| Barbar | 47133 |
|
|
19.11.2020 14:46:26
a o odkladu píšu proto, že pokud to bude takovýto závod, tak prostě syn bude na chvostě, bude za nejslabšího ve třídě. Pokud by výuka byla hravou formou a hodnocení ne takto přísné, tak bych byla ráda, že je ve škole.
|
| Barbar | 47133 |
|
|
19.11.2020 14:44:30
díky, psali jsme si už s panem učitelem, tak prý nešlo o zápis výsledků, ale sloupečky v početníku, vypočítal jako jediný jen pár příkladů, ostatní i 2 sloupečky. Takže nestíhá, je pomalý, to je ten problém. Jinak 5 je v bakalářích, v sešitě prý ne, je to prý info pro mě. Jak píše Delete, mně u něj také přijde trénovaní pamětného počítání kontraproduktivní.
|
| Půlka psa | 24064 |
|
|
19.11.2020 14:31:12
"Jak jste se vypořádávali se školními neúspěchy dětí?"
Nijak, u nás se v 1. třídě dávaly jedničky nebo v nejhorším nic. Nevím, jak dlouho to trvalo, ale předpokládám, že to přesáhlo i přes první třídu dál. |
| Kaliope X | 157897 |
|
19.11.2020 14:27:22
Mě by známka vadila nejméně. Vadil by my systém učení. Sama nemám "biflovací" paměť, násobilku dopočítávám, vyjmenovaná zpaměti taky nedám.
Pro mě je počítání z paměti v první třídě noční můra, podle mě musí dítko pochopit souvislosti a systém a to pochopí, když to uvidí - na prstech, kolečkách, bonbónech, drobných, prostě názorně. Dítko s matikou nemělo nikdy problém, ale než přešlo na Hejného, tak počítání sloupečků v první třídě bylo zoufalé, byla to hrozná nuda a tak dělalo chyby z nepozornosti, i když už chápalo princip násobení. |
| Monika | 123907 |
|
19.11.2020 14:23:52
Jo a o pětkách v první třídě (obzvlášť v říjnu a extra obzvlášť den po návratu do školy po pauze) si samozřejmě myslím to, co ostatní - proč to ten učitel dělá?
|
| Monika | 123907 |
|
19.11.2020 14:22:27
Hlavně buď prosím Tě v klidu a to zejména ve vztahu k synovi. Proč to rovnou brát tak, že "mu to nejde". Prostě mu nevyšla nějaká jedna práce, vlastně asi pořád ještě nevíš proč (co vlastně přesně pokazil a z jakého důvodu) a už lkáš, že dítě mělo mít odklad. Dítě by mělo zůstat v klidu a věřit, že se to prostě naučí, dřív nebo později. V případě počítání do deseti bych dobrý výsledek nakonec považovala za jistý
Pokud se mu snažíte pomáhat všemi těmi metodami, co popisuješ, tak bych spíš měla obavu, abyste to nepřeháněli, než že něco zanedbáte. |
| neznámá | 91073 |
|
19.11.2020 14:18:39
Já si teď také myslím, že nejrozumnější je zdrhnout.
My se jako rodiče spojili a docíli odejití učitelky, ale bylo to těžké, když už jsme se domluvili na nějakém postupu, vždy se našel rodič, který na poslední chvíli cuknul nebo se spojil učitelkou, jak parta malých dětí. Zkažená celá první třída. |
| Janinka a dvě princezny | 132403 |
|
|
19.11.2020 14:13:40
souhlas s ostatními
u nás v 1. třídě 4 a 5 prostě neexistovaly, po prvním čtvrtletí učitelka na třídních schůzkách opatrně oznamovala, že již začne dávat dvojky a pětky "se nesmí" dávat ani v 2. tříděmalýmu bych rozhodně dala do ruky počítadlo, kostičky nebo peníze a klidně ať má hromádku pořád před sebou i při počítání na známky. Našim dětem jdou dodnes nejlépe peníze ![]() Nevím jak je to u tebe reálné, ale rozhodně si myslím, že bys měla u prvňáčka i při on-line výuce sedět a být mu nápomocná. Já mám třeťačku a ochomýtám se tam velice často, protože doma je prostě strašně moc vjemů, které dítě pudí věnovat se něčemu jinému. |
| monam | 158013 |
|
19.11.2020 14:12:22
U dcer obě učitelky dávaly horší známky už v první třídě u starší dcery byla celá učitelka divná a známky byly i tak to poslední co mi vadilo. U mladší to fungovalo, děti ji braly a milovaly, naučí je dost, tak to neřeším
|
| monam | 158013 |
|
19.11.2020 14:11:23
U dcer obě učitelky dávaly horší známky už v první třídě u starší dcery byla celá učitelka divná a známky byly i tak to poslední co mi vadilo. U mladší to fungovalo, děti ji braly a milovaly, naučí je dost, tak to neřeším
|
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.