| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Štítná žláza a její nemoci

(?)
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2552  [Dalších 2422 >>]
Li. 14175
29.5.2018 8:18:40
Popíšu vlastní zkušenost: nemám štítnou žlázu, dlabu hormony. Jsem hodně unavená, bez nálady, začala jsem přibírat kolem pasu. Nedávno jsem byla na kontrole a zmínila se o tom. Doktorka udělala velmi podrobné testy krve a potom mi řekla to, co mi měla dojít samotné: hormony štítné žlázy jsou v pořádku, ale v 50ti letech mi začal přechod. Netuším, kolik je ti let, ale někdo do toho prý spadne už po 40cítce.
Pam-pela 97353
29.5.2018 0:19:48
Nevim, co poradit, endokrinologove jsou vzacni, ale ja bych hledala nejakeho, co tohle volani, ze se mi nezije dobre, uslysi. Protoze ten, kdo nema sz, je uz oroste na substituci zavisly. A je fajn, ze existuje ta moznost umelych hormonu, jenze ten hormonalni system je jako orchestr, clovek sahne na jedno a ovlivni ho cely. Nedala vych se odbyt, zvlast pokud je clovek mlady a ma zivot pred sebou, deti....manzela. Vzpominam na to jako na zivoreni, a to jsem mela 4 krasny zdravy deti, milovanou praci, fajn bydleni....atd. Moc drzim palce na cestu k nekomu, kdo to fakt dobre vyhodnoti a pomuze. S tou autoimunitou je cesta ven i jakoby prirozene, bez sz se proste bez dobreho doktora clovek neobejde
Jakvykmytakmykvy 23983
28.5.2018 22:52:33
Nápodobně. MUDr. taky kouká jen na výsledky krve, když fňukám, že přibírám, jsem unavená (kdo prý není - no ale já to od běžné únavy přece rozeznám), utlumená, nevím, zda depresivní, ale prostě smutná - no ale výsledky krve jsou super. Minule mi ještě hormony ubral a váha za 2 - 3 měsíce vylezla o 4 kila! Já ho chápu, vždyť to předtím byla rakovina, tohle jsou proti tomu banality, souhlasím, ale fakt se proti nim bojovat nedá. Resp. s tou současnou minimální energií teda fakt nedá.
Pam-pela 97353
28.5.2018 22:41:07
Nevim, jestli to bude nekdo schopny rict....0sobni zkusenost pri autoimunite a plne substituci letroxem - bylo mi furt blbe a depresivnw, nezhubla jsem ani deko, ale vysledky byly ok. Byla jsem za hypochodra, protoze konkretne moje dr.koukala jen na ty vysledky. Sz asi nevyrabi katdy den hormonu stekne mnozstvi, zavisi to na ruznych potrebach organismu, prozpusobuje se, ale uzce soubisi s dalsimi hormony....jako logicky by mi teda prislo vratit se k tomu puvodnimu vyhovujicimu mnozstvi, protoze snizeni si myslim znamenalo mozna rozhozeni dalsich zlaz. Sle je to hen kuj soukromy laicky nazor. Ja byla hodne unavena, bez pohyblivosti, jen jsem posedavala, mela jsem male deti a navic jsem vypadala priserne. Takze pokud by mi tenkrat nekdo nadel idealni davky, kdy organismus funguje jako celek, nechala bych si je pokud by to slo. Ale treba je to jinak, to jen vlastni zkzsenost. Rikali mi...ze sz tenkrat vlatne jskoby nemam.
Mapat 109192
28.5.2018 19:44:45
V poslední době mám čím dál častěji špatnou náladu, spíš až depku, nebaví mě práce ani koníčky, nevidím v ničem smysl, přibývají spory s rodinnými příslušníky. Kromě toho i plíživě přibírám (ke své už stávající nadváze), ač se nijak zvlášť nepřejídám.
Kvůli karcinomu mi byla před 11 lety odstraněna štítná žláza, beru Euthyrox. Výsledky mám dobré, takže před půl rokem byla dávka snížena a nyní při kontrole opět. Až teď mne napadlo, jestli mé depresívní stavy nejsou zapříčiněny snižováním dávky. Lékařky jsem se bohužel nezeptala, napadlo mne to až po návštěvě. Než ji oslovím, tak zkouším najít nějaké základní info na internetu a o hypo- i hyperfunkci ŠŽ je všude textu spousta, ale ne o stavech po odstranění žlázy, kde je změna funkce vyvolaná uměle.

Máte s tím někdo zkušenost? Jak se to řeší? Návrat k původnímu dávkování by narušil plánované snížen suprese thyroxinem, což má také negativa, antidepresiva jsou jak vytloukání klínu klínem~d~

Marika Letní 140743
22.5.2018 9:51:16
Na štítnou žlázu je nejlepší najít si milence. ~t~ To ti za hodně peněz poradí v alternativním zařízení Aktip.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1092813857-infiltrace/417235100061001-obchod-se-zdravim/

Ale vážně. Dej si pozor, kde budeš tu alternativu budeš hledat. ~6~
Dana 143148
22.5.2018 9:40:57
Já jsem to tady již jednou psala. S operací bych neváhala. Není to zase tak hrozné, budeš mít pokoj, jen denně brát jeden prášek. Mně ta operace zachránila život. Měla jsem ve štítné žláze uzel, biopsie mi vyšla negativní! Moje máma měla také potíže se štítnou žlázou a nakonec musela jít také na operaci. Naštěstí jsem neváhala dlouho, asi půl roku a šla na to. Uzel byl nakonec vysoce zhoubný lymfom, ale naštěstí se mi to ještě nikde jinde nerozšířilo.
Henriette.Z 56207
22.5.2018 0:00:17
Pardon, nezdařilo se mi vložit odkaz, takže takto:

http://www.ceskatelevize.cz:8080/ivysilani/1092813857-infiltrace/417235100061001-obchod-se-zdravim
Pheob 34975
21.5.2018 21:45:52
Na stitnou zlazu by mela pusobit hormonalni joga,byla jsem na kurzu a nekolik zen tam bylo prave z duvodu alternativniho reseni potizi se stitnou zlazou.
[<<Předchozích 120] Názory 121130 z 2552  [Dalších 2422 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.