| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1600] Názory 16011610 z 3772  [Dalších 2162 >>]
Jana + 3 rošťáci 62541
15.12.2009 14:49:26
Já rodila druhou dcerku KP, ale fakt to bylo o 100% lepší, než císař (ten jsem si "vychutnala" u třetího dítka). KP není o moc těžší, než klasický hlavičkou, možná trošku více bolí - tlačí se ven široké a pak ještě širší, ale moje malá měla omotaný pupečník, takže jsem dostala urchlovák a po tom je fakt porod bolestivější - ty stahy jsou častější a ostřejší, ale celý porod trval jen 4,5 hodiny...
Po císaři jsem měla potíže, museli mi dávat krev a k tomu jsem pak doma měla tři děti - novorozeně a dvě starší holky...byla to fak síla!!! Skákat kolem dětí s rozkuchaným pupkem, ale byl to císař akutní, malému šlo o život, takže jsem byla ráda, že mi ho zachránili. teď mám 2 holky a malého kluka
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
15.12.2009 14:21:47
S tim otocenim bacha, to jsem prave nechtela podstoupit ja - nejde jen o zlomeninu ruky, nohy mimca, ale predevsim o odlouceni placenty od steny delozni a tim vznika akutni stav a tim nutnost k okamzitemu cisare, kde je samozrejme riziko nedostatecneho prisunu kysliku pro mimo apod....

.... ja bych trvala na cisari a to predevsim, jestli jsi uz po 38tt, kdy to mimco s velkou pravdepodobnosti pres 3 kg ma.
Minka+Sabi 11/05+Sebi 4/11 14655
15.12.2009 14:19:02
KP - ja se rozhodla pro cisare. A prvorodicka jsem take nebyla, rodila jsem 1,5 roku predtim ve 32tt.

Navic mala ma hrozne velkou hlavu po mne ~d~~g~
-petra- 78368
15.12.2009 14:12:22
Je to chuťovka. Ještě na porodním sále doktoři čekali, jestli se kluk otočí, váhali s cís.řezem, pak se jelo rychle, když už jsem modrala, nakonec mi řekli, že kdyby ležel normálně, nešlo by to stejně vzhledem k jeho 4 kg a mým rozměrům. Raději bych se s nějakým nemocničním doktorem přímo domluvila, což jsem při druhém dítěti udělala a nelituju.
petra 2+Klárka9/02 & Zuza10/07 80183
15.12.2009 14:06:38
tak já taky čekala že se na poslední chvíli obrátí a nic ,jelikož jsem byla druhorodička a dítě mělo mít dle dr.2,5kg tak mě brali KP.a i KP jsem odrodila sice to bylo o něco těžší než normální porod,ale malá byla v pořádku.nakonc vážila 3kg.tak držím palečky
janna001 59890
15.12.2009 13:53:10
Můj syn byl taky KP a zůstal tak až do porodu - zkoušela jsem všechny možné cviky, světýlko, šimrání. Doktor mi řekl, že při KP se dělá SC při odhadované hmotnosti mimča nad 3,5 kg. Danda se držel pořád kolem těch 3,5 kg, tak se rozhodnutí nechalo až na porod. Do porodnice jsem jela s odtékající plodovkou, doktor na UTZ zjistil, že si mrňous ještě strčil pod sebe nožičky, proto mě vzali na císaře. A váha pořád odhadovaná 3,5 a nakonec měl macík 4 kila. Tahali ho docela dlouho, museli ho i křísit - měl totiž nějak zaklíněnou hlavičku pod mýma žebrama, možná i proto se nemohl otočit. Dobře to dopadlo :-)
..maya.. 86852
15.12.2009 13:48:29
jj ji odtekla plodovka a dojela do porodnice s porodem hodně postoupeným, asi to nešlo jinak..nevím, jsem na porodním sále nebyla. Gabi, můj mladší syn se taky nechtěl otočit, hladila jsem si bříško v leže dokolečka a povídala mu at se otočí...jo vím že mi nerozuměl ale otočil se...neboj u druhého dítěte je děloha méně elastická a i ke konci má místo na to aby se otočilo. Porodní asistenky umí hmaty jak je otočit, ale já bych se bála...
Klaudík a 3 holky 19750
15.12.2009 13:43:54
No, já si dávala i sluchátka s hudbou pod pupík, aby šla malá za hudbou a otočila se~t~, taky mi to kdosi poradil. A mít pánev nad úrovni hlavy (lehnout si a dát si polštáře pod zadek) a vydržet tak 15 min.....ale babské rady už určitě znáš.
Miminko většinou má své důvody, proč je v KP.....
ale fakt máš čas....
Osamělá 101033
15.12.2009 13:37:28
~t~~t~ tak to je fakt dobré, jak si ty děti už v tom bříšku dělají co chtějí ~t~
Klaudík a 3 holky 19750
15.12.2009 13:34:15
Ahojky Gabčo,
miminko si to opravdu může ještě rozmyslet a porodíš normálně hlavičkou.

Ale píšu proto, abych Ti dodala trochu optimismu. Má první dcera byla KP a přesto mě jako prvorodičku nechali rodit normálně. Nechala jsem to na lékařích a oni rozhodli, že porodím přirozeně. A teď jsem za to vděčná, že jsem nemusela na císaře. Měla jsem i přes KP neskutečně snadný porod, který byl nakonec označený jako překotný. Celý porod od prvních bolestí až do konce trval jen 1hod a 25 min. Bolesti teda hned co dvě minuty, ale za to jen hodinku, druhá doba porodní trvala 25 min, tam to jde malinko pomaleji, protože zadeček není tak "tvrdý" jako hlavička. Dcerka vážila 2,85 kg a 47 cm, porod ve 40tt.
Pak jsem rodila ještě 2x (mám tři holky) a to už klasicky hlavičkou. Ale musím říct, že tlačení prdýlky mě tak nebolelo jako ty hlavičky~t~, i když i tyto porody jsem měla velmi rychlé (naštěstí:-)
Ale i obě mladší dcerky byly dlouho KP, ale naštěstí si to nakonec rozmyslely a otočily se~t~.

Jinak se mnou na pokoji ležela maminka, která porodila dvojčátka přirozenou cestou, první bylo hlavičkou a druhé rodila zadečkem. Takže ne všude dělají automaticky císaře.

Tak držím pěsti, ať se miminko otočí, ještě máte pořád čas~;)
[<<Předchozích 1600] Názory 16011610 z 3772  [Dalších 2162 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.