| dadlenka | 68589 |
|
3.5.2015 19:04:34
Na kontrolu jdu az v červnu - tri mesice po nasazení leku. Užívání léku bylo pozvolné- v podstate 5 tydnu az na tuto dávku. Lékaře jsem videla jednou, zatim na me nepůsobil neduveryhodne.
|
| Sam01 | 129844 |
|
|
3.5.2015 18:54:59
Mám také sníženou funkci šž. Beru 150 a 200mg Euthyroxu denně. Bušení srdce mám občas taky a je to velmi nepříjemné. Někdy mám pocit, že mi to srdce snad vyskočí ven a udělá se mi až zle. Nicméně za pár vteřin to přejde. Přichází to naprosto nepravidelně.
|
| PJana | 86863 |
|
|
3.5.2015 18:50:15
Mám zvýšenou funkci, ale všechny subjektivní příznaky odpovídají spíše snížené funkci. S bušením srdce a zrychleným tepem mám problém. Objeví se nečekaně a kdykoliv, bez zjevné příčiny a zase nečekaně odezní. Někdy několikrát za den, někdy několik dnů nic. Piju bylinkový čaj a užívám bylinkovou tinkturu. Určitě se to výrazně zlepšilo, ale vlastně nevím, jestli bylinkami, nebo začaly zabírat léky.
Nevím, jakého máš endokrinologa a jestli mu věříš. Pokud ano, zavolej mu. Oni někteří mají tendenci problémy svých pacientů zlehčovat. Já např. své lékařce nedůvěřuju, ale musela jsem řešit neodkladně špatný stav a nikdo jiný nebyl ochotný přijmout mě dřív než za 2 měsíce. Jenom se zeptám. Jako často jste po nasazení medikace chodily na kontroly? Myslím v období než se vychytala správná dávka a stav se stabilizoval. Můj bývalý lékař (bohužel vzdálený 300 km) zve na kontroly při zahájení léčby v intervalech jednoho týdne. Současná lékařka mě objednala od začátku užívání léků až za dva měsíce a moooc se divila, když jsem chtěla kontrolu dřív. Prý se dřív účinek nedostaví. Podle mě kecá, protože už po třech dnech užívání mi zmizely otoky kotníků. |
| dadlenka | 68589 |
|
3.5.2015 18:09:36
O zadnem nějakém zásadním stresu nevim. Měli jsme seslost s přáteli a pila jsem víno.. Tak jestli tam je souvislost..
|
| Hrozinka | 60926 |
|
|
3.5.2015 16:50:01
Nemáš nějaký stres, nervozitu, něco co Tě rozhodilo? Může to funkci štítné žlázy ovlivnit. Nikdy bych tomu nevěřila, ale sama to zažívám.
![]() |
| vertigo | 92133 |
|
|
3.5.2015 16:21:22
Tipovala bych, že ti byla nasazena vyšší dávka hormonů než potřebuješ. Určitě je na místě zkonzultovat to s ošetřujícím lékařem.
|
| jana |
| • |
3.5.2015 15:48:54
Se sníž.funkcí štítné žlázy se léčím od roku 2001.Asi po 2 letech jsem začala pociťovat hodně nepříjemné bušení srdce,nejvíce v klidu,před spaním.Bylo to nepravidelné,různě mi přeskakovalo.Byl mi nasazenej lék a na 24 h jsem dostala Holltera.Léky jsem brala asi 4-5 měsíců.Poté se to hodně zklidnilo.
|
| dadlenka | 68589 |
|
3.5.2015 15:17:42
Mam sníženou funkci štítné žlázy, cca dva mesice beru Letrox 75 a vcera se mi před spaním objevilo bušení srdce, tep 120-130. Cca po hodine se to uklidnilo. Dnes mam průměrný tep v klidu cca 100. Doposud se nikdy neobjevil jakýkoliv problem se srdcem, tlak mam 110/70. Myslíte, ze to muze souviset s hormony? Celkem me to vystrasilo. Zitra budu volat svému endokrinologovi.
|
| Saamajna | 115449 |
|
2.4.2015 22:31:33
Jdu s krizkem po funuse ale tady je:
http://www.praxis-frieling.de/index.html Pardon, ja se na tu diskuzi znova nekoukla. Bohuzel neni v Cechach, tak davam jen jako potvrzeni, ze doopravdy existuje ![]() |
| 1kulička | 119729 |
|
|
26.3.2015 21:34:33
Myslím, že si trochu pleteš pojmy, euthyrox ti pomáhá hubnout, není to o tom, že čím bereš nižší dávku, tím méně přibíráš. V těhotenství ti byla dávka navýšena kvůli vyšší potřebě thyroxinu v těhotenství, je to důležité pro správný vývoj nervové soustavy dítěte. Při správné dávce bys neměla ani hubnout ani přibírat, ale samozřejmě sama vím, že to je těžko dosažitelný ideál. Já třeba právě při kojení nehubnu, přibírám.
dieta Mančingové je takové šetrné stravování, určitě prospěje většině lidí - takový dietní ideál- prostě celkově jíme hodně škrobů a o to jde i při tom omezení lepku (tedy spíše mouky)- ona zařazuje hlavně ty zdravější bílkoviny a šetrnou úpravu jídel, zlepší se stav střeva a vstřebávání, opravdu dochází k pročištění, protože taková dieta vyhovuje játrům i slinivce. Z dlouhodobého hlediska škroby samozřejmě nezavrhovat.. Jinak autoimunitní zánět šž má dnes kdekdo, je to hlavní příčina hypofunkce šž |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.