Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
15.5.2011 23:05:37
nojo, ale tobě evidentně doktoři a medicínské zásahy do porodu nevadí
![]() |
| Baba Jaga | 69825 |
|
|
15.5.2011 23:01:17
Mně právě ty kontroly tak otravovaly, že už jsem se těšila, až budou venku
Ono i záleží, co má člověk za doktora, chce to mít takového, kterému fakt věříš. Já jsem u druhého porodu strašně chtěla mít svojí gyndařku, že jsem se s ní domluvila a vyvolala mi porod den před termínem, kdy měla službu. A jsem za to moc ráda. |
| Lassie66 |
| • |
15.5.2011 22:56:10
Já iluze taky neměla, nakonec jsem taky sama původně zdravotník
![]() Ale prostě na mé pozitivní naladění nebyl nikdo zvědav, zabírala jsem sál, bylo hodně příjmů, takže byli dost hustý a ještě mi PAtka nadávala, jak mě v předporodnim kurzu nenaučili pořádně rodit ![]() |
|
|
15.5.2011 22:56:03
Babo Jago, s tím, že obavy půjdou do pozadí, moc nesouhlasím. Měla jsem z doktorů panickou hrůzu a četnost kontrol v těhotenství mě v tom jen utvrzovala
![]() |
|
|
15.5.2011 22:53:59
mě to Vrchlabí vyšlo.
Iluze o zdravotnících jsem neměla ani před přečtením ani po něm - jsem bohužel špitálový matador, takže mám zkušenosti s "lidskou chybou". Spíš mi to pomohlo právě v tom získat důvěru ve své tělo, ale stejně jsem se nechala ten první porod hodně řídit a hodně jsem byla pasivní. Nicméně jsem se poučila a napodruhé a dále to už bylo bezva. |
| *Aida* | 5732 |
|
|
15.5.2011 22:52:16
lobelko,
nevim, jestli chces zrovna tohle slyset, ale ja jsem na tom podobne. U prvniho porodu jsem to neunesla a dopadlo to akutnim cisarem. K udivu vsech jsem se podruhe rozhodla rodit doma, coz jsem taky udelala. Zaridila jsem si PAtku, co se o me starala cele tehotenstvi, pri porodu i po nem. Potreti jsem si zopakovala to same. Poctvrte jsem kvuli komplikacim musela zmenit plan a rodit v nemocnici. Zaridila jsem si opet tu samou PAtku k porodu a jeji kolegyni na tehotenstvi (uz jsem se s ni taky znala). Ale bylo to silene psycho, normalne jsem z toho nemocnicniho strachu prenasela . Porodila jsem nakonec s myma dvema PA, sice v nemocnici, ale ve vode, uplne prirozene. Nemocnici jsem opustila 3 hodiny po porodu, nenechala jsem se prelozit na sestinedeli. Proste taky nejsem normalni. Jenze ja ziju v zahranici a tak se sice par Mudru podivovalo, ale v ramci profesionality zustalo jen u toho .Samozrejme Ti nedoporucuju porod doma jako jedine nejlepsi reseni, vlastne nevim, co by bylo nejlepsi. Uvedomit si,kde je problem a snazit se situaci prizpusobit co nejvice tomu, abys minimalizovala dopady na svou osobu a dite. |
| Baba Jaga | 69825 |
|
|
15.5.2011 22:49:50
Jo a já jsem měla epidurál od začátku až do konce při obou porodech, takže bolest žádná, ani šití jsem necítila, poté mi dávali první dva dny něco na bolest, pak už to nebylo třeba. Vrtání zubu je pro mně bolestivější zážitek než celé dva porody.
|
| Lassie66 |
| • |
15.5.2011 22:49:09
Tak zrovna tahle knížka mi moc službu neprokázala - jelikož doktoři u nás nejsou ještě na takové porody připraveni, tedy většina ne. A porodní asistentky už vůbec ne. Načteno jsem měla, ale ta realita...
Po přečtení několika knih a shlédnutí různých dokumentů (i zahraničních) jsem se na první porod těšila, ale byla jsem následně zklamaná, měla jsem vztek a bylo mi líto, že to "nevyšlo". Nejvíce mi vadil přístup PA. Porod jsem sice naplánovala na Vrchlabí a měla tam i zamluvené ubytování týden před termínem, ale dcera o to moc nestála a rozhodla se narodit o dva týdny dřív a jinde ![]() |
| Baba Jaga | 69825 |
|
|
15.5.2011 22:48:20
Měla jsem kolegyni, její máma umřela při jejím porodu, takže měla taky těžkou fóbii... když pak byla těhotná, tak si nechala od psychiatra napsat doporučení na plánovaného císaře a udělali jí ho. Jinak trošku se bojí asi skoro každý, ale když to miminko čekáš, tak se na něj budeš tak těšit, že tyhle obavy nejspíš půjdou do pozadí.
|
| Šešule | 94264 |
|
|
15.5.2011 22:47:34
I. Stadelmann je výborná. Co se týká pozitivního ladění na porod je dobrá knížka "Zázrak porodu" od I. M. Gaskin. Na můj vkus trochu moc duchovní a esoterická, ale výborná v tom, že se tam z porodu nedělá krvavá operace a člověk při jejím čtení získává člověk pocit "porod- a co jako?"
Kromě toho jsou tam i nějaké zdravotnické "technické" informace. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.