Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| enny | 7768 |
|
23.8.2010 19:23:27
petulo, já také omdlívám dost často opakovaně i na očním, alergologii, u gynekologa.. Já sama jsem z tohoto důvodu jednoznačně dávala přednost přirozenému porodu, císař jsem nechtěla.. ale člověk míní, já jsem nakonec před 3 měsíci rodila právě císařem. Nicméně si myslím, pokud se opravdu bojíš, zkusila bych třebas toho psychologa.
|
| malostranska | 101622 |
|
|
23.8.2010 19:23:25
chapu, ale ona jina moznost,nez porodit normalne, neco CS ani nezbyva.
|
| hrúda | 85616 |
|
23.8.2010 19:21:45
Snaha by byla, ale výsledky když už se dostavily, tak vydržely jen šest týdnů.
|
| Katla | 31249 |
|
|
23.8.2010 19:21:32
Obecně je tato fráze dost nenáviděná, ženské často tvrdí, že nesnášely, když jim to někdo říkal, ale mne to pomáhalo a říkala jsem si to v prvním těhotenství sama. Prostě když porodily ty generace , generace, generace .....ženských přede mnou a často za dost trostních podmínek, to by bylo divný,kdyby to mělo u mně váznout...přece nejsem nejvetší máčka v historii porodů.
Ty určitě taky né. Hlavně neposlouchej hororporodstory. tak , jak se tu občas zmiňují "urban legend" , tak stejně tak existuje celý košatý žánr "delivery legend" |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
23.8.2010 19:20:58
destěnko, udělala jsi mi radost, poslední dobou jsem měla takový pocit marnosti a tohle mě potěšilo, že to naše povídání má smysl, že pomůže jiným ženám být sebevědomější, poznat sama sebe a uvědomit si (a nejlépe realizovat) svá přání a priority
Děkuju. |
| Paradox | 15600 |
|
|
23.8.2010 19:19:39
Souhlasím, zcela lehce a nekomplikovaně jsem porodila dvě děti (4,5 a 2,5 hodiny).
Při menstruačních bolestech mě tatínek vozil v mdlobách na pohotovost a když mě chytl zub na dovolené v Chorvatsku, ležela jsem v Rijece na zemi na parkovišti a prosila manžela, aby mi přejel hlavu autem. ![]() Porodní bolesti jsou prostě JINÉ. Ale je to taky hodně o psychice. Na porody jsem se k zbláznění těšila. Na zánět zubu nikoliv. ![]() |
| remus | 99695 |
|
|
23.8.2010 19:15:43
no počkej, ale ty dvě dětěi máš, ne? Tak co třetí? |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
23.8.2010 19:14:53
Petulo, jednak by ti mohla pomoci dobrí psycholožka, napadá mě např. Eliška Kodyšová, ta je taková velmi empatická k problémům žen s porodem. Další věc, bolest u porodu je oproti bolestem třeba zubů atd úplně jiná, je produktivní, její vnímámí je dost v hlavě, když ji vítáš, dokížeš ji velmi dobře zvládnout. V tom by ti mohla pomoci například dula. A za třetí, pro ženy, kterým strach z bolesti blokuje rozvíjení porodu, existuje jako výborná možnost epidurální analgezie, takže pak by sis mohla vybrat porodnici, kde ji u porodu bez velkých řečí nebo za poplatek dávají. Bolesti po sekci jsou mě oproti porodním zvladatelné hůře i proto, že nejsou tlumené hormonálně endorfiny apod., hůře se v hlavě zpracují do pozitivna než porodní. Přeji ti, ať se s tímhle problémem dobře popasuješ co nejdříve!
|
| Albertka | 94512 |
|
|
23.8.2010 19:14:20
Za porodní bolest dostaneš tu nejkrásnější odměnu..
Za sebe můžu říct, že taky bolest hodně špatně snáším, např při bolesti při menstruaci jsem si říkala, že jestli takhle bolí porod, tak nechci rodit... Když jsem byla těhotná, jsem se na porod svým způsobem těšila, ale strach tam byl i když hormony působí, těšíš se na miminko a na konci těhotenství už to chceš mít konečně za sebou. Nakonec jsem porodní bolesti prožívala docela dobře, bolelo to, to je jasný, ale tak nějak smysluplně, nevím, jak to popsat, zas tak hrozný to nebylo. Přijde mi, že je v dnešní době trend předhánět se kdo měl horší porod, ani se nedivím, že se pak ty, co ještě nerodily, porodu bojí. Kdyby to bylo tak hrozný, tak žádná ženská nebude mít více dětí ![]() |
| destenka + 01/09 + 01/11 | 81704 |
|
|
23.8.2010 19:14:01
Aby bylo jasno, nepřesvědčuji zakladatelku k porodu doma, jen si myslím, že ty ženské jsou schopné člověku dodat sílu a překonat obavy z porodu jako takového.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.