| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Poruchy růstu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 2272  [Dalších 1802 >>]
Epepe 89236
25.5.2018 16:53:20
Ale rodič a dítě si nejsou rovni, minimálně právně. Já mám zodpovědnost, lidskou, historickou, morální i právní, aby bylo v životě schopné a sobestačné a bylo platným členem společnosti.
Bude jedinec, který se např. nenaučí jíst vidličkou a nožem, neudržovat pořádek ve věcech i povinnostech, manipulovat ostatními, vyjadřovat se vulgárně, atd., v životě spokojený? Těžko.

Je dost možné, že se pak stane okrajem společnosti, bude z ní odstrkován, dostane se do křížku se zákony, atd.
Takže mou povinností je upozorňovat ho na nevhodné chování (které děti zkoušejí že své podstaty) a ukazovat mu cestu, kterou považuji za správnou.

Pokud se pak rozhodne jinak, jeho věc.
Epepe 89236
25.5.2018 16:48:35
Ale já výšku konzultovala. Ta je ok, neřeší se, je to lékařsky sledované. Mně šlo o ten hormonální vývoj.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
25.5.2018 15:40:41
co myslíš alisss, když onemocníš, budeš o tom, jak se vyléčit vědět víc ty nebo lékař? a když ti lékař předepíše léky a řekne ti, jak je užívat, tak ho také neposlechneš, aby si náhodou nemyslel, že je něco víc než ty?
to že já rozhoduji za dítě, neznamená, že má dítě menší hodnotu jako člověk... jen jsem ta, která má víc zkušeností a jsem tu od toho, aby mé dítě přežilo... v přecházení přes silnici má můj manžel stejné zkušenosti jako já, takže pokud se vydá přímo pod auto, dělá to s "informovaným souhlasem" s následky... dítě to dělá z nevědomosti...
když se rozhodnu, že začnu jezdit autem, tak také budu poslouchat instruktora, ba dokonce si ho zaplatím, aby mne naučil řídit a nebudu si vymýšlet vlastní pravidla silničního provozu podle toho, jak by se mi líbilo, aby platily... přesto si i v té chvíli budu s instruktorem rovna a to i přesto, že budu poslouchat jeho pokyny a nebudu s ním o nich debatovat (na silnici v autě - své postřehy si nechám do učebny)
Alisss 155203
25.5.2018 15:32:16
1) Když bude napadat jinýho člověka, tak jde samozřejmě o porušení přincipu neagrese.

Na ostatní se tě můžu ptát úplně stejně - co když třeba tvůj manžel poběží do silnice, co když se nebude chtít nechat ošetřit? Taky si to budeš zřejmě řešit po svým.

Když by mí dítě nechtělo chodit do školy, tak budu jedině ráda, protože školu v její dnešní podobně považuji za naprostou zrůdnost.

On by měl někdo někomu nařizovat kdy má chodit spát? Umíš si představit, když by ti chtěl třeba tvůj manžel nařizovat v koliv hodin máš jít spát? Vidíš jak je ta situace neuvěřitelně absurdní?
Alisss 155203
25.5.2018 15:28:18
Promiň, ale jsi extrémně pokrytecká když celou dobu říkáš, že dítě má poslouchat něčí příkazy a zákazy a pak nakonec napíšeš, že rodiče a děti jsou si rovni. Pokud budeš muset poslouchat příkazy a zákazy, které ti dává tvůj manžel, tak si jste také rovni?

Ne, já nesouhlasím s tím, že je třeba aby někdo někomu rozkazoval. Jak už jsem psala, nejsem adultistka, nepovažuji dospělé lidi za nadřazený druh, který by měl mít právo rozhodovat za osoby, které nedosáhli nějakého věku, a to úplně stejně, jako nesouhlasím aby mohli muži vládnou ženám, bílí černý, černí bílím, nebo cokoliv jinýho. To že se děti učí od rodičů je evoluční proces, nikoliv něco co musí ten rodič násilím vynucovat. Nikdo se nebude chtít učit od někoho kdo mu řídí jeho život a nařizuje mu co smí a co nesmí. Ty pak vidíš, že ten člověk "neposlouchá" a vyvodíš si z toho, že je proto potřeba ho ještě víc omezit. Úplně stejné je to i s celou státní mocí. Stát zblbnul lidi natoli, že jsou schopní uvěřit tomu, že by bez něj nemohli existovat a že se chovají nezodpovědně = no jistě, když z něhoho sejmeš zodpovědnost a tvrdíš mu, že jí za něj má někdo jinej, tak jí přirozeně ztratí. Takže ne - nesouhlasím s konceptem aby měl kdokoliv komukoliv něco rozkazovat nebo přikazovat a nesouhlasím s tím aby dospělý svět vládnul dětem, stejně jako nesouhlasím s tím aby jakákoliv skupina lidí vládnula jiné skupině.

K tomu rodičovství - proč je pro tebe (když mluvíme o dětech) tak důležitý aby někdo byl rodič a ne to jestli on sám byl někdy v minulosti dítětem. Kdo toho ví o TOBĚ víc - tvoje matka a nebo ty? A kdo je větší odborník na tvé dítě - ty a nebo to tvoje dítě?
Alisss 155203
25.5.2018 15:16:15
A proč bys měla mít pravdu zrovan ty, která říkáš A? Jak říkám, bez konkrétních příkladů o jaké spory jde se k tomu těžko můžu vyjádřit, ale argumentovat stylem "Já říkám A a proto mám pravdu a nechci aby ten druhý říkal B" je při nejměnším dost hloupý argument.
Alisss 155203
25.5.2018 15:14:42
Samozřejmě, že dovedu, takových škol dokonce existují po celém světě desítky: https://www.svobodauceni.cz/clanek/category/svobodne_skoly/

Jinak samozřejmě, že by nastala anarchie. Anarchie = odmítání útočného násilí, povinná školní docházka je sama aktem agrese, stejně jako jakákoliv situace kdy někdo drží nějaké lidi někde proti jejich vůli. Ty tedy schvaluješ útočné násilí?
Oliverka 70017
25.5.2018 14:14:26
Dcera je mezi holkama svého věku na výšku průměrná, konstituci se jeví spis drobná. Asi se pohybujeme v nadprůměrné vysoké populaci.

Být na místě zakladatelky, tak výšku syna konzultovat budu. Raději zbytečně, než si pak vyčítat, ze jsem něco zanedbala.
K_at 121378
25.5.2018 13:41:32
Holky, to nevysvetlite. ~t~
Oliverka 70017
25.5.2018 13:04:03
Ja bych to řešila, 126 měří moje šestileta dcerka a rozhodne nepatří mezi nejvyšší. Mám kamarádku se synem, ten má čtyři a půl a běžné se nad nim lidi rozplyvaji jak je sikovnej, protože vypadá stěží na tři roky. Už nějakou dobu se odhodláva to řešit. Raději bych absolvovala nějaké testy zbytečně, než něco zanedbat.
[<<Předchozích 460] Názory 461470 z 2272  [Dalších 1802 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.