| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1610] Názory 16111620 z 3772  [Dalších 2152 >>]
Rosalie 20250
15.12.2009 13:32:57
neves hlavu..muze se jeste otocit..zrovna minuly tyden jsme deli SC na KP.Rano v 8hod.se delal UTZ a v deset SC..dite se za dve hodiny otocilo..takze trosku pruser pro lekare
Osamělá 101033
15.12.2009 13:26:58
o tom jsem taky četla a do toho přetáčení od doktora bych určitě nešla, ale takové ty "babské rady" určitě vyzkouším. Tím se snad nic nedá pokazit. ~;)
Miri30 11611
15.12.2009 13:22:04
Gabčo, nezoufej, naděje na otočení ještě je. Určitě zkus homeopatika jak radí Changaj.
Pokud by byla malá v termínu porodu nad 3600g, tak si myslím, že Ti SC nabídnou sami. Ničeho se neboj, fakt to není nic hrozného, mám za sebou císaře dva :-)
Klasicky rodit koncem pánevním není už dneska moc obvyklé, jednak s tím není v nemocnicích moc zkušeností a jednak nejde jen o to, že je dítě koncem pánevním, ale také záleží na přesné pozici. Pokud zapátráš na netu, našla bys k tomu více. Ale myslím, že ta pravděpodobnost, že budeš rodit klasicky koncem pánevním není moc velká, byť jsi druhorodička, leda že bys na to sama trvala.
Osamělá 101033
15.12.2009 13:21:56
já chci klasiku, ale kdyby to měl být konec pánevní, tak asi ten císař, není to ideál, ale nehrozí podle mě tolik komlikací u dítěte.. Těch se fakt bojím, já se oklepu ze všeho, ale vědět, že dítě má postižení kvůli porodu bych nesla asi hodně špatně ~;((
hankuba/Kubík06/Eliška09 90305
15.12.2009 13:21:41
U nás na diskuzi rodila maminka KP,ale holčička byla malá.A rodila také podruhé.
KP nechávají rodit když není miminko větší jak 3,5kg a to ti zjistí dle UTZ,ale i na to se nedá spolehnout.
Dle mě dva měsíce je ještě dost času na to,aby se miminko otočilo.Pomáhá prý dělat kočičí hřbety,a nebo svítit baterkou na dolní stěnu břicha-ale zda to funguje nevím.
Jedné známé se mimi otočilo těsně před porodem.
Budu držet palečky,aby se miminko otočilo,tak jak má~;)
Kopřiva Dvoudomá 34182
15.12.2009 13:17:08
Gabčo, zkus
1) být hodně na čtyřech, třeba mýt podlahu a schody bez smetáku, na kolenou,
2) si dvakrát denně kleknout na postel, dát předloktí na matraci a na to si položit hlavu a odpočívat tak 15 minut
3) lehnout si na záda (jestli se ti nedělá na zádech špatně) na nakloněnou rovinu (třeba opřít lavičku na sezení o schod) hlavou dolů (ideální je na to autotrakční lehátko zaaretovaný v mírně nakloněný rovině)

Někdo taky chválí takový ty babský postupy, jako svítit na podbřišek baterkou nebo tam přiložit repráček od přehravače - nevím, nezkoušela jsem, proč ne, třeba máš zvědavý mimino, co se za tím požene.

Určitě by bylo fajn v rámci odpočinku si vizualizovat to přetočení, miminu to vysvětlit :-)
Jinak existuje i moxování, metoda čínské medicíny, která je v tom snad docela úspěšná. Zkus zapátrat v okolí po někom, kdo to dělá (buď terapeuti čínský medicíny nebo i maséři...).

Držím palce, ono se ještě umoudří ~x~

Jinak jsem nepochopila, jestli ten CS chceš nebo ne...
Osamělá 101033
15.12.2009 13:14:28
a to jí nechali? Já co jsem se zatím bavila s holkama, co měli KP a byly prvorodičky, tak šly všechny na císaře, automaticky. ~d~
Mlanka, NK 09/05, LA 01/10 96879
15.12.2009 13:14:20
Ono ale taky nekdy to dite ma duvod, proc je otocene "spatne". Treba kratsi pupecni snura, nebo nekdy zamotana a tudiz si dite samo reguluje tu spravnou pozici pro nej. Takze s nasilnym otacenim bych byla hodne opatrna.
Asi bych si vyzadala cisare, nebo nejmin dva posudky od odborniku, jaka rizika vidi ve tvem konkretnim pripade.
babiki 4116
15.12.2009 13:14:20
Gabco ja jsem v UK, mela jsme maleho KP pred 5 tydny, otocil se na posledni chvili zadeckem dolu a nohy mel dohora...tady nikdo neprikazuje jak rodit