| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Štítná žláza a její nemoci

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 2552  [Dalších 2282 >>]
Nikaia+08+10 115225
14.5.2015 9:33:44
Jezdíme také do Vinohradské nemocnice, ale k jiné paní doktorce (mudr. Taji). Jsem velmi spokojená, ostatně prý patří vinohradská dětská endokrinologie mezi české špičky. Spolupráce a komunikace bezproblémová, včetně mailu atp. Dcera tam dochází od dvanáctého dne věku, dnes je jí šest.
Jediné, čeho se nesmí příchozí zaleknout, jsou výrazy sestřiček v kartotéce - prostě vypadají strašně otráveně. Když to tam ale někdy vidím, tak se ani nedivím. Ale jinak jsou hodné a jakmile jde o komunikaci s dítětem, naprosto perfektní. Ultrazvuk, eeg, ekg pod jednou střechou, také neurologie a psychologie (občasné kontroly ke sledování patří), odběry v jiné budově v areálu, ale zas tam člověk nemusí být tak strašně brzy ráno, jako tomu bývalo nedávno, když braly krev sestry zde.
Ačkoli jsme se odstěhovali z Prahy, nebudu měnit, dokud to bude organizačně únosné.
Kubula
  • 
14.5.2015 9:02:50
Ahoj, s dcerou k MUDr. Finkové chodíme asi 3 roky, je moc hodná, příjemná, vstřícná a pečlivá. Chodí k ní i kamarádka s dcerou, mají kromě štítné žlázy ještě jiné problémy a také naprostá spokojenost.
Kontroly jsou po 3 měsících, vždy po týdnu si voláš na výsledky a mluvíš přímo s lékařkou, domluvíte se na dávkách léků a dalším termínu.
N.
  • 
13.5.2015 17:28:41
Vlastne jsme tam byli jeste pres 8 lety, kdyz osmimesicni dceri zdurela jedna bradavka...to byl jeste UZV toho prsa, ale diky dlouhym objednacim lhutam mezitim zdureni zmizelo, takze vysetreni uz taky nic nezjistilo.
N.
  • 
13.5.2015 17:26:11
Zkusennost, ale starsi(cca 5 let): pani doktorka mila, dite se ji nebalo. Udelala vsechny mozna vysetreni(resp. vyslala nas po budove, at si je obehneme - odber krve, rentgen zapesti, ultrazvuk stitne zlazy). Predtim sestra dite zvazila, zmerila. Kontrola myslim po pul roce, pak rekla, ze uz nemusime chodit, pokud dite poroste stale po stejne krivce v tabulkach (hlida prakticka dr.). Dite stale roste po stejne krivce, takze od te doby jsme uz nesli.
Efinka 136271
13.5.2015 15:40:46
Nemáte někdo zkušenost s dětskou endokrinologií ve Vinohradské nemocnici, nejlépe s paní Dr. Finkovou? Dcera by k ní měla začít chodit.

Děkuji za odpovědi
Katka (2adolescenti)
  • 
4.5.2015 12:15:37
Zvýšený tep velmi úzce souvisí se zvýšenou činností SŽ, tipla bych si, že zakladatelka nyní má hormonů víc než je zdrávo, zvýšená činnost SŽ mi byla zjištěna pře cca 4 lety, na kontrolu jsem chodila každé 3 měsíce, pokaždé sledovali hladinu hormonů a protilátek, jednou za rok sono. Stav se zlepšil, dávky už mám minimální, do půlroku budu snad bez prášků, na kontrolu chodím teď jen jednou za půl roku.
PJana 86863
4.5.2015 10:18:56
Doktorku jsem upozornila, že mi otékají kotníky, ona na ně koukla a neřekla nic. Měla jsem je oteklé tak, že jsem si musela vybírat, co si obout. Cítila jsem taky oteklá lýtka. Když jsem začala brát léky a bylinky, výrazně se to zlepšilo. (Taky jsem běh tří dnů shodila 3 kg.) Už jsem je měla oteklé jenom po celodenním sezení. Teď je mám obvykle normální (jsou vidět kosti).
Příčinou dle mého je štítná žláza, která spustila problémy s rychlým tepem, bušením srdce a občas taky vysokým tlakem. Srdce zatím neřeším u doktorů, protože chci nejdřív dostat na rozumnou úroveň štítnou žlázu. S tou máme v rodině bohaté a letité zkušenosti (máma s tetou se léči cca 30 let) a vím, že je příčinou všech zdravotních problémů. Neznám nikoho, kdo by s ní měl problémy a cítil se dlouhodobě zdravě. Je to jak na houpačce, jenom jde o to, jak časté ty výkyvy jsou.
Eva
  • 
4.5.2015 6:50:48
Na internu jsem po zahájení léčby šla poprvé za 3 měsíce, pak jsem chodila po půl roce. Hodnota byla víceméně stabilní.
Jednou, v době, kdy tohle měl už hlídat praktik (kontrola za rok) mi hodnota vyskočila hodně nahoru, tak mě na krev zval co 2-3 týdny, nicméně už to je dva roky a pořád mám výkyvy a upravujeme léčbu, nicméně už to není tolik.

U sebe pozoruji - opuchlé kotníky - ne moc, ale kosti prostě nejdou vidět - při hodnotách vysokých, většinou v té době během 2-3 dů naberu 3-4kg; a při hodnotách hodně nízkých zase nemůžu spát.
Kristýna63 142824
3.5.2015 19:40:30
Léčila jsem se se zvýšenou činností štítné žlázy,kterou doprovázel vysoký tep,někdy až nepravidelné bušení,pocit tepla a padání vlasů.Jestli berete lék na zvýšení činnosti,tak se asi činnost zvýšila hodně a je teď naopak zvýšený tep.Určitě kontaktujte lékaře,asi Vám sníží dávku léku.Kristýna
Sam01 129844
3.5.2015 19:12:20
PJano,
a řekli ti,proč ti otékají ty kotníky? Zrovna teď s tím mám dost problém.

Jo a kontroly mám po třech měsících. Začínala jsem na dávce 50 mg euthyroxu a postupně mi to doktorka navyšovala. Léčím se skoro 18 let a že by to bylo lepší říct nemůžu. Skončila jsem na dávce 4x 150 a 3x 200 mg. Hodnoty mám stále dost vysoké. Bohužel mám ten autoimunitní zánět,kdy se šž v podstatě pořád likviduje sama. Rozjelo se mi to v těhotenství.
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 2552  [Dalších 2282 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.