| Alč@ | 29602 |
|
|
28.1.2019 17:25:39
na kontrole jsem byla v říjnu. dělal mi i sono, vše ok
dávku nechal stejnou. v létě mě odvezla záchranka, bušení srdce, vysoký tlak, hrozně se mi motala hlava. Dělali komplet krev, rentgen srdce, plic jediné co bylo špatně byli hormony ŠŽ a lehká anemie z vitanímu jsem ted měla test na D a B12 oba velmi nízké hodnoty. takže je beru ted čerstvě. asi 14.dní zhubla jsem. ale, je to určo ovlivněno že nemám moc chut k jídlu |
| januska.1 | 87418 |
|
|
28.1.2019 17:16:52
Mas dost silnou davku hormonu.
|
| Okolík | 129526 |
|
|
28.1.2019 17:04:25
A co radì endokrinolog? Laicky bych řekla, že je třeba snížit dávku. Euthyroxu. Máš dost vysokou substituci. Nezhubla jsi třeba? Dělali ti teď někdy UZ krku?
Jaký vitamin ti chybí? |
| Monika | 123907 |
|
28.1.2019 16:55:43
Manžel má hyperfunkci štítné žlázy (je to asi to samé jako vysoká hladina hormonů?) a chodí na kontrolu (odběr krve) pravidelně, teď nevím jestli jednou za rok nebo za půl roku a podle výsledku se upravuje dávka léků (bere něco jiného než ty).
|
| Alč@ | 29602 |
|
|
28.1.2019 16:23:48
chci se zeptat zda někomu přestala vyhovovat dávka euthyroxu po několika letech
jsem po operaci ŠŽ asi sedm let. Beru Euthyrox 200/4x 150/3x týdne poslední dobu mám neurčité zdravotní problémy. Bušení srdce, vysoký tlak, motání hlavy, stavy neklidu prošla jsem řadou vyšetření, vše je ok a až na nějaký nedostatek vitamínu v těle jediné co je vlastně zatím špatně je vysoká hladina hormonů ŠŽ v krvy máte někdo zkušenost? děkuji za všechny odpovědi |
| jde to | 156845 |
|
25.9.2018 10:50:55
Dobrý den Pam-pelo, vím, že tato debata je již staršího data, ale zaujalo mě, jak jste odpověděla ohledně vlastního vyléčení se z autimunit. onemocnění. Sdílím názor, že spousta věcí lze vyléčit. Právě jsem se dozvěděla, že syn 11 let má autoimunitní zánět štítné žlázy. Šli jsme na odběr kvůli časté únavy, čekala jsem nedostatek železa nebo tak něco banálního. Tohle mě zastrašilo, vzhledem k dalším možným problémům v budoucnu. Když jsem našla tuto debatu, vlilo mi to naději do žil a chuť zabojovat na domácím poli, jelikož vím, že synova psychika prošla řadou náročných období včetně maminčiny nešťastné kritiky, co je potřeba změnit a věčné nervozity z mé strany, bohužel i křiku, aby se dosáhlo nějakých změn. Je mi to hrozně líto a vím, že se musím změnit hlavně já, abych mohla synovi pomoci. Ráda bych však od Vás obdržela nějakou radu, co se toho týče. Je možnost nějak se tady rovnou kontaktovat, třeba napsat soukromou zprávu? Děkuji Šárka
![]() |
| 1kulička | 119729 |
|
|
29.5.2018 15:50:08
Ahoj, já si zpětně uvědomila, kdy mi lékaři snížili dávky a pak nová lékařka ještě víc. Brávala jsem 150ug a teď mám mít 88ug. Už je to pár let, ty změny jsou pomalé a ze začátku nenápadné, ale vlatsně od té doby přibírám (a kdysi to bylo 10kg za 3 měsíce) pořád i přes všechny snahy - maximálně když jím extra dietně tak nepřiberu, ale prostě nehubnu.
