| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
20.12.2015 9:10:18
hele, jestli je to poslední 2 týdny, tak dám krk na to, že je to spojené s Vánocemi. Moje dcera , když je na něco natěšená, tak se to s ní absolutně nedá vydržet. Chybí jí totiž trpělivost a jakmile se něčeho nemůže dočkat, je to s ní peklo.
A třeba ve škole a v družině pořád slyší - budte hodní, ať vám něco přinese ježíšek, jestli budete zlobit...atd. Nakonec to vše působí kontraproduktivně, děti jsou nervní, netrpěliví, třeba i rozhození že možná nic nedostanou,atd.. Uvidíš že bude po Vánocích aspoň o trochu líp. |
| Kaja222 | 116819 |
|
20.12.2015 9:07:50
i u dospeleho je lepsi, kdyz odejde nejam do klidu vysumet a vrati se az kdyz emoce odezni a je pripraven k diskusi.
|
| Líza | 17721 |
|
|
20.12.2015 9:07:38
To není růstový hormon.
A ano, nadbytek hormonů štítné žlázy může způsobovat psychické napětí, úzkost a nevyrovnanost. |
| margotka78 alias shit-roller | 108560 |
|
|
20.12.2015 9:05:32
tyhle scény děti běžně dělají kolem věku 6 let. Řekla bych, že těsně před nástupem do školy jsou nesnesitelné, pak se to trochu zlepšuje.
S vaší zdravotní situací to vůbec nemusí souviset, ale pokud vím, tak nemoci štítné žlázy s sebou nesou to, že člověk hůře snáší stres a špatně se s ním vyrovnává. Nebo máš prostě impulzivní dítě ( jak já). Neřešila bych to. |
| .kili. | 125672 |
|
20.12.2015 8:52:41
"Můj dotaz zní- může to být projev nerovnováhy hladiny růstového hormonu?" Žeby ho bylo najednou moc ? Mám naklusat na endo a chtít nové odběry ?Nebo je prostě emočně nevyrovnaná a má nějaké období ?"
* hladina růsového hormonu není v dětství nikdy v rovnováze, většina se ho tvoří ve spánku (ve 3.-4. fází NREM spánku), jeho sekrece je nárazová. Takže "najednou moc" je ho u dětí každou noc, byť to "moc" je normální q neznamená nadbytek. ** skutečný nadbytek růstového hormonu způsobuje u dětí (jedinců s neuzavřenými růstovými štěrbinami) především urychlení růstu a nadměrný růst, zprvu proporcionální. *** sekrece a efekt růstového hormonu (STH) těsně souvisí s tzv. releasing faktory, resp. somatoliberiny, které dávají z mozku (z hypothalamu) signál eosinophilním buňkám adenohypofysy k produkci STH. (S funkcí štítné žlíhy souvisí TSH - thyreoideu stimulující hormon). Sekreci STH i TSH tlumí somatostatiny. Působení je spojeno i s insulinu podobnými růstovými faktory IGF-I a IGF-II. Pokud by hladina STH měla být něčím provokována, pak by to mohlo být asi jedině hypoglykemií vyvolanou IGF-I, tvořeného zejména v játrech (např. při solitárním fibrosním tumoru jater, který se ale u dětí prakticky nevyskytuje a byl by spojen i s jinými příznaky hypoglykemie). **** nevím co by "nové odběry" mohly přinést za poznání, ani zda Vámi popsané potíže mají nějaký základ v endokrinní poruše, spíše se jeví jako věc duševna. |
| Shayla a 3 kluci | 43054 |
|
|
20.12.2015 8:01:37
A jak se z ní stane vyrovnaný člověk tím, že ji posíláte pryč, když jí něco je? Vy tomu nerozumíte jako dospělí, tak jak tomu má rozumět ona v šesti letech? Děti mají lecjaké nálady, stejně tak dospělí. Takhle má nakročeno tak na pěknou depresi.
|
| withep | 93862 |
|
|
20.12.2015 6:25:45
Zřejmě si pleteš hormony štítné žlázy s růstovým hormonem. A jinak tedy nevím, píšou o něčem takovém v příbalovém letáku? Já beru euthyrox od co já vím možná 11 let, a je to teda už dávno, ale nevzpomínám si, že bych zaznamenala nějaké podobné potíže.
|
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
19.12.2015 23:52:12
No ona je od malička nevyrovnná, ne že ne, ale teď je to prostě horší než jindy.
|
| Eva + Klárka2/07 | 93216 |
|
|
19.12.2015 23:49:08
taky mám hypofunkci a toto jsem neměla.
puberta to nebude, může to být únavou. |
| Simeona+3 | 110315 |
|
|
19.12.2015 23:42:52
Je jí 6, je v první třídě. Taky je možné, že je prostě unavená a potřebuje prázdniny...
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.