Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| *Niki* | 19980 |
|
|
24.3.2010 14:41:59
Já měla vyvolaný první porod a skončil očekávaně kleštěmi. Nikdy bych už na indukci nepřistoupila, pokud by k tomu nebyl závažný důvod... není v tvém případě, nebyl ani v mém (42.tt).
Lenelka má pravdu, existují statistiky, u indukce je 5x vyšší pravděpodobnost, že porod skončí kleštěmi či akutní sekcí. To že to někomu vyšlo a byl to super rychlý pohodička porod na tom nic nemění. Neříká se, že tak skončí všechny vyvolané porody. Jen zvyšuješ pravděpodobnost komplikací. Nezáleží jen na váze dítěte. Důležitý je poměr velikosti hlavičky k vnitřním rozměrům tvé pánve. i pětikilové dítě s menší hlavou dobře stavěné ženy se může rodit lépe než tříkilák s hlavou jak meloun. Například:) |
| Mlanka, NK 09/05, LA 01/10 | 96879 |
|
|
24.3.2010 14:36:31
Asi bych si vic popovidala s lekarkou, kdyz tvrdi ze je PRO TEBE lepsi si nehcat ten porod vyvolat. V cem presne jsou ty vyhody, resp nevyhody spontanniho porodu? Ma k tomu nejaky konkretni duvod, nebo jen mlzi a chce nad tim prevzit kontrolu?
Krome intenzity bolesti pro zenu (obvykle) je totiz nejvetsim rizikem vyvolavaneho porodu akutni cisar a to nevim, jestli je tvoje preference. Pokud je dite a ty v poradku, tak 2 dny pred terminem to snad nema zadny smysl. Jemnejsi reseni je pozadat si o hamiltonuv hmat, tj oddeleni vaku, pokud je dite pripravene, zpravidla se porod rozbehne do 36 hodin. A neni to hlavne zadna invazivni hruza ani pro zenu ani pro dite. Ja bych to teda pouze kvuli velikosti odmitla. Moje prvni dite se narodilo zcela spontanne 40+0, a mela 4,1 kila (2 povrchove stehy), druhe ve 40+3 prave 24 hodin po tom hamiltonu, mel 4,6 kila a zadne siti. Duvodem pro hamiltona byla odhadovana hmotnost 4,1 kila jiz v 37. tydnu, cili kolem 4,5 pri narozeni. |
| Rokytka | 91772 |
|
|
24.3.2010 14:36:21
Nejsem si jistá, zda ti můžu poradit či tě uklidnit, ale protože jsem byla v podobné situaci, můžu ti alespoň napsat svou zkušenost: Vyvolávaný porod na 2 dny před termínem (dle cyklu) mi doporučili v Brně Bohunicích, syn měl podle ultrazvuku už 4,1 kg a velkou hlavu (v mém případě odhadem trefili). Nechtělo se mi do toho, ale po poradě s jiným gynekologem, který měl stejná zjištění váhy i názor na vyvolání jsem do toho šla. Dnes bych asi váhala mnohem víc a snažila se to posunout co to jde... Ani po dvanácti hodinách vyvolávání jsme totiž syna nepřesvědčili, aby šel ven, a musela jsem nakonec na akutní císař, protože se mu po dávkách oxytocinu rozkolísal ukazatel kyslíku. PA říkala, že vždy nalehne hlavičkou na rodidla, ale hned zase uhne, jako by to vzdával. Ten císař mě mrzí a dodnes si nejsem jistá, jestli jsme měli na miminko tolik spěchat a traumatizovat ho tak. Muž říká, že ano, protože kdyby byl větší, mohlo by to dopadnout hůř - třeba taky kleštěma či přidušením a pod. Já myslím, že kdyby byl jeho čas, šlo by to líp (a že za těch pár dní by už o tolik nenarostl). Ale jistě se to už nikdy nedozvíme. Ty máš zkušenost s předchozím porodem. Tak snad jsem ti nezamotala hlavu ještě víc
(Jo a ještě dodám, že syn je super miminko bez jakýchkoli zjevných potíží ) |
| jana |
| • |
24.3.2010 14:32:07
mne pomohl hamiltonuv hmat, nebo jak se to jmenuje...
bylo to den pred terminem a porod se rozbehl v noci a rano jsem pak bez problemu porodila |
| stressya + 2 | 105174 |
|
|
24.3.2010 14:23:04
Oba porody jsem měla vyvolávané po termínu a oba skoro stejné... Jen první syn byl teda podstatně menší, takže byl porod snadnější... Nejdřív jsem dostala kapačku oxytocinu, jestli se bude nebo nebude něco dít, že prý to taky může vyvolat porod, ale nedělo se nic... Druhý den jsem dostala tabletu a kontrakce začaly prakticky okamžitě hned po třech minutách až do konce, jen se stupňovaly bolesti, ale i na konci to bylo ještě snesitelné, čekala jsem, že to bude horší... Kontrakce trvaly asi 4 hodiny, na tři zatlačení byl malý venku, měl 3 kg. Při druhém porodu to samé, jen mi ještě měřily pánev, protože mimčo mělo podle nich přes 3600 g a já jsem hodně štíhlá a malá, ale bylo mi řečeno, že když jsem vytlačila 3kilové dítě, vytlačím i tohle.. Porod zase s tabletou trval 5 hodin a syn měl nakonec 4 kg, dal mi docela dost zabrat...
|
| Vokounka | 87725 |
|
|
24.3.2010 14:21:54
Většina tu má zkušenost s vyvoláním pomocí tablety.Mně vyvolali kapačkou s oxytocinem.Než dokapala, rozjel se rychle porod šílenými kontrakcemi, mezi kterými vpodstatě nebyl čas vydechnout.Jízda na horské dráze.Na konci jsem byla tak vysílená, že jsem neměla sílu vytlačit dítě.Tak sestra hup na břicho.Koukali na mně jak na vola, protože to byl můj třetí " přirozený " porod a tudíž bych měla už umět, že.Zas to bylo rychý, při tý bídě, jediné pozitivum.
Zajímalo by mně, proč někomu dají tabletu a podle čeho se rozhodnou. Tuším, že kapačka je jistota, že porod bude. Ale připadá mi jako brutálnější varianta. |
| Epepe | 89236 |
|
|
24.3.2010 14:16:27
No, a nechceš zkusit si zavolat PA?
Já to tu hrozně propaguju, protože mi to strašně pomohlo. Přenášela jsem, byla z toho nervózní, tak jsem si zavolala domů PA, ona mě uklidnila, udělala masáž a už jsem rodila. ![]() |
| VERI + V6/08 + bříško | 70964 |
|
|
24.3.2010 14:16:24
Mě podle utz řekli den před vyvoláním 3,8kg ale také hned Dr. dodala, že je to +- toho půl kila.. syn se narodil 41+5 a měl 3,6kg, takže se to zas tolik neseklo..
já jsem narozená 14dní po termínu a měla jsem 3,1kg.. holt jsem v té brčálové vodě, stejně jako můj syn už moc neprospívala.. ![]() |
| Rina+2 | 89385 |
|
|
24.3.2010 14:13:34
Vahu stejne pocitaji delkou lytkove nebo holeni kosti, obvod hlavy a briska? nevim presne, ale tu tukovou tkan ma kazde mimi jinou, vydrz.
|
| Lassie66 | 79675 |
|
|
24.3.2010 14:12:53
Jde i o to, co jsi v těch kapačkách měla. Porod se mohl zbrzdit i tím.
|
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.