| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Štítná žláza a její nemoci

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 2552  [Dalších 2182 >>]
Aefik 18295
8.12.2014 20:40:05
Pampelo,mohla bys,prosím,rozvést to uzdravení autoimunitního zánětu š.ž. - mám také tuto dg.,beru Euthyrox,cítím se výborně,ALE chtěla bych být úplně zdravá...~x~
Pam-pela 97353
8.12.2014 19:23:51
Pavlo,
z vlastní zkušenosti vím, že často je k tomu, aby se autoimunitní onemocnění spustilo, potřeba podstatný spouštěč.
Pokud organismus zaútočí proti sobě samému, je to z důvodů, že nerozpozná vlastní buňky od cizích, ničí sám sebe.
Navíc je to u vás podpořeno geneticky...
Já jsem se dokázala autoimunitního onemocnění zbavit beze zbytku, je to už pár let.

Určitě bych v mysli projela všechno, co se za poslední dobu u vás a v životě dítěte událo a jak je na tom dítě psychicky, co má zvládnout, co zvládá, jak je na tom třeba s vlastní potřebou dokonalosti a tak. prostě jak je přetížený - tedy spíš - jak se cítí přetížený, protože to je silně subjektivní.
A "vyeliminovala" bych všechnu zátěž, která je nad možnosti dítěte.

Určitě se to dá uzdravit i autoimunitní onemocnění, obávám se ale, že je to nad možnost klasické medicíny, ta bude asi "pouze" podávat substituci, aby se syn cítil co nejlíp.
el + 2 131755
8.12.2014 17:40:31
mám autoimunitní onemocnění štítné žlázy, bylo mi (určitě zjednodušeně) řečeno, že protilátky proti štítné žláze mám 20x vyšší, než je normální, což sám doktor konstatuje, že je příšerně vysoké, ale podle sona vše v pořádku a podle krve taky, neberu žádné léky, jen mě pravidelně sledují. takže podle prvních výsledků to vypadalo dost katastroficky, ale dál ok, přeju, ať je to u vás podobně ~;((
:-) zaregistrovaná 133043
8.12.2014 15:41:30
Onemocnění štítnice je celá řada, veskrze se to dá dobře kompenzovat a v pohodě s tím žít. Kdy budou výsledky, co to přesně je?
withep 93862
8.12.2014 15:25:10
Klid ~6~. My ti tady těžko povíme, jak je to konkrétně s tvým dítětem, ta nemoc může být velmi vážná nebo taky téměř banální, nebo cokoliv mezi tím. Většina lidí s onemocněním ŠŽ užívá léky - hormony štítné žlázy a jinak vede úplně normální život. Já taky; léky beru od dětství (cca 11 let), tehdy to byla prostě snížená funkce, pak najednou + autoimunní zánět, ale nemyslím si, že by se ta nemoc tak vyvinula, spíš se vyvíjí výzkum a pohled na ni. Pěkných pár let po mně našli nemoc ŠŽ mojí babičce, pak mamce, sestra snad taky něco měla, neteř také bere léky, ale když jsem se ptala své lékařky (pracuje v Endokrinologickém ústavu v Praze, tedy je u zdroje), jestli tedy je to dědičné a mám to hlídat u svých dětí - hlavně dcery, řekla mi, že to se stále jistě ještě neví ~d~.

Před časem jsem v knihkupectví zahlédla knížku o jakési samoléčbě/alternativní léčbě štítnice, možná si ji někdy koupím. Tak jako u všech nemocí, i tady hodně pomůže zdravá strava a životní styl.
Paulis 44845
8.12.2014 14:40:27
Před chvílí jsme se vrátili od lékaře, je podezření a asi to tak bude. Docvakává mi spousta jiných vedlejších příznaků. Nicméně - ještě není potvrzeno.
Pokud ano, co to znamená?
Mimo jiné bylo řečeno - musí se vyloučit, aby tam nebyl nádor. Tak teď jsem hrozně vyděšená.. to je možné?

Nebudu moc odpovídat, až večer, musím zase do práce - budu ale najukávat do mobilu.
Nejsem teď schopna soudně uvažovat a v hlavě mi samozřejmě lítá katastrofický scénář. Štítnice a rakovina je u nás v rodině genetická záležitost.
Je mi jasné, že starší klučina v tom jede také - takže jeho dokopu okamžitě na vyšetření.
Za vše děkuji a omlouvám se za poněkud hysterický příspěvek..
1kulička 119729
27.11.2014 21:19:05
Nevím, jak s váhou, ale s tou štítkou ti na endokrinologii poradí/vyšetří. To, že ji pediatr kdysi vyšetřoval, nic neznamená, moje obě dcery mají zánět a protilátky se objevily prostě znenadání, jedno vyšetření negativní, další za půl roku už pozitivní, zrovna v tomto věku 9 let. Jestli byl manžel fyzicky na tom podobně, moc bych si hlavu z toho nedělala, pokud to v dospívání dohnal, v tom mají kluci výhodu, ten růst je u nich potom intenzivnější než u dívek.
Moje mladší dcera je na tom podobně s váhou, ale pohybově vcelku nadaná, vždycky dělala nějaký sport, jenže ona se svou tělesnou kompozicí potřebuje toho pohybu mnohem víc, než jen nějaký ten kroužek a to se nám zatím moc nevede. Na endokrinologii ji nikdo nebuzeroval, normálně jí opakovali, to co já, ale je to těžký, když má dítě pořád chuť k jídlu. Naposledy říkala dr, že ještě pár kilo a může jet do léčebny, ale že to moc nedoporučuje, protože ty děti to stejně naberou zpátky. Snad to má smysl u o něco starších. Ale zase tvůj synek se o jídlo tolik nezajímá, třeba by mu to zrovna pomohlo....
Epepe 89236
27.11.2014 19:06:37
Hm, tak to je dobře, že je mu líp. ~R^
Pafča 81147
27.11.2014 17:20:26
Horká Zorko, díky za optání :o). Vyřešilo se to v úterý - dotáhla jsem ho k zubaři,to už se mi jevilo jako poslední možnost, že by to třeba souviselo se zubem..kýval se mu, občas ho trochu pobolíval, ale byli jsme objednaní až na prosinec, tak jsem ho vzala ráno jako akutní případ, že ho prostě v noci hodně bolel..a dobře jsem udělala
zubař ho vytrhl a za tři hodiny byl klid od bolesti a od té doby klid~R^. Přitom jsem se o tom na neurologii zmiňovala a paní dr. na mě koukala jak na blázna, že co jí jako vůbec radím nebo na něco upozorňuju, že by to třeba mohlo souviset...

takže jsem moc ráda :o)
Pafča 81147
27.11.2014 17:18:03
no, on se potí od miminka,ale s přibývajícím věkem více - ne pořád, jen v určitých obdobích - jakmile má třeba jen malilinkou rýmu,je při sebemenší aktivitě splavený - i z chůze a večer ve spaní.

jinak to jídlo - to je špatně napsané :o), on večeřel samozřejmě vždy,ale malinko,spíš si zobl. No a teď prostě večeři normálně sní celou :o)a už tím nabývá.
zeleninu a ovoce jí dost, pohyb má také, sportuje..pitný režim dodržuje dobře, pije jen vodu,občas džus nebo ochucenou minerálku. žádné slazené limonády u nás nevedeme.
Samozřejmě, že chápu, že pokud syn nebude mít motivaci,těžko ho doktor donutí :o).
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 2552  [Dalších 2182 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.