| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1310] Názory 13111320 z 3772  [Dalších 2452 >>]
Andrýsek1 + 2 77198
24.3.2010 15:52:48
Týden před termínem jsem byla na vyvolání, že dcera už nepřibývá na váze a raději to vyvolají, dcera vážila dle odhadu 3200 g a to i měla po porodu. Jeden den jsem nastoupila, udělali mi ještě kontrolní utz, několik monitorů a taková ta běžná vyšetření, jako teplota, tlak. Další den mi dali nějaké injekce , aby se připravilo hrdlo nebo co. Další den mi zavedli tabletu do hrdla, dali mi ji ráno a nic se nedělo, monitory dobrý, neotvírala jsem se, neměla jsem bolesti, až k večeru jako na menstruaci bolesti mi to přišlo. Dr. mi řekla, že jestli se to nerozjede, tak mi dají něco na zastavení, abych se vyspala a ráno začneme znova tableto. No v jedenáct večer mi praskla plodovka, ve dvanáct jsem šla na hekárnu, tam mě sledovali monitory, atd. Pořád jsem se otvírala hrozně pomalu, tak tomu pomáhali infuzema oxytocinu, bolesti nic moc, ale dalo se to přežít. V 8 ráno jsem na tři zatlačení porodila dceru. Dcera byla O.K., mě nešla ven placenta a už jsem neměla ani kontrakce, tak narkoza a manuální lyza + RCUI a 1 den na JIP....no asi by to bylo lepší počkat na přirozené spuštění porodu, ale kdo ví, dopadlo to dobře ~R^
tacka 94191
24.3.2010 15:51:41
měla jsem vyvolávaný porod 2 dny před termínem kvůli těhu cukrovce a nemůžu si stěžovat. V 9 ráno vložili půl tablety do hrdla, za hodinu druhou půlku a pomalu se rozběhli kontrakce, které byli jako menstruační bolesti, po 6 hodinách trochu víc zesílili, ale pořád jsem si mohla třeba i číst. Pak mi praskla voda a kontrakce se pěkně silně rozběhli, že jsem už funěla a po vyšetření kdy jsem byla na 4 cm, jsem přešla z rizikovky na porodnici a šlo to hopem, klystýr jsme už nestíhali, během těch dalších 40 minut jsem byla na 8 cm a pak jsem jen čekala, zda to tatík stihne za námi dorazit a sama jsem si prodýchávala kontrakce a za necelých 9 hodin od začátku vyvolávání byl malý na světě. Každá to může mít jinak, někdo se třeba zase hůře otvírá,ale to může být i u normálně spuštěného porodu. Myslím si i, že to není víc bolestivější průběh porodu, než bez vyvolání. Ničeho se neboj, vše půjde dobře a ty buď v pohodě a jen se těš na miminko.
propiska 16606
24.3.2010 15:20:57
MAm vyvolavane 2 porody, ted uz bych si vyvolavat pred TP nenechala.
1. porod ve 42tt, porodni cesty nebyly vubec pripravene, vypadalo to spatne, ze budeme vyvolavat dlouho....to mi rekl primar. Od prvni tablety se syn narodil za 4.5 hod...jako prvorodicka jsem nevedela do ceho jdu, tak silene a bolestive to nebylo...ale byla jsem hodne sita a druhy den a nasledujici totalne zbita a vyrizena....syn mel jen 3.1kg.

2. porod, vyvolavany 2 dny pred TP, dcera byla stale koncem panevnim,ale par dni pred TP se vzorne otocila (prisla jsem se domluvit na cisare a posledni utz potvrdil polohu tak jak ma byt), jenomze se zjistilo, ze dcera neprospiva, ze ma IUGR- gestacni retardace, je mensi o 8tt nez by mela byt, ze ma max 2,5kg a mam malo plodove vody...
NA porod to vsechno bylo perfektne pripravene, byla jsem uz otevrena na 2cm, rekli, ze to pojede jak po masle....po tabletach jsem mela jen krizove bolesti, skoro 2dny jsem hopsala a svijela se na porodnim sale...jen na noc se slitovali a nechali me vyspat na sestinedeli ....az kdyz pichli vodu druhy den odpo, rozjeli si tak silene kontrakce, ze se dcera narodila za 1,5hod....cely porod trval tedy jen 1,5hod...ale ja byla fyzicky i psychicky uplne vycerpana...a vaha, 2,8kg a naprosto zdrave dite....

