| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Imunologie a otěhotnění

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 827  [Dalších 597 >>]
michaela, 5-letá dcera 12228
22.2.2007 21:52:11
Výsledky po dvou měsících byly lepší a pak už pan doktor kontrolu nechtěl. A na podzim jsem otěhotněla přirozeně. M.
Leni, Péťa*10/01&Míša*6/07 18678
22.2.2007 21:17:14
Aha, teď jsem si našla na netu co to je přesně ta sekundární sterilita a píšou, že je to, když se 2 roky po druhém dítěti nedaří otěhotnět a já myslela, že to pak už prostě z nějakých vůbec nejde, že je to definitivní :)) To jsou jen ty jejich závěry, já tam taky měla sterilitu a úplně jsem se zděsila. Dr. Bahníková mne uklidnila, že je to ale jen závěr proč ony vyšetření probíhají :)
22.2.2007 21:09:38
Výsledky v tom únoru byly lepší, nebo v pořádku ?
A špatně jsem to napsala, ale hlavně jsem nevěděla, že něco takovýho vůbec existuje :-O Proč nemůžeš znovu přirozeně otěhotnět ? A v tom září se vám zadařilo jak ?
A k tomu otěhotnění s jedním vejcovodem- ten co máš si pro to vajíčko může dosáhnout i na druhou stranu :) Jo, zázraky se dějí :))
22.2.2007 20:34:03
Jinak mám v závěru sekundární sterilita - ne imunita. Tzn. že nemůžu podruhé přirozeně otěhotnět, když už jedno dítě mám - jen k vysvětlení. Myslela jsem si, že to teď s manželem také rychle zkusíme. Vzhledem k tomu, že mám jen jeden vejcovod, tak můžu otěhotnět pouze každý druhý měsíc. Což je také otrava. M.
22.2.2007 20:31:33
Ahoj, na imunologii jsem byla prvně někdy v únoru loňského roku, dostala jsem Prednison a kontola proběhla v květnu - to byly výsledky lepší - prednison mi pan doktor snížil na půlku, to jsem brala od června a půlku anopyrinu. Do té doby styk s kondomem, protože jsem měla naplánované prázdniny u moře s dcerou a měla jsem strach s případných komplikací, kdyby se někde něco stalo, tak jsme se začali snažit až od září v v listopadu 06 jsem byla těhotná, ale jen jeden týden. Měla jsem v té době naplánovanou laparoskopii, tak tu jsem absolvovala až teď - minulý týden a dnes mi paní doktorka řekla - kontrola za 3 měsíce a po celou tu dobu sex s prezervativem a vysadit léky. Tak z toho právě nejsem vůbec moudrá. M.
22.2.2007 19:49:58
Jinak ještě koukám, že jsi čerstvě po laparoskopii- to je velká šance na otěhotnění, tak proto vám asi dává ony 3 měsíce :)) Jen nevím jak to máš s tím imunem, v tom případě bych do toho nešla a přeléčila se...
22.2.2007 19:46:56
Míšo ahojky,
já to nějak nechápu- měla jsi přeléčený imuno a přitom sekundární imunita z důvodu imuna ? Nebo to jsi ještě nebyla přeléčená ??? Dělali Ti kontrolní odběry ? Já měla přímo na zprávě špatných výsledků, že se mám rovnou objednat na kontrolní odběry...
Jinak chodím taky do Podolí, chodila jsem k dr. Bahníkový. Naše první IUI nám chtěli dělat hned po jednom měsíci léčení imuna, ale trvala jsem na svém- chtěla jsem počkat na dobré kontrolní výsledky. O jedno mimi jsme přišli a nechtěla jsem tím znovu procházet třeba z důvodu neúplného vyléčení. Takže jsme počkali 3 měsíce (léčila jsem se i Wobenzymem) a po dobrých výsledcích (které dorazili později a nestihla jsem stimulaci v CARu) jsem nakoupila ovu testíky a zkusili jsme to naposledy doma. No a výsledek vidíš v nicku :))))))
Upřesni teda jak to bylo u Tebe, a mačkám palečky ať se konečně dočkáte onoho voňavého uzlíčku ;))
22.2.2007 16:40:06
Ahoj holky, chodím se občas, vždy když potřebuji poradit. Před dvěmi lety jsem přišla o jeden vejcovod - důvod mimoděložní těhotenství. Pak mi paní doktorka v Podolí řekla, že ať přijdu za půl roku, tak jsem přišla za půl roku a začali mě dělat vyšetření, které jsem mohla absolvovat již v předcházejícím čase. Z vyšetření z děložního čípku se zjistilo, že musím jít na konizaci děložního čípku a sama jsem si vyžádala imunologii, doktorka říkala, že je to zbytečné, ale já jsem chtěla. Z imuna vyšlo, že tam je problém, tak jsem začala brát prednison a anopyrin - kvůli srážlivosti a na podzim jsme naplánovali laparoskopii - na průchodnost druhého vejcovodu - měla jsem už termín, všechny předoperační vyšetření a udělala jsem si test, následně i z krve, ale byla jsem těhotná bohužel jen týden. Minulý týden jsem podstoupila laparoskopii - paní doktorka mi říkala, že v případě špatného druhého vejcovodu může docházet k produkci nějakých škodlivých látek a bránit to tak zahnízdění. Vejcovod naštěstí a vše ostatní v pohodě. Závěr sekundární sterilita z důvodu imuna. Dnes jsem šla na vyndání stehů - chodím do IVF Podolí a paní doktorka mě nechala ještě týden doma a ptám se co budeme dělat dál - že mi dochází Anopyrin, jestli mi ho předepíše - tak že to mám vysadit a přijít za 3 měsíce. Tak jsem šla - ale už nějak nemám trpělivost zase čekat tři měsíce - protože pak mě zase pošle na imunologii - tam se měsíc budu objednávat, pak měsíc čekat na výsledky a přijde mi to najak divné. Chodím k p. doktorce Bahníkové, ta tam dnes nebyla, má dovolenou - tak jí příští týden zavolám a domluvím se s ní. Máte někdo podobnou zkušenost. Jednou před léčbou Prednisonem jsem byla na inseminaci, ale to bylo na nic. Díky za odpověď. Všem přeji hodně štěstí. M.
21.2.2007 20:34:13
Kači díky moc ! ;))
Katka
  • 
21.2.2007 15:11:57
Leni, gratuluju ke krásnému a zdravému mimískovi.
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 827  [Dalších 597 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.