| Pruhovaná | 64704 |
|
|
19.11.2020 13:39:27
Sedm pětek během jednoho dne
))? Tos nejlepší!Jinak tenhle učitel je magor, moc fajn není, řekla bych. |
| Mariana +2 | 135342 |
|
|
19.11.2020 13:39:21
Mně teda učitel který dává prvňákům pětky až tak prima nepřijde. Spíš zcela naopak.
Notabene v nynější době, kdy se ve škole prvňáčci nestačily snad ohřát. Moje děti měla naštěstí osvícenou učitelku, která razila teorii, že v 1.třídě s děti zvykají a seznamují se se školou a je nutné aby byly motivované pozitivně a do školy se těšily. Pětka nedávala nikdy, dokonce ani trojky. Pokud dítě něco neumělo, tak to nehodnotila, jen se vzkazem co je potřeba se doučit a procvičit. A samozřejmě to opakovali a procvičovali ve třídě. Já si tedy myslím že to není neúspěch dítěte ale učitele. Pokud tedy vůbec mluvit o něčem jako úspěch/neúspěch u prvňáčků. Učitele co sází prvňákům pětky bych (nepublikovatelné) |
| Renka + 3 | 26652 |
|
|
19.11.2020 13:36:22
Ach jo, pětka u prvňáka, ještě za této situace. Já vidím chybu u učitele, ne u toho prvňáka.
|
| monam | 158013 |
|
19.11.2020 13:35:40
Jo můj syn školu bojkotuje, ten měsíc doma to bylo vždy s plácem a scénami raději jsem na něj moc netlacila. Je to prvnak proboha. Já jsem v první třídě dostala sedm pětek během jednoho dne, taky z matiky, a i přes to jsem vystudovala vysokou školu. Dokonce i na vysoké jsem měla matiku
|
| Delete | 8214 |
|
|
19.11.2020 13:34:53
Drilovat pamětné počítání na podzim první třídy považuju za nejlepší cestu, jak dítěti zadělat na problémy v matematice. V této fázi se má vytvářet představa o počtu a obsahu čísla, pochopení matematických operací a operátorů.
Časem je samozřejmě výhodné, když si dítě určité spoje zapamatuje, ale v tuto chvíli je tento způsob učení špatně. Děti, které mají problémy s pozorností, mívají i oslabenou paměť, o to je to pro ně horší a o to více potřebují manipulaci a názornost, tedy prsty, počítadlo, kostičky....cokoliv. Hledání dalších způsobů, jak drilovat, povede nejspíš jen k prohlubování frustrace z neúspěchu a nechuti k počítání. O pětkách pro prvňáka v listopadu uuž se mi ani nechce psát. Mně osobně se chce brečet z takového přístupu učitele k dítěti a k výuce. |
| monam | 158013 |
|
19.11.2020 13:32:43
Vůbec to neřeš. Můj syn by to také nezvládl. O ničem to nevypovídá, jen že učiteli hráblo.
|
| Federika | 14090 |
|
|
19.11.2020 13:32:41
Barbar,
pětka u prvňáka je debilní vždycky, ať jde o prezenční nebo distanční výuku, u té online je úplně mimo mísu. Procvičijte spíš na běžných věcech, hrajte si. A je docela možný, že mu některý věci ještě nenaskočily, každý dítě to nemá stejný. A řešit, že to nevytáhne?? prvňák?? |
| K_at | 121378 |
|
19.11.2020 13:26:03
Barbar, blbě jsme se vypořádali. A stále to trvá 😂😂 Hlavně ale mluvit u 1.tridy o neúspěchu..... vždyť je to prcek. A ještě on line. Stačí, že mu po zdi vedle PC leze beruška, a neví jak se jmenuje 😂😂
|
| Barbar | 47133 |
|
|
19.11.2020 13:20:55
Zdravím, právě jsem se v Bakalářích dočetla, že můj prvňák má 5 z pamětného počítání 0-6. Mají moc prima pana učitele, takže to zřejmě bude tak, že syn opravdu nezvládá. Napsala jsem panu učiteli, o co šlo, zda o zápis výsledků (to opravdu nezvládá, když to dělali online, tak jsem mu musela opakovat příklad vícekrát, když napsal třeba opačně číslici, zazmatkoval, ztratil pozornost a beze mě už by se nechytl). Pokud o předtištěný sloupeček, tak to syn většinou doma zvládl cca s 1 až 2 chybami na 10 nebo 15 příkladů. Jedině, pokud by měli zákaz použít prsty, tak by se mohl zablokovat a zazmatkovat. Musím se přiznat, že jsem to obrečela, je to moje třetí školní dítě a první dvě holky v první třídě pětku nedostaly vůbec, druhá dcera měla stejného učitele. Třetí to zvládl 2. den po návratu do školy za nouzového stavu
. Měla jsem mu dát odklad....kdybych tušila, že mu to tak nepůjde, udělám to. Prosím o nějaké tipy na procvičování, děláme Školákov, matika.in, Matemága a třeba po cestě do školy ho zkouším z příkladů. Také jednou týdně pracuje online se speciální pedagožkou, využili jsme nabídky, při hromadné online výuce měl velký problém z pozorností. Uznávám, že se někdy splete, ale takové selhání jsem nečekala. A také tipy na to, jak zvládat školní selhávání u dětí, hrozně mě to mrzí za něj, neví, jak ho motivovat k intenzivnějšímu procvičování, protože pokud měl teď pětku, tak to těžko vytáhneme víc než třeba na čtyřku až trojku...Jak jste se vypořádávali se školními neúspěchy dětí? Děkuji![]() |
| kreditka | 85904 |
|
|
28.5.2020 20:23:53
Učitelka prvňáků známky dává, nicméně bere ohled na to, že byly dlouho doma. Takže dává buď 1*, 1 nebo nic s tím, že má více trénovat čtení a jedničku určitě dostane příště. Většinou druhý den dítě jedničku vybojuje :-D To samé psaní - buď pěkná známka, nebo žádná s žádostí o písemnou opravu chyb doma.
Dávat dětem špatné známky, když byly pomalu 3 měsíce doma je prasárna |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.