| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Máme doma prvňáka

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 33059  [Dalších 32759 >>]
margotka78 alias shit-roller 108560
21.5.2020 9:40:08
Tak to já taky, když jsem uspávala na příměstském táboře. Ale naštěstí jsem měla již v té době 18 letou praxi s vlastními dětmi. A kolegyně radši uklízela než by předčítala ~:-D
Tante Bante 147015
21.5.2020 9:33:48
Jj, to je velmi podobné a já mám to samé. Dobrá zpráva je, že "jako v rádiu" jsem se naučila číst v třiatřiceti ~t~. A zůstalo mi to. Způsobilo to to, že jsem nastoupila do školy a zjistila, že bez poutavého předčítání se neobejdu.
Alena 129302
21.5.2020 9:26:29
Mne to nerozrusuje,jen si rikam, jake jsou to zase promarnene prilezitosti. Deti u hromadneho cteni nevydrzi sedete casto ani normalne (nedivim se), ale provozovat to po Skypu, to uz je absurdni.
1kulička 119729
21.5.2020 9:13:06
Margotko, tak jasně, máme knížek pro děti na 2 knihovny, ale ona prostě nechtěla. Nepřišlo mi dobrý si to nějak vynucovat. Ale tak zase to zkusím a uvidíme. A jak někdo naznačoval, že má číst i rodič, tak ano, já čtu ráda a hodně a dcera to komentuje..."už zase čteš tu hroznou knihu?" Proč tě to baví? apod. no. Taky hodně vidí u sester, ty taky leží pořád v knížkách a tak mi radí, ať jim koupím knihu (vybíraly jsme dárky k narozkám zrovna) a v knihkupectví si taky koupila nějakou fantasy knihu pro náctileté po vzoru sester, ale číst jí nechce, jen aby byla její ....
1kulička 119729
21.5.2020 9:07:00
Aleno, klid, ona to dcera zas tak úkorně nebere, sama má radost, když se jí povede odpovědět správně, jsou to jen 2 hodiny týdně a je to další dovednost, kterou rozvíjí. To že vidí ostatní děti blbnout a nebo mlčet při vyvolání je myslím pro ní taky dobrý a že se některé nebojí ozvat a říct učce, že neslyšeli stránku, ikdyž už jsou u 7. řádku :) Ze začátku má třeba strach a stres, ale překoná to, to je, si myslím, taky dobrý, když vidí, že to žádná hrůza nebyla. Není to tak, že ona se cítí nejhorší, to jen já vidím, ve srovnání s ostatními, sama o tom nemluví a asi to moc neprožívá. Učitelka to řekne jen tak mimochodem, že ona by měla ještě potrénovat. A ostatní děti zase tak blbnou, že se v tom ten její "nedostatek" ztratí. Ona zase dává pozor a ví přesně, kde v textu jsou.
Alena 129302
21.5.2020 8:50:45
Tak Honzikovu cestu jsem nemyslela :), ta by me skutecne take nemotivovala. Ale pokud si v nasi dobe chtel ziskat urcity druh zabavy (pribeh) ci informace, nemelas vizualni konkurenci
margotka78 alias shit-roller 108560
21.5.2020 8:49:04
Moje dcera taky byla napřed. Tak jsme prostě četly knihy, na které byla nastavená. Třeba ne pohádky, ale příběhy o zvířatech, z veteriny, apod. Postupem času další a další. Nakonec nám to společné čtení večer vydrželo do 12 let. Podle mě se dá vždycky něco vybrat.~d~
1kulička 119729
21.5.2020 8:45:49
No tak si do té tajné škatulky zařaď ještě VŠ matku samoživitelku 3 dětí, co má sice vysoký post a nadstandardní příjem, ale za to jisté psychické problémy. Jistě, to se říkávalo i za nás, že děti se nemají odkládat před televizi....ve skutečnosti se moje dítě naučilo mnoho zajímavého a užitečného. Neříkám, že to považuju za ideál a že mne to netrápí, ale snažím se ze situace vytěžit co nejvíc. Taky jsem nepsala, že by neznala audioknihy a čtení před spaním, jen, že o něj už přes rok nestojí a knihy pro její věkovou kategorii jí přijdou pro prcky. To je zase záležitost toho, že starší sestry puberťačky, co jsou na ní často ironické a stírají ji.
Jinak u mých starších dětí vše probíhalo klasicky, bez videí a škola prostě probíhala a probíhá podle jejich povah, tak velké rozdíly to zase nejsou.
Vítr z hor 100046
21.5.2020 8:33:45
"Obtíže při čtení "dys" charakteru má dcera"

Jedna moje dcera taky. V PPP teda nic neodhalili, ale to vyšetření bylo tenkrát takové povrchní. Má i úplně stejné potíže s každým novým jazykem, který se učí, češtinou počínaje. Mrzí ji, že zřejmě nikdy nebude předčítat jako v rádiu, ale už takhle v 11 letech zvládla čtení ve 3 jazycích, je velmi čtenářsky gramotná (= rozumí), čte ráda – i složité a dlouhé knihy – a ukázalo se, že nakonec zvládá i učení se dalším jazykům. Vlastně je zvládá líp než ostatní, asi proto, že už zjistila, že když to nevzdá, tak to funguje. Zatímco ostatní různě ztrácejí motivaci, zpomalují nebo zrychlují, ona jede jako tank a nakonec skoro všechny převálcuje. Číst teda začala už ve 4 letech, ale je to dodnes takové kostrbaté. Asi už to tak zůstane... Učitelé si nikdy nedovolili nic říct, protože viděli, že se snaží a vlastně má až neuvěřitelné výsledky.

Druhá (taky 11 let) čte jak v rádiu od cca 5–6 let, první tři jazyky jí šly tak nějak samy, taky všechny zvládá slovem i písmem, ale ty další pro ni byly tak trochu šok, najednou zjistila, že se vlastně vůbec neumí učit. Nikdy to nepotřebovala.
Lei 37503
21.5.2020 8:21:26
bokem na tajňačku, přesný, to jsem dělala já ~:-D
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 33059  [Dalších 32759 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.