| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1230] Názory 12311240 z 3772  [Dalších 2532 >>]
Staronová.luc 34895
11.8.2010 16:43:03
Podotýkám, že epi jsem pokaždé odmítla. Žádnou medikaci.
Bumbi&05,08,10 42508
11.8.2010 16:42:50
já se nebála taky, ale u kontrakcí potřebuju křičet, bez toho bych se neuvolnila. A i u toho bezbolestného druhého porodu jsem u posledních 10 kontrakcí křičela. Nerodím prostě potichu a nepovažuju to za nic hrozného. Ani rození potichu nepovažuju za hrdinství. Nějak nechápu, proč by mělo být vysoce hodnoceno rodit mlčky.
Bumbi&05,08,10 42508
11.8.2010 16:41:08
já se nebojím, ale těším se, neb mne baví rodit :-)
Ale první porod byl dlouhý, těžký, bolestivý, nicméně vím, že si za to můžu sama, protože jsem nechala rodit lékaře a nerodila jsem sama. U druhého jsem si hned na začátku těhotenství přísahala, že tentokrát rodím bezbolestně a že až začnou kontrakce, jdu si lehnout (minule jsem byla vyčerpaná, protože jsem hned začala hopsat na balonu, kontrakce začali po 5 minutách...).
Další chyba byla, že jsem se neuvolnila a při bolestech jsem se stahovala, takže jsem vlastně držela dítě v sobě a neumožňovala mu sestupovat. Další, že jsem přijela do porodnice moc brzo, takže se porod po příjezdu (z pochopitelných důvodů - cizí prostředí, moc otázek, neznámí lidé) na 2 hodiny defacto zastavil /respektive kontrakce ne, ale otevírání ano/.
Povedlo se, zapracovala jsem na sobě a většinu porodu prožila v pohodě doma, porodila jsem v Podolí na příjmu 10 minut po zaparkování před porodnicí.
Staronová.luc 34895
11.8.2010 16:40:58
Mar.mo,
já se nebála ani jako prvorodička, druhorodička ani jako třetirodička, strašně jsem se těšila, i když jsem věděla, že to bude bolet jako prase a bolelo, ale věděla jsem, že výsledek bude stát za to, takže jsem byla psychicky hodně v pohodě, taková natěšená. Najdi si dobrou dulu, mohla by pomoci, když tam půjdeš se strachem, bude to horší.
MishuI 84229
11.8.2010 16:35:38
Já jsem se bála hrozně,jako prvorodička.Nevěděla jsem do čeho jdu.Nakonec to bylo docela peklo a až přijde čas na druhý dítě,asi budu ve stresu ještě víc.Tím jsem tě asi moc neuklidnila,jen chci říct,že tvý pocity chápu a obavy docela sdílím.Hodně štěstí přeju~;((
aachje skunk a tři holky 98241
11.8.2010 16:35:01
nebojim se vůbec.
a ani u jednoho porodu jsem ani necekla.
brumbambule 66644
11.8.2010 16:31:45
Také se nebojím a mam to ted uz za par.Prvni porod byl velmi dlouhy, 30 h, ale ani tak se nebojim. :-)
Mickey16 40737
11.8.2010 16:28:53
Čímž nechci tvrdit že se každý při porodu vyspí... ale pokud pokračuje svým vlastním tempem snáz ho zvládneš.
Taky se šíleně bojím bolesti, předchozí dva urychlovaný porody byly šílený, dva nejhorší zážitky mýho života... a měla jsem epidurál, na chvíli pomůže ale ke konci ho vysadí... a pak ta bolest přijde najednou, a to teda nic moc.
A protože se tak děsně bojím šla jsem napotřetí do přirozenýho porodu bez jedinýho zásahu. Narozdíl od předchozích dvou první doba porodní ( a že byla sakra dlouhá) nebolela, dala bych to klidně hned znova :-) ačkoli to byl nejdelší ze 3 porodů.
Balbína 99798
11.8.2010 16:17:28
ještě jsem si vzpomněla - já jsem typ, že radši delší, ale méně bolestivé. Doktoři pro urychlení píchají plodovou vodu. Já vím, že u prvního porodu mi po prasknutí plodové vody, začaly hodně bolestivé kontrakce, trvalo to dost dlouho a nezvládala jsem to vůbec. U druhého porodu mi na moje přání nepraskli plodovou vodu (ačkoli byl porod vyvolávaný), měla jsem tedy 2 hodiny fakt pohodové kontrakce. Pak se zdálo, že kontrakce jakoby ztrácejí na síle a protože šlo o porod vyvolávaný a fakt jsem musela porodit, tak vodu praskli. Začal hukot, ale bylo to rychlé. Kdyby to nebylo nutné, vodu bych si prasknout nenechala. Věřím, že tohle řešení pro mě bylo to pravé. Takže já radím, neurychlovat za každou cenu - stejně se to urychlí jen tím prasknutím plodové vody a já myslím že si akorát prodloužíš tu bolestivou část.
Mickey16 40737
11.8.2010 16:06:50
Mezi kontrakcema? Já jsem takhle asi hodinu prospala když jsem byla fakt unavená... pravda v porodnici by mi to neprošlo, jakmile by se natáhly intervaly mezi kontrakcema na dvojnásobek naprali by do mě hned oxytocin.
[<<Předchozích 1230] Názory 12311240 z 3772  [Dalších 2532 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.