Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Balbína | 99798 |
|
|
24.3.2010 18:09:21
vyvolávali mi porod 15. dní před termínem. Měla jsem tzv. těhotenskou žloutenku, hodně špatné testy a vyvolat fakt museli.
Dostala jsem jednu tabletu do pochvy, za chvilku nastoupily pravidelné kontrakce. Porod to byl jiný než první, ale podle mě právě proto, že byl druhý. Byl kratší, prudší bolesti. Měla jsem stejné pocity, jako maminky, které rodily druhé dítě a porod nebyl vyvolávaný. Malý byl po porodu naprosto v pohodě, klidné miminko, spinkal, pil. Já si myslím, že už jsem byla na porod připravená a šlo to dobře. Jestli už máš rozhodnuto, že zítra nastupuješ, tak se netrap. Pokud se ti chce, můžeš dnes umýt okna . Jinak doporučuju lněný semínko, je dobré před porodem jíst a to je tak asi všechno. Držím palce. |
| Andrýsek1 + 2 | 77198 |
|
|
24.3.2010 17:33:08
Tak ale ty následky můžeš mít i po normálním porodu, i po CS, to Ti nikdo nezaručí že, prostě všechno je risk a chceme-li vlastní děti, tak musíme trochu riskovat.
|
| MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
|
|
24.3.2010 17:01:34
Je jen jeden, ale ty následky můžou (a nemusí) do konce života trvat.
|
| Kratochvíle | 105566 |
|
|
24.3.2010 16:58:50
Ahoj,
můj 1. porod nebyl vyvolaný, bolesti trvaly 3!!! dny, po protržení vody 5,5 hod. Druhý porod byl vyvolaný. V 10 hod 1. tableta, v 11 hod druhá. Malý se naeodil ve 20:21. Když můžu srovnávat, vyvolaný byl lepší. Malý měl 3,8kg a vyšlo to i podle ultrazv. Neboj se, je to jen jeden den z celého života!!!! |
| leli | 80405 |
|
24.3.2010 16:58:31
Rodila jsem vyvolávaně 2x z celkových tří porodů a před termínem porodu bych do vyvolávaného porodu určitě nešla. U mne se vyvolávalo vždy pro předčasně odteklou plodovou vodu a byl to fakt rozdíl oproti přirozenému porodu, který byl i nejkratší (dítě bylo největší 4 kg), ale v tom asi hrály roli i jiné věci, hlavně odstup od předchozího porodu. U vyvolávaného porodu bych se bála hlavně toho, že pokud tělo není připraveno, tak tě v nemocnici během jeho trvání nadopují spoustou léků, které pak v konečném důsledku spíš uškodí. U 3.porodu mi rozbíhali porod ve chvíli, kdy dítě nebylo vůbec nestouplé, lékařky měly problém nahmatat děložní hrdlo, jak bylo vysoko + úplně uzavřená, bylo to 3 dny po termínu. No, tablety jsem dostala 2 po dvou hodinách - zdálo se mi to brzy, ale nějak jsem nedokázala rozumně reagovat, po pár hodinách stahů ještě injekci na uvolnění porodních cest. Porod netrval tak dlouho, asi 12 hodin, ale byla to fuška, po 2. tabletě nastoupily hned hodně bolestivé stahy a kromě břicha a zad mě tentokrát šíleně bolely kyčle, což připisuju kombinaci spasmolytik a prostinu. Přestože jsem vždy chtěla rodit jen přirozeně, toužila jsem po epidurálu (v okresní nemocnici v noci
, byla jsem šíleně unavená. Výsledek byl tedy nádherný, holčička se narodila naprosto v pořádku a jsem na nás hrdá, jak jsme to zvládly. Stejně si ale myslím, že se mělo počkat déle s vyvoláváním, ne po pár hodinách po odtoku vody a i ty tablety měly mít větší odstup. Ona paní doktorka byla vůbec hodně netrpělivá a pár minut po porodu mi hned tlačila na břicho a Pa vytahovala placentu za pupeční šňůru, prostě už si chtěla jít lehnout. Další nepříjemnost je to šťourání se v člověku, kdykoli jde někdo okolo, ale to platí většinou jen pro dopolední hodiny, pak aktivita upadá, až večer úplně opadne . Taky se zdravotníkům nedá vysvětlit, že 24 hodin nespíte a raději byste se před porodem vyspaly , rutina je holt rutina. |
| hankuba/Kubík06/Eliška09 | 90305 |
|
|
24.3.2010 16:50:18
Ahoj.
Měla sem první porod vyvolávaný.A druhý porod přirozený. Ve srovnání u toho prvního byly ty bolesti asi o něco horší,ale dá se to vydržet.Jinak syn měl 4,20kg také a ven šel též za pomoci klešti,ale to jen proto že měl velkou hlavičku.Dostala sem tabletku ráno v 7bolesti nic,v 11 druhou a v pět odpoledne se syn narodil. U druhého porodu sem měla za 3 hodiny odrodíno a dcerka měla 4,37kg. Zbytečně se nestresuj,když to má být druhý porod bude určitě lepší ač je vyvolávaný.Budu držet palečky,a pak písni jaký byl :) |
| NIaris | 85774 |
|
24.3.2010 16:42:54
První porod byl přirozený, přesně v den termínu, druhý byl vyvolaný, 42tt. Bolesti byly mnohem intenzivnějsí než u přirozeného, trvalo to celé asi o osm hodin míň.Tehdy jsem málem lezla po stěně, a fňukala, že mě chtějí zabít. ALE. Naštěstí porod vyvolali včas, voda už byla zeleno-hnědá a malá měla pupečník třikrát omotaný kolem krku. Za její zdraví to stálo.
|
| Lassie66 | 79675 |
|
|
24.3.2010 16:39:59
Mně předpovídali malinkou holčičku(nedivte se, vy jste taky drobná)a dcera měla 3 670, 52 cm. Syn byl ještě větší.
|
| aachje skunk a tři holky | 98241 |
|
|
24.3.2010 16:31:04
mě strašili vééélikánským dítětem všichni doktoři už od 34.tt,nakonec měla malá 3550gr,jako všechny moje děti.placenta byla větší než ona
![]() |
| Petule +1 | 64205 |
|
|
24.3.2010 16:19:19
Mne vynadal primar jednoho gyn oddeleni v Praze kdyz jsem byla na kontrole v den porodu, ze dite je velke a ze uz jsem mela nastoupit na vyvolani (ze pry ma aspon 4 kg). Rekla jsem mu ze ne a ze nevidim duvod - kuňkala jsem to, žádna odvaha nejsem, ale tohle jsem proste odmitla.. porodila jsem tyden po terminu, uplne bez problemu a komplipaci, holka mela 3,88 kg. Ale nutno rici ze jsem hned po tom primarovi volala PA a ptala se ji na nazor a taky 3 dny po TP jsem sla k jinemu doktorovi na UTZ, ktery me uklidnil, ze mi to ten primar nemel vubec takhle rikat - mmch doslova mi rekl "a na co jako chcete cekat? Az bude jeste vetsi? Tohle v zivote neporodite.."
Ale nemela jsem za sebou komplikovany porod s klestemi, navic u nas v rodine vsichni rodime rychle a bez problemu vetsi deti, takze jsem si byla trochu jista v kramflecich... |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.