Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Maci1 | 27366 |
|
|
24.3.2010 23:34:02
Mně 4 dny před porodem tvrdili, že malá bude mít cca 3,20 a měla 3,75
. |
| Monča (Máťa,Michálek,Martinka) | 102320 |
|
|
24.3.2010 23:24:33
Zuuuzo,
občas mám ten pocit také. Třetí porod mi také vyvolávali. Do termínu nám chybělo pár dnů (tuším 3, ale přesně už nevím), ale mám křečové žíly, tak měli doktoři trochu strach. Navíc mi v krvi objevily pár týdnů před porodem nějaké specifické protilátky, které ale na momentální těhotenství nemělo mít vliv, ale při případné transfuzi by byly údajně problémy. Den před tím jsem byla v poradně, kde právě "zaskakoval" primář gynekologie zdejší nemocnice. Myslím si (a několik dalších maminek také), že při vyšetřování vnitřně se cíleně snažil porod vyvolat (u jedné maminky se mu to podařilo). V porodnici bylo v té době mnoho prázdných lůžek... Také jsem byla pozvána na druhý den na nástup do porodnice právě na vyvolání. Velice mě touto informací vyděsil, měla jsem strach o miminko (přestože celé těhotenství bylo naprosto bez problémů od začátku do konce!). Dlouho jsem si také říkala, zda jsem neudělala chybu a neměla děťátko přivést na svět přirozeně... Naštěstí byl celý porod v pohodě, velice rychlý (necelé tři hodiny), narodila se nám holčička po dvou klucích, je zdravá - tak už o tom nepřemýšlím. Ale dnes bych na to už nepřistoupila. Vím však, že lékař mi celou záležitost spíše nařídil, než aby mi dal na výběr. Jsme asi moc zvyklí z minula poslouchat lékaře na slovo a neuvědomujeme si, že máme také volbu. Jenže to by nám musel lékař naprosto objektivně říci, zda je vyvolání opravdu nutné nebo zda je to lepší z jiných důvodů a pro někoho jiného... Každopádně přeji pohodový porod a zdravé miminko! ![]() ![]() |
| Zajdulka | 42924 |
|
|
24.3.2010 22:41:12
J8 měla vyvolávaný 2. porod. Je pravda, že bolesti nastoupily mnohem rychleji a byly silnější, ale porod byl rychlý a celkově jsem p něm byla daleko víc fit. Neboj se, nějak to dopadne.
![]() |
| Modřinka | 37246 |
|
|
24.3.2010 21:52:00
Ahoj, vyvolávaný jsem měla druhý porod pro přenášení- oproti prvnímu, strášně dlouhému, luxus. V devět jsem dostala tabletu prostaglandinu, v jedenáct začaly opravdové bolesti, ve 12:14 byl na světě. Bez nástřihu. Kamarádka vloni porodila v Českých Budějovicích 4.60kg (druhé dítě) také vyvolávané, také bez šití. Prý to bylo mnohen snazší než její první, o kilo lehčí miminko. Držím palce.
|
| Eva&spol. | 99751 |
|
|
24.3.2010 20:58:09
Ahoj, mě vyvolávali všechny 4 porody. Pokaždé jsem přenášela, asi děti nechtěly ven.
![]() Nemám srovnání v oblasti míry bolestivosti, ale všechny porody jsem si užila (ten první byl nejdelší - 7 hodin, a to mi 2 hodiny před porodem nevěřili, že budu rodit). Zažila jsem zátěžové testy, tablety, injekce... pokaždé jsem začla rodit velmi rychle a hladce. Tedy já nemám k indukci negativní vztah, ale chtěla bych zažít, jaké je to opravdu přirozeně. ![]() Jinak váhy dětí : 3,7 , 4, 4,5 , 4,3. Žádní drobci. ![]() |
| Janka |
| • |
24.3.2010 19:31:45
Taky pridavam svou cerstvou zkusenost. Porod byl vyvolany ve 42.tt a vyzkouseli na me snad vsechno.Zavedli mi tri tablety, po druhe zacaly pravidelne bolesti co 2-3 minuty, ale neotvirala jsem se. Po 15 hodinach mi protrhli plodovou vodu, po dalsich asi 7 hodinach dali epidural,pry na uvolneni, abych se konecne zacala otvirat. Pak kapacku s oxytocinem. Po oxytocinu zacala konecne deloha tvrdnout a na monitoru se delaly paradni kopecky. Jenze miminku zacalo nejak blbnout srdciko, takze jsme po 24 hodinach skoncily cisarem. Nakonec nastesti vsechno dobre dopadlo, obe jsme byly v poradku. Je to asi strasne ruzne. Kamaradka rodila take vyvolavane,za hodinu mela hotovo a moc si to chvalila.
Take musim souhlasit s nepresnosti UZ.Me dite zmerili tyden pred porodem na 3,60kg, nakonec bylo 3,10. Drzim palce, aby vsechno dobre dopadlo. |
| Lenka |
| • |
24.3.2010 19:24:07
POrod je podle me hodne o psychice, pokud tam zitra opravdu jdes, vubec bych to uz neresila. Vsechno bude ok a jak ma byt. Ja osobne mela jit na vyvolani kvuli prenaseni. Prenasela jsem jen chvilku, podle svych propoctu mozna jeste min, vsechno bylo ok, dite malicke. Pred vyvolanim jsem sla na zatezovy test a detatku se nedarilo, nakonec to byl cisar. Vycitam si to jeste po 4 mesicich, v hlave si porad pocitam termin porodu,... brecim a brecim, dite mam zdrave,tak nechapu proc. Tedy chapu,kdo breci jako ja po cisari, poslu krasny clanecek, je to pry normalni
.Uz bych nikdy nekyvla pokud bych neprenasela dlouho nebo nebyl problem.Rozhodne bych se poradila s PA,preci jen bych mela klidnejsi svedomi.Kazdopadne znam kamaradky po vyvolani s dobrym porodem,takze se neboj,vsechno bude ok a brzy miminko v naruci.Pokud mas moznost zavolat jeste nejake PA,nevahej,ale jinak uz to neres a pak nam napis jake to vsechno bylo, vesrim ze bude dobre a miminko to nejkrasnejsi . |
| Samarlu | 82737 |
|
24.3.2010 19:22:37
To bych asi s odstupem po akci měla jízlivé poznámky, jak jsem se svěřila odborníkům, když z toho "určitě neporodím."
|
| Maraska | 62018 |
|
24.3.2010 19:19:58
tos měla podobný zážitek jako já. Dostala jsem tabletku na vyvolání, téměř okamžitě mi začaly silný křížový bolesti. Když mě pak napojily na monitor, já se svíjela na posteli a sestra prý, žádný kontrakce nemáte z toho určitě neporodíte. A pak mě málem nestihly převést na porodní sál. |
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
24.3.2010 19:01:35
Jistě, ale po vyvolávání je CS nebo kleště statisticky pravděpodobnější.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.