treti neplanujeme,ale vyvolavat uz bych si nenechala
DENISA 100897
24.3.2010 15:20:55
Eriko, na tohle se vubec neptej, kazda zena reaguje jinak, kazdy porod je jiny, at vyvolavany ci nevyvolavany. Muzes si to tady jen procist, spocitat zazitky pro a proti, ale to ti stejne neda odpoved, treba psaly vice ty s tim nega nebo s tim pozitiv zazitkem. Ja za sebe pisu, ze jsem prenasela dlouho a tak k vyvolavani doslo. Vsechny moje kamosky me ujistili, ze po pichnuti oxytocinu v 9 rano meli dite max. do 2 odpo na svete a ze je to sice vice bolelo, ale slo to rychle, takze jim vyvolavany porod nevadil a ani na epi nedoslo. Ja se divila, ze ve 2 odpo jeste nic, jen bolest a dr. me rekl, ze se vubec neotviram. Pry nekdy pomuze epi, tak jsem do nej sla, kdyz jsem vedela ze jeste mam 8 cm, neboli 8-12 hodin pred sebou. No a u me to zafungovalo, krasne jsem se vychrupkla a za 4 hod uz jsem byla ready, takze nakonec taky vyvolavany porod v pohode, byt ne jak u kamosek.
vendyna (Janinka + Alenka) 85221
24.3.2010 15:20:54
jo, přesně takovou zkušenost mám taky~R^ (hele, proč se rodí hůře nedonošeňátka???~e~)
vendyna (Janinka + Alenka) 85221
24.3.2010 15:18:04
A ty jsi nějak malá, nebo co? Nechápu, proč chtějí vyvolávat už před termínem~a~. 2.3. jsem porodila holčičku, taky se vědělo, že bude velká a měla nakonec 4,35kg. Přirozeně, bez nástřihu, bez šití...sama jsem se divila, jak to šlo hladce. Že byly kleště minule přeci nic neznamená. Teď to může být uplně jiné.
helena,2děti
  • 
24.3.2010 15:06:58
Ahoj,já mám oba porody vyvolávané. U prvního jsem teda myslela,že vypustím duši,intenzita kontrakcí mě překvapila(ale to možná spoustu prvorodiček:-) ),ale porod trval něco přes čtyři hodiny,vše šlo hladce,dítě 3,6kg.Tehdy vyvolávali z důvodu špatných ozev mimča.U druhého porodu vyvolávali ve 41+3 z důvodu nezralých porodních cest,prý to vypadalo,jako bych měla rodit za půl roku:-) a to byla pohoda.Pár hodin nepravidelných kontrakcí,kdy jsem si povídala se spoluležící,o půl dvanácté šlo do tuhého,tak jsme odjeli na sál,a o půl jedné malá na světě-4,2kg.V obou případech dost velké šití,byly to fakt rychlovky a nějak to zbrzdit mi nešlo,ale docela jsem za to vyvolání byla ráda,děti byly venku rychle a já byla hned v pohodě.Přesto doufám,že bude-li nějaké příště,zažiju i spontánní porod.
Petra a Pavlík 07 43224
24.3.2010 15:03:27
tak nějak jsem dopadla i já~n~
zuzini 67229
24.3.2010 14:55:38
Lassie, ale Lenelka napsala jen holá fakta.
Katka + 2
  • 
24.3.2010 14:45:51
Mě vyvolávali porod, byly snížené průtoky pupečníkem, dítě špatně rostlo.

První tableta - pondělí ráno, kontrakce po 2 minutách a neotvírala jsem se, druhá v úterý - pořád kontrakce po 2 minutách (silné) třetí den večer císař z důvodu ztráty ozev miminka

Druhý porod přirozeně, 2 týdny po termínu, kontrakce celou dobu nepravidelně a chaoticky, pak se slily v jednu ... hm a nakonec kleště.

[<<Předchozích 1310] Názory 13111320 z 3772  [Dalších 2452 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.