Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
15.5.2011 22:47:21
a o nástřihu jsme nevěděla, ta kůže je tak napnutá a bolí všechno okolo, že jsem si vůbec nevšimla, kdy stříhali, nejhorší zážitek z porodů je šití po nástřihu a natržení, to bylo bléééé, něco jako to vrtání zubu, samotný porod bych si zopakovala klidně, ale šití mi nechybí
|
| Marťa11 | 8076 |
|
15.5.2011 22:45:07
jsi ještě hrozně mladá...
myslím, že je to poměrně běžný strach z neznámeho... neřeš to, nečti, každý porod je stejně jiný, dopředu se to nedá říct... navíc, hodně tě posune to, až budeš těhotná... asi hormony či jak to příroda zařídIla, prostě se postupně smíříš s tím, že dítě musí ven ![]() bude to dobré uvidíš!!! ![]() NEČTI NIC!!! stejně je to subjektivně psané, vnímané, prostě to NEČTI!! |
| Yuki 00,03,07 | 49504 |
|
|
15.5.2011 22:44:45
taky jsem si neuměla představit, že mě bude prohlížet někdo jiný než můj doktor, ale během těhotenství se ve mně hrabala taková spousta různých doktorů, že už mi pak bylo úplně jedno, kdo je při porodu.
a porodu se neboj, většinou je všechno v pořádku a jediný, co chceš, je, aby už to bylo za tebou a mělas u sebe to miminko, který znáš jen zevnitř, zapomeneš i na strach, tělo ti řekne samo, co má dělat a hormony otupí strach taky jsem se bála, a teď bych mnohem radši rodila, než si nechala vrtat zub, říkala jsem to i zubařce, nijak se tím netajím :)) |
| Šešule | 94264 |
|
|
15.5.2011 22:43:14
Tak z většiny věcí, které popisuješ mám strach taky. Napoprvé jsem to řešila přátelskou porodnicí, napodruhé porodem doma (což ale asi není volba pro každého). Dramatické scénáře ani jizvy se nekonaly.
Ale pokud máš stavy, jaké máš, asi by bylo lepší si o tom s někým popovídat. Některé psycholožky se specializují na ženy traumatizované porodem, takže by na tebe nekoukaly divně. |
| Bumbi&05,08,10 | 42508 |
|
|
15.5.2011 22:43:14
tak úplně divná nejsi
ale nebudeš to mít pak úplně snadný, no.Zkus se zaměřit na svoje tělo, na to, co o něm víš, jak ho dokážeš poslouchat, jeho signály o nemoci, o tom, co je dobře a co špatně. Nauč se mu důvěřovat. A to pak využiješ při těhotenství a porodu - tvoje tělo ví, jak na to a dokáže to, když ho necháš a vypneš při porodu hlavu. Doporučuju knížku Zdravé těhotenství, přirozený porod od I. Stadelmann. Mě moc pomohla tyhle strachy překonat a důvěřovat sobě i miminku. Nakonec jsem porodila dítě 4,1 kg, bez natržení a nástřihu (já mám fobii z toho, že do mě někdo řeže, nesnáším operace, nenávidím, když jsem sestehovaná, strašně jsem se poprvé bála nástřihu a císaře) v přátelské porodnici. |
| KlaudieS+M+E | 90788 |
|
|
15.5.2011 22:41:49
Nejsi divná. Kamarádka to měla stejně, měla z porodu neskutečnou hrůzu.. No pak neplánovaně otěhotněla, chvíli se "vyrovnávala" se samotným těhotenstvím, na porod v té době paradoxně úplně zapomněla. Teď je ve 33. týdnu a neustále mi básní o porodu, jak se těší!!! a tak
![]() Když nejsi těhotná a těhotenství zatím neplánuješ, tak se tím nezabývej. Jestli ti to nedá spát, tak by mohl pomoci psycholog, psychiatr... |
| hokkaid | 108275 |
|
15.5.2011 22:40:26
to je roztomilý;-)Znám to od kamarádky - úplně totéž, co píšeš, jsem od ní léta poslouchala - teď má dvě děti ![]() Neboj se, až budeš opravdu chtít a pak i mít, uděláš pro něj všechno na světě, bude důležitější než ty sama - a když jsem se já ke konci těhotenství porodu bála, říkala jsem si, že jakkoli hrůzný může být, je to jen jeden den -a dítě pak celý život...![]() |
| lobelka26 | 118631 |
|
15.5.2011 22:35:10
Zdravím vás holky,
je mi z toho špatně jen na to pomyslím, natož když o tom píšu. Většina z vás tu má minimálně jedno dítko, mě to teprve čeká, jestli vůbec. Nevím, co mám se sebou dělat, ačkoli těhotná nejsem a zatím ani neplánuju - v průběhu příštích měsíců- tak mám snad fobii nebo co. Vím, že bych to číst neměla, ale mám načteno tolik hezkého o vag. porodu, viz to, že miminko vám pak třeba přiloží na bříško, nebo i to, že je to prostě životní zážitek... Pak jsem si zase přečetla xx příběhů o zkažených porodech, kleštích, nebo prostě jen o tom, že miminko ven nešlo. Další věc - strach z nástřihu - strašně špatně se mi hojí jizvy, po břišní operaci mám jizvu rozjetou do široka, nic jiného nedělá, jen se mi to špatně hojí. Zároveň ale strach z císaře - mít teda jizvu tam dole anebo na břiše? Pak jsem si zase přečetla, že vás u císaře nemusí naplno uspat - na jednu stranu hezké, na druhou stranu omdlela bych už jen z toho cinkání nástrojů. Nejradši bych chtěla rodit císařem, vzbudit se až po tom všem, ale co když bych se nevzbudila už vůbec?? Prosím neposílejte mě na psychiatrii, nedokážu o tom s nikým mluvit, vypsat se vám, to jo, ale jinak? Nedokážu o tom pořádně mluvit s partnerem, on ví, že se bojím, ale myslí si, že to je asi takovej normální strach. Myslíte, že vůbec někdy budu způsobilá k tomu mít vlastní dítě? Strašně si ho přeju, ale ten strach je hroznej. Nehledě na to, že mám strašnej pocit z doktorů, chodím jen ke své gynekoložce, i s akutním problémem musím za ní, k nikomu jinému bych to nezvládla - usadit se na kozu, natož před někým porodit dítě. Jsem divná, že jo? Prosím uklidněte mě něčím, připadám si jako blázen ![]() Děkuju, jestli jste to vůbec dočetly ![]() |
| Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
|
|
17.3.2011 8:18:53
Anno, a chce manžel u porodu bejt?
Kdyby můj partner měl diametrálně odlišné představy o porodu našeho dítěte a nedal přitom jasně najevo, že se bude držet zpátky, asi by se mi s ním nerodilo dobře a u porodu bych ho nechtěla. Naštěstí mi do toho nekecal resp. jeli jsme na stejné vlně (porodnoce, ale minimum zásahů, žádná medikace, žádné odnášení, pokud nebudou problémy atd.). Myslím, že by to chtělo klidnej a věcnej rozhovor. Třeba i s nějakým tatínkem, co u porodu byl. Aby manžel získal trochu představu, co to obnáší. A hlavně aby pochopil, jaká je jeho role - podpora, trpělivost, ochrana. |
| Lillu+B&J | 42945 |
|
|
16.3.2011 21:37:52
pár hodin a oddřít,pardon.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.