Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Marika Letní | 140743 |
|
|
25.5.2018 17:43:37
maargit, no to je pravda. I když s tématem to trochu souvisí - myslím, že se dá odhadnout, kolik je Alisss a co ji trápí...
![]() |
|
|
25.5.2018 17:41:15
Alisss "Když by mí dítě nechtělo chodit do školy, tak budu jedině ráda, protože školu v její dnešní podobně považuji za naprostou zrůdnost."
Vzhledem k povinné školní docházce máš jedinou možnost - nechat si schválit domácí výuku a učit své dítě sama. Přesto bude muset chodit na přezkoušení do školy. Nemůžeš se tomu vyhnout ani jako rodič. I dospělí musí "poslouchat", to je novinka, co? |
| K_at | 121378 |
|
25.5.2018 17:40:01
Maagrit, presne tak.
|
| K_at | 121378 |
|
25.5.2018 17:38:30
Alisss, 1) deti do urciteho veku nedokazi byt objektivni, tudiz nemaji samy na sebe nahled z venku. Druha vec, presne v praxi vidim, kam tohle neomezovani a respektovani vede - a nejpozdeji v 5-6 letech se rodice chytavaji za hlavu. Dalsi vec - pokud NEVYCHOVAVAS DETI, ktere jsou extra rozumne, klidne a spolupracujici (jsou nektere takove od prirody), jsou tohle jen puste teorie! A tyhle teorie ma kazdy, s detmi je potom mnoho veci jinak.
|
|
|
25.5.2018 17:36:53
Aliss "tak mu to nedává sebemenší právo mě to vnucovat proti mojí vůli a pokud danou léčbu nechci podstoupit, tak mě k tomu nikdo nemá co nutit."
TO ale není pravda. Pokud onemocníš chorobou, která je specifiovaná v zákoně (např. TBC), budeš léčena proti své vůli a tvoje svoboda pohybu bude omezena. |
|
|
25.5.2018 17:34:30
Alisss "Jak už jsem psala, nejsem adultistka, nepovažuji dospělé lidi za nadřazený druh, který by měl mít právo rozhodovat za osoby, které nedosáhli nějakého věku"
Dělá to dojem, že se tak rozčiluješ proto, že jsi ještě nedosáhla nějakého věku a připadáš si omezovaná dospělými. ![]() |
| Alisss | 155203 |
|
25.5.2018 17:20:35
Směšuješ dohromady dvě naprosto rozdílné věci - odbornost a dobrovolnost. I kdyby doktor, nebo kdokoliv jiný věděl 100x líp co je pro mě lepší než já, tak mu to nedává sebemenší právo mě to vnucovat proti mojí vůli a pokud danou léčbu nechci podstoupit, tak mě k tomu nikdo nemá co nutit. Ty si vybereš instruktora zcela dobrovolně a věříš jeho úsudku protože to byla tvoje svobodná volba.
|
| Alisss | 155203 |
|
25.5.2018 17:17:28
Já snad někde píšu něco o tom, že máš povinnost dítěti koupit co si zamane? Podle toho, co píšeš si zřejmě vůbec nepochopila o čem mluvím. Za "potlačování" považuju třeba to, když bys chtěla svojí 13 leté dceři zakazovat, aby si obarvila SVOJE vlasy (jakože spousta rodičů skutečně má tyhle choutky) protože co si dělá dítě se svým účesem, se svým tělem a za svoje peníze je čistě jeho věc, za to ty mi tady podsouváš, že snad za omezování dítěte považuju to, když mu odmítneš poskytnout něco za TVOJE peníze, nebo se jenom přirozeně bráníš jeho nevhodnému jednání, což je věc naprosto přirozená a správná. Strašný množství rodičů je třeba schopných stavět na stejnou úroveň to, že dítě nějak narušuje jejich meze (nadává jim, mlátí mladšího sourozence lopatičkou...) a to, že je tzv. "neposlušné" U dospělých je to každýmu jasný a každej ti řekne, že když tě někdo dospělej uráží a napadá, tak je to špatně, naopak by nikoho ani nenapadlo že by byl špantej nějakej dospělej člověk jenom protože někoho "neposlech" (spíš by se každej normální člověk zaptal proč by měl jako dělat něco jenom proto, že mu to někdo nařídí). Zatímco u dětí si tak nějak všichni zvykli tyhle dvě naprosto rozdílné věci směšovat dohromady. Už chápeš v čem je rozdíl?
|
| Epepe | 89236 |
|
|
25.5.2018 17:00:31
Naprosto konkrétně, abys pochopila. Když NAPŘ. dítě - a znovu píšu, že jeho chování považuji za přirozené testování hranic - po mě chce zakoupit nějakou drahou blbost a já to odmítnu, načež mi sdělí, že jsem zlá nebo blbá, tím, že na to reaguji, umožním mu pochopit spoustu věcí.
1. Učím ho finanční zodpovědnosti. 2. Nastavují svoje hranice, tak aby pochopilo, kam až může u druhých zajít, aby se necítili ohrožení. 3. Učím ho, že manipulací ani vulgaritou svého nedosáhne. 4. Učím ho společenské odpovědnosti a kooperaci - jako rodina máme svůj příjem, který se musí rozdělit mezi všechny. Ty to třeba nazveš potlačováním, já myslím, že pro své dítě dělám to nejlepší. |
| Monty | 129940 |
|
|
25.5.2018 16:55:29
Sorry, že vám do toho vstupuju, ale argumentovat v tématu o "drzosti puberťáků" nebo "předpuberťáků" výchovou batolat je poněkud ujeté.
Alisss je sice na můj vkus příliš radikální, nicméně s tou pubertou má vcelku pravdu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.