| Konstanta & 3 raraši | 5397 |
|
|
18.8.2009 20:31:36
... těžko radit.
První dítě mám bezdudlíkové (plivalo, a já jsem ho vlastně ani dávat nechtěla) Druhé dudlíkové (chňaplo po něm a už byl jeho) Třetí vlastně taky bez - poměrně ho bralo, ale v asi 2-3m ho sourozenci na 2 dny někam zašantročili a pak už plivala Mě osobně přijde zbytečné vší mocí učit 5 měsíční dítě na dudlík, který nechce. Pokud uspěješ, za rok, za dva se budeš zase těžce snažit dudlík odnaučit Mě osobně navíc děsně prudilo věčné hledání vyplivlého nebo odloženého, odneseného dudlíku. Ano, existují šňůrky, ale nestačilo to. Bez dudlíku to byla v konečném důsledku větší pohoda.Všechny děti mi rády usínaly u prsu, všechny chtěly být u mámy, mít její pozornost... Myslím, že je to naprosto normální chování kojence. Teď se třetím je to jednodušší, protože jí často stačí pozornost sourozenců ![]() |
| 16.5Adéla12 | 27844 |
|
|
18.8.2009 20:25:57
Ano, i Avent - bez úspěchu.
Já už mám v dudlících cca tisícovku - a k prdu :D |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
18.8.2009 20:19:31
a nosíš v šátku? mě se tím u bezdudlíkovýho šimka hrozně ulevilo. Hodinu jsem ho nosila v šátku, přitom si udělala domácí práce, pak jsem ho mohla na hodinu odložit, protože byl mojí pozornosti a přítomnosti nasycený a chtěl si taky hrát sám...
U dcerky zdaleka tolik nenosím, protože chodím do práce a je to vidět, visí mi na noze daleko víc, než první nošenec. |
| 16.5Adéla12 | 27844 |
|
|
18.8.2009 20:16:31
Ano - obyč. "kytičku" jsme taky zkoušely, vím, že bývá hodně úspěšný,m ale nic. A je pravda, že byla těžko k sehnání. Nakonec mi jí přinesla kamarádka, sehnala jí ve Schleckeru. Ale nemá tvar kytičky :D
Nicméně u nás nula. |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
18.8.2009 20:16:15
zkoušela jsem 5 měsíců a vzdala to. Druhý dítě je opak, dudlík chtělo hned, je mu rok a nevím, jak se ho zbaví
![]() Zpětně vzato, u prvního jsem dudlík chtěla, abych ho mohla ušpuntovat, když zrovna nemám čas, no, nepodařilo se, holt jsem kojila. U něj to asi bylo tím, že prostě chtěl jíst, dožadoval se jídla i po hodině. Dudlík s UM přijal od tatínka v 5 měsísích, u mě až po skončení kojení, v 15 měsících. Ale byla jsem ráda, že dudlík nemá, nemusela jsem nic vyvařovat a v roce chodící a mluvící dítě bez dudlíku vypadalo tak nějak inteligentněji. Podle svých dětí mám pocit, že savci, co pijou dlouho a často dudlík nepotřebují, a ti, co pijí krátce a s většími intervaly, tak jo, protože nejsou vydudlaní. Schválně dej vědět, jestli uspěješ (a pak, jak dlouho ti bude trvat ho to zase odnaučit moje začínající noční můra u druhého dítka...). |
| zerat | 18305 |
|
|
18.8.2009 20:08:22
Tak to bych se bála o to víc, kdyby si některé mé dítě začalo cucat palec! Dudlík se jednoho dne vyhodí, nebo ho hodí kačenkám a prostě není-dítě si popláče... ale paleček zakážeš vcelku těžko! Navíc strach bych měla o to větší, že z palečku bývá opravdu hodně slušný předkus na zoubcích a mimo tento nešvar měl od známých chlapeček několikrát seškrabovaný paleček skoro až na kost kvůli zánětu a právě od dudlání
Zakladatelko a zkoušela jsi Avent dudlíky? Mám zkušenost od obou dcer, že jej vzaly relativně bez problémů. Obě mi je naučili na dudlíček v porodnici na novorozeneckém- první dcera vzala ten nejobyčejnější za což jsem je pak několik měsíců než jsem vyzkoušela Avent, který vzala, proklínala a druhá vzala z deseti dudlíčků Nuk, jenže stejně jako její sestřičce dělal Nuk dermatitidu okolo pusinky, takže opět jsme přesli na Avent sensitiv... |
| Gerberka1 | 78633 |
|
|
18.8.2009 20:04:27
Ahoj,
píšeš sice, že jste vyzkoušeli všechny tvary, materiály...ale přesto se zeptám - zkusili jste i ten absolutně obyčejný takovou tu kytičku tvar jako bambuli?? To byl jediný, který mi oba synové byli ochotni dudlat - u všech ostatních byl problém, že jim "vypadávaly" z pusy, takže nic, jenom takový ten úplně obyčejný, hlavně žádné anatomické tvary - ty byly u nás nejhorší a okamžitě letěly ven. u prvního jsme bez dudlíku vydrželi do 2 měsíců, ale byla to hrůza, zvykl si na prst v puse a tak jsme u něho byli přivázaní a to takhle s tím prstem usínal třeba i 2 hodiny, aby potom 30 minut spal - katastrofa....moje mamka se na to už nemohla dívat a koupila ten obyčejný a vyhráli jsme na celé čáře. Jak málo člověku stačí ke štěstí - připadala jsem si bez prstu v jeho puse jako vězeň, kterého pustí na svobodu.... , ta úleva!!!u druhého jsem ty obyčejné měla koupené už před porodem a taky chtěl a chce jedině tento, problém je, že takové ty velké "bambule" jsou teď těžko k sehnání, nějak změnili výrobu či co.... ![]() ![]() postupem času měli oba jenom na spaní, přes den nebo na prochajdu jsem je nedávala a dobrý. Ale je možné, že si tvoje holčička nezvykne na žádný dudlík, halt se to stává, znám případ, že kamarádky chlapeček taky žádný nechtěl, jenom prso do pusy a kojí ho stále, v prosinci mu budou 3 roky a ona se vrací do práce a malý do školky, tak taky neví, jak ho odstavit, nezbyde asi nic jiného, než halt prostě prso nedat.... ![]() Držím palce a vydržet! |
| If & 3♥ | 3270 |
|
|
18.8.2009 20:04:04
No až na to že umělohmotný dudel snadno vyhodíš.. palec jí neuřízneš
![]() |
| 16.5Adéla12 | 27844 |
|
|
18.8.2009 19:58:42
díky, obrnim se trpělivostí a budu zkoušet
|
| 16.5Adéla12 | 27844 |
|
|
18.8.2009 19:57:29
Kdyby byla Monča klidný a hodný miminko bez dudle, tak jí ho necpu.
Ale jí by strašně prospěl. Nevydrží chvilku bez mojí pozornosti, usíná zásadně u prsa, i když už rozhodně hlad nemá. Díky tomu se často přecpe a hází šavle. Přes den téměř nespí. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.