V lednu jsem si teda sma navýšila a poměrně rychle jsem viděla zlepšení - hlavně teda s těmi náladami a únavou a přestaly mě bolet šlachy (ne že by se úpně vyléčili ale velký pokrok). Teď teda bych možná ještě potřebovala navýšit, mám toho hodně v práci a velký stres. Měla jsem nějaké srdeční arytmie a i to mě přešlo, takže rozhodně se k původní dávce nevrátím. Na endo mi lékařka nic neřekla, že by bylo vidět, že moc hormonu - výsledky v normě. Imunolog se zlobil, že nám (mě a dcerám) dává moc nízké dávky, že nám může dávat zcela bezpečně mnohem vyšší, že TSH má normu dost širokou a u autoimunitních zánětů je žádoucí, aby byl co nejnižší. Prý máme změnit lékařku... no ale v Praze je všude natřískáno, čekací doby půl roku a já jsem ráda, že k ní můžeme všechny najednou....dceři navyšuje dle mého přání (je obézní), takže si myslím, že ty tabulky tak přísné nejsou. Prostě lékaře popros, že to vyzkoušíte, jestli se budeš cítit lépe. Mě vždy vyhověla, ale teĎ jsem se nechtěla dohadovat (mám nervy nadranc) a navýšila sama. Není to teda košér, ale minimálně 2 lékaři mi už řekli, že si dávky může pacient upravovat dle svých pocitů, ročního období atak. |
| Mapat | 109192 |
|
|
29.5.2018 11:51:55
Já se ale neptám na to, jestli můžu hormony vysadit, ptám se, jak řešit průvodní jevy při změně dávkování.
Přirovnání k inzulínu není úplně trefné, konec konců diabetikovi můžu inzulín snižovat velmi dobře, pokud to reaguje na jeho změnu životosprávy. A snížení bude jen přínosné. Jinak cílem není snižovat dávkování Euthyroxu k nule, a ne, fakt si nemyslím, že mi štítka znovu doroste . Ale po léčbě karcionumu je dávkování nasazené vysoko, aby se zabránilo dalšímu bujení a ty vysoké dávky pak zase nepříznivě působí na řídnutí kostí. Takže se postupně během let, pokud nejsou známky remise bujení, dávky snižují, aby nebyly nastavené zbytečně vysoko a organismus se nějak postupně adaptuje. |
| Li. | 14175 |
|
29.5.2018 10:39:15
U mě je to únava, podrážděnost (špatná nálada), nespavost, bušení srdce... Cyklus je zatím také celkem v normě.
Být tebou, tak se o tom poradím s doktorkou. Nejen s endokrinoložkou, ale i s gynekoložkou, popř. i s obvoďačkou. Snad přijdou na to, co ti je. Hele, že mám potíže se štítnou žlázou, odhalila moje doktorka na očním. Dala si několik příznaků dohromady a poslala mě na endokrinologii. Tam se sice smáli, pak ale udělali testy a už jsem u nich zůstala. Prostě měla pravdu. |
| Mapat | 109192 |
|
|
29.5.2018 9:36:46
Mám obavu, že v tomto ohledu jsou všichni endokrinologové stejní, oni prostě vidí ty své tabulky, a to je pro ně ukazatel. Na jednu stranu se jim nedivím, laboratorní výsledky jsou exaktní ukazatel, zatímco únava, deprese, zvyšování váhy jsou hůře měřitelné a mohou mít spoustu dalších příčin a lékař vlastně ani sám neví, jak pomoci, i kdyby nakrásně pacientovi jeho potíže věřil (což teda většinou nevěří, o to hůř se pacient cítí).
Moje lékařka má velice solidní pověst, nemám za koho jiného ji vyměnit, reference na ostatní lékaře jsou jen horší. Nejsem si jistá, zda návrat k vyšším dávkám hormonu je řešením, i kdyby to asi pomohlo s mými aktuálními stavy. Mám za to, že cílem léčby je tu dávku hormonu snižovat, tělo se má postupně adaptovat, protože ta vyšší hladina je zase riziková kvůli osteoporóze. Li: na premenopauzu jsem také myslela, věk už na to pomalu mám. Jak se to pozná, testuje se hladina ženských hormonů? Cyklus mám zatím přesný jak hodinky. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.