| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 3772  [Dalších 2522 >>]
Sněhulka a sněhuláčci 99425
11.8.2010 16:06:13
Presne tak, zakladatelce pardon, ale rict: hlavne, at mi to co nejvic urychli je fakt stupidni~o~. Opravdu u porodu neplati rychleji = mene bolestive a lepe!!!
Jinak ja se druheho porodu bojim, prvniho jsem se nebala, citila jsem jakousi smesici teseni se, obav, strachu, zvedavosti (to asi nejvic). Ted uz zvedavost ustoupila tomu strachu, kdyz vim, jak drsny to je ~t~.
ZuzkaN 7401
11.8.2010 16:03:25
já se nebojím resp. nebála jsem se ani u jednoho z mých 3 porodů, teď už rodit nehodlám. Na druhý jsem se doslova těšila.
Ale vcelku chápu, že někdo má na porod strašlivé vzpomínky a že se může bát. Vím o jedné mamince, co se taky hodně moc bála a druhý porod byl naprosto v pohodě.
Urychlení bych taky moc nepokoušela (prolítla jsem tu jen pár příspěvků), přeci jen to je pro to mimčo i pro tělo rodičky moc rychlé a může se stát cokoli.

Přeji ať strach pomine (možná by bylo vhodný jít s tím někam na odbourání strachu - nevím, nevyznám se v možnostech) a hlavně ať je porod co nejpohodovější!
Zufi. 52220
11.8.2010 16:03:06
...mezi kontrakcema se člověk i vyspí...Mickey, tak to jsi šťastná to žena.Já akorát ječela~Rv.
Jana, 2 55998
11.8.2010 16:02:25
Neboj- druhe porody byvaji rychlejsi a mene bolestivejsi. Nepoddavej se tomu tak a nemysli na to tolik, jinak se zblaznis.
Ja rodila 2x - obe deti pres 4 kg- prvni s komplikacemi a pri druhem porodu jsem byla domluvena s primarem,ze v pripade komplikaci nebudeme cekat do posledni minuty , kdy uz byla dcera pridusena, ale hned se udela cisarak. Ja jsem na nej teda mela i narok, nebot dite bylo odhadovano pres 4 kg a timto mam tady v nemecku ze zakona narok si zvolit cisarak- to bylo teda jedine, ceho jsem se bala, kdyz mi rekli, ze se dite opet odhaduje na 4+ . toho ze zase nepujde ven jako dcera - ale vsechno slo uplne skvele. ~g~
Mickey16 40737
11.8.2010 15:57:37
Já bych se teda bála že při tom "maximálním urychlení" dítě exne nebo že ho na poslední chvíli vytáhnou celý modrý.
Osobně je pro mě mnohem horší kratší urychlený porod než dvojnásobně dlouhý přirozený... ten je podstatně míň bolestiví a mezi kontrakcema se člověk i vyspí~:-D Ne vždy rychleji znamená líp.
Cha-Cha 79329
11.8.2010 15:54:46
mám termín za dva týdny a bojím se dost. Hlavně v noci, když je manžel v práci, sleduju každý píchnutí v břiše. Na druhou stranu je mi už s tím ohromným břichem ouvej, takže samu sebe přesvědčuju, že to pak bude jen a jen lepší.
Jo, taky se bojím, jak to budu všechno po narození mimina zvládat, co chudák první dcera, jak se jí nebudu věnovat... možná to jsou i ty rozbouřený hormóny.
helena,2děti
  • 
11.8.2010 15:54:07
Ahoj,já jsem měla oba porody vyvolávané ve 42.týdnu pro naprostou nepřipravenost porodních cest.Poprvé jsem se nebála a ta bolest byla neskutečná,fakt jsem myslela,že tam chcípnu.Chtěla jsem je tam všechny vyvraždit,ječela jsem jak pavián,no hysterka největší,a to porod trval pět hodin,takže žádná hrůza.Podruhé jsem se bála,ale tak nějak normálně,už ne bolesti,spíš aby se něco nepodělalo a dítě bylo živé a zdravé. Dodnes nechápu,jak někdo zvládá prodýchavat kontrakce po dvou minutách,já to prostě nedokážu,snažím se jen vydržet,ale bolí to tak,že jsem ráda,že se chvílema nadechnu,a to se opravdu snažím.Ted jsem čerstvě těhotná,ani jsem ještě u lékaře nebyla,ale strach z porodu už mám tedka:-) ale zase mi jde spíš o to,aby na konci bylo zdravé živé dítě,hlavně až budu ve 42.týdnu vážit metrák a nebudu moct vyjít schody a obout se,tak ten porod budu brát jako vysvobození:-) přeju,at ti porod vyjde podle tvých představ:-)
Lucka88 74376
11.8.2010 15:51:56
Ne e . Pročpak? :-)
Kotrmelec 64229
11.8.2010 15:49:11
Asi z Brna nejsi,že?
Lucka88 74376
11.8.2010 15:47:25
No nevim nevim... Někdo straší a ani o tom neví ~t~ ..

Jinak jediný,čeho se bojim je to,že budu rodit v jiný porodnici a nevim co mě tam čeká ~t~
[<<Předchozích 1240] Názory 12411250 z 3772  [Dalších 2522 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.