| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Šikovné ruce

(?)
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 12109  [Dalších 11869 >>]
Federika 14090
9.2.2020 9:03:52
Jo,Kudlo,
komfortní život, ale ne jiná dimenze. Už jsem psala,že výdaje jsou prostě jiný.
Kudla2 58452
9.2.2020 9:01:56
Federiko,

zajímalo by mě, o kolik větší komfort si tam díky tomu vytvoří.

Protože jestli mu větší část z toho spolkne to, aby tam vůbec mohl žít (bydlení, jídlo, školy dětí, prostě běžnej provoz), tak je to sice ještě pořád atraktivní (i kdyby jen kvůli tomu, že je to zase jiná zkušenost), ale už to nezní jako jiná dimenze. ~;)
margotka78 alias shit-roller 108560
9.2.2020 9:01:11
To je smutný, ale asi by mě to neodradilo. Kdybych to chtěla dělat.
ale chápu, že je to blbý. Mě takhle ponižovala celý druhý stupeň učitelka matiky. Ale matika mi šla bravurně, takže mi stejně vždy musela dát jedničku.
Důvod byl takový méně pochopitelný. Její dcera chodila do třídy s mojí ségrou. A nevím, buď se její dceři smáli nebo nevím.( ta její dcera byla taková patolízalka a byla dost tlustá). Tak se úča mstila mně. Ségře se mstít nešlo, protože v její třídě učit nemohla. ~o~
Půlka psa 24064
9.2.2020 8:59:30
Fed, může být, ale je to jeden z bambilionu. U nás teda. Teď jsem koukla, že v Silicon Valley je průměrný plat SW inženýra 112 tis ročně, což je jsou v přepočtu na koruny a měsíce kousek přes 200 tisíc, ale u nás to běžné není. Myslím v Evropě. Třeba v Německu bude podle tady toho porovnání brát cca o půlku víc než u nás, což pořád nejsou statisíce a ani se jim to neblíží.

Tím nechci říct, že je to nějaká nebohá existence, ale těžko si namlouvat, že až já budu ten ajťák, tak budu brát stovky tisíc každý měsíc. Nejspíš prostě nebudu.
Federika 14090
9.2.2020 8:56:59
Já to přestanu nosit a dám to do pytle, kterej jednou za čas odnesu mámě na spravení~:-D
U dětských věcí se ovšem občas stane, že z toho mezitím vyrostou.
Federika 14090
9.2.2020 8:55:47
Velkou~:-D
A taky-moje máma byla švadlena. Učitelka na šití byla taky švadlena Neměly se rády.
Měli jsme šít nějakýho slona.
Mně to moc nešlo, ale chtěla jsem to mít hezký a šila jsem mu uši až do rána, při lampičce. Ráno jsem ospalá šla šťastná rovnou do školy, uši hotový a hezký.
Stáli jsme frontu před učitelkou, ona se každýmu podívalla na dílo, chválila, sem tam řekla, co by šlo udělat jinak.
Na řadu přišla já, Hrdě.Fakt mi to dalo hodně práce.
Omrkla dokonalý uši mýho slona a opovržlivě řekla:" Mazej, nic z toho si nedělala, je mi to jasný, ušila ti to máma. Tohle nesnáším..."
Mazala jsem. A už jsme v životě nepřišila ani ten knoflík.
Alena 129302
9.2.2020 8:51:43
Pracovky byly samozrejme ruzne pojate, nekde se vic silo, nekde vubec. My jsme cely pestitelky nehrably do hliny, ucitelka milovala opalovani. Nesijes a nevaris ne proto, ze bys byla nesikovna, ale proto, ze se k tomu nehrnes. Kdyby te to zajimalo, umis. Stejne jako kohokoli z dnesni mladeze, nejsou nesikovny, jen se venuji jinym vecem.
9.2.2020 8:51:40
Federiko a jak moc v tom hraje roli, že tě to nebaví?
Protože třeba mně spousta věcí nešla, ale líbily se mi vyšívané ubrusy, když jsem to zkusila, začalo mě to bavit a tím jsem měla motivaci se pořád zlepšovat. :-)
9.2.2020 8:46:28
A on někdo přestane nosit oblečení, protože se mu utrhne knoflík nebo rozpáře šev? Neříkám nějaká díra uprostřed sukně. Ale takové jednoduché věci si snad člověk opraví sám a třeba i bez stroje.
Já třeba žasla, když moje dcera vyměnila patku u šicího stroje (dostala bazarový k Vánocům) a zalátala bráchovi mikinu.
Já se stydím, ale ani jsme nevěděla, že šicí stroj má různé patky. Patlala bych to bývala v ruce.:-)
Federika 14090
9.2.2020 8:45:01
Valkýro,
nevim.
Já jsem z doby, kdy jsme měli všelijaký pracovky, šití, vaření, dílny, pozemky..
a ten knoflík si fakt nepřišiju. A nevařím, nešiju, žádný ruční práce neumim.
[<<Předchozích 230] Názory 231240 z 12109  [Dalších 11869 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.