| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Dudlík

(?)
[<<Předchozích 1800] Názory 18011810 z 2965  [Dalších 1155 >>]
Konstanta & 3 raraši 5397
18.8.2009 20:31:36
... těžko radit.
První dítě mám bezdudlíkové (plivalo, a já jsem ho vlastně ani dávat nechtěla)
Druhé dudlíkové (chňaplo po něm a už byl jeho)
Třetí vlastně taky bez - poměrně ho bralo, ale v asi 2-3m ho sourozenci na 2 dny někam zašantročili a pak už plivala

Mě osobně přijde zbytečné vší mocí učit 5 měsíční dítě na dudlík, který nechce. Pokud uspěješ, za rok, za dva se budeš zase těžce snažit dudlík odnaučit ~d~ Mě osobně navíc děsně prudilo věčné hledání vyplivlého nebo odloženého, odneseného dudlíku. Ano, existují šňůrky, ale nestačilo to. Bez dudlíku to byla v konečném důsledku větší pohoda.

Všechny děti mi rády usínaly u prsu, všechny chtěly být u mámy, mít její pozornost... Myslím, že je to naprosto normální chování kojence. Teď se třetím je to jednodušší, protože jí často stačí pozornost sourozenců ~y~
16.5Adéla12 27844
18.8.2009 20:25:57
Ano, i Avent - bez úspěchu.

Já už mám v dudlících cca tisícovku - a k prdu :D
Bumbi&05,08,10 42508
18.8.2009 20:19:31
a nosíš v šátku? mě se tím u bezdudlíkovýho šimka hrozně ulevilo. Hodinu jsem ho nosila v šátku, přitom si udělala domácí práce, pak jsem ho mohla na hodinu odložit, protože byl mojí pozornosti a přítomnosti nasycený a chtěl si taky hrát sám...

U dcerky zdaleka tolik nenosím, protože chodím do práce a je to vidět, visí mi na noze daleko víc, než první nošenec.
16.5Adéla12 27844
18.8.2009 20:16:31
Ano - obyč. "kytičku" jsme taky zkoušely, vím, že bývá hodně úspěšný,m ale nic. A je pravda, že byla těžko k sehnání. Nakonec mi jí přinesla kamarádka, sehnala jí ve Schleckeru. Ale nemá tvar kytičky :D
Nicméně u nás nula.
Bumbi&05,08,10 42508
18.8.2009 20:16:15
zkoušela jsem 5 měsíců a vzdala to. Druhý dítě je opak, dudlík chtělo hned, je mu rok a nevím, jak se ho zbaví ~a~

Zpětně vzato, u prvního jsem dudlík chtěla, abych ho mohla ušpuntovat, když zrovna nemám čas, no, nepodařilo se, holt jsem kojila. U něj to asi bylo tím, že prostě chtěl jíst, dožadoval se jídla i po hodině. Dudlík s UM přijal od tatínka v 5 měsísích, u mě až po skončení kojení, v 15 měsících. Ale byla jsem ráda, že dudlík nemá, nemusela jsem nic vyvařovat a v roce chodící a mluvící dítě bez dudlíku vypadalo tak nějak inteligentněji.

Podle svých dětí mám pocit, že savci, co pijou dlouho a často dudlík nepotřebují, a ti, co pijí krátce a s většími intervaly, tak jo, protože nejsou vydudlaní.

Schválně dej vědět, jestli uspěješ (a pak, jak dlouho ti bude trvat ho to zase odnaučit ~t~ moje začínající noční můra u druhého dítka...).
zerat 18305
18.8.2009 20:08:22
Tak to bych se bála o to víc, kdyby si některé mé dítě začalo cucat palec! Dudlík se jednoho dne vyhodí, nebo ho hodí kačenkám a prostě není-dítě si popláče... ale paleček zakážeš vcelku těžko! Navíc strach bych měla o to větší, že z palečku bývá opravdu hodně slušný předkus na zoubcích a mimo tento nešvar měl od známých chlapeček několikrát seškrabovaný paleček skoro až na kost kvůli zánětu a právě od dudlání ~Rv

Zakladatelko a zkoušela jsi Avent dudlíky? Mám zkušenost od obou dcer, že jej vzaly relativně bez problémů. Obě mi je naučili na dudlíček v porodnici na novorozeneckém- první dcera vzala ten nejobyčejnější za což jsem je pak několik měsíců než jsem vyzkoušela Avent, který vzala, proklínala a druhá vzala z deseti dudlíčků Nuk, jenže stejně jako její sestřičce dělal Nuk dermatitidu okolo pusinky, takže opět jsme přesli na Avent sensitiv...
Gerberka1 78633
18.8.2009 20:04:27
Ahoj,

píšeš sice, že jste vyzkoušeli všechny tvary, materiály...ale přesto se zeptám - zkusili jste i ten absolutně obyčejný takovou tu kytičku tvar jako bambuli?? To byl jediný, který mi oba synové byli ochotni dudlat - u všech ostatních byl problém, že jim "vypadávaly" z pusy, takže nic, jenom takový ten úplně obyčejný, hlavně žádné anatomické tvary - ty byly u nás nejhorší a okamžitě letěly ven.

u prvního jsme bez dudlíku vydrželi do 2 měsíců, ale byla to hrůza, zvykl si na prst v puse a tak jsme u něho byli přivázaní a to takhle s tím prstem usínal třeba i 2 hodiny, aby potom 30 minut spal - katastrofa....moje mamka se na to už nemohla dívat a koupila ten obyčejný a vyhráli jsme na celé čáře. Jak málo člověku stačí ke štěstí - připadala jsem si bez prstu v jeho puse jako vězeň, kterého pustí na svobodu....~;), ta úleva!!!

u druhého jsem ty obyčejné měla koupené už před porodem a taky chtěl a chce jedině tento, problém je, že takové ty velké "bambule" jsou teď těžko k sehnání, nějak změnili výrobu či co....~d~~;((

postupem času měli oba jenom na spaní, přes den nebo na prochajdu jsem je nedávala a dobrý.

Ale je možné, že si tvoje holčička nezvykne na žádný dudlík, halt se to stává, znám případ, že kamarádky chlapeček taky žádný nechtěl, jenom prso do pusy a kojí ho stále, v prosinci mu budou 3 roky a ona se vrací do práce a malý do školky, tak taky neví, jak ho odstavit, nezbyde asi nic jiného, než halt prostě prso nedat....~;)

Držím palce a vydržet!
If & 3♥ 3270
18.8.2009 20:04:04
No až na to že umělohmotný dudel snadno vyhodíš.. palec jí neuřízneš~t~
16.5Adéla12 27844
18.8.2009 19:58:42
díky, obrnim se trpělivostí a budu zkoušet
16.5Adéla12 27844
18.8.2009 19:57:29
Kdyby byla Monča klidný a hodný miminko bez dudle, tak jí ho necpu.
Ale jí by strašně prospěl. Nevydrží chvilku bez mojí pozornosti, usíná zásadně u prsa, i když už rozhodně hlad nemá. Díky tomu se často přecpe a hází šavle. Přes den téměř nespí.
[<<Předchozích 1800] Názory 18011810 z 2965  [Dalších 1155 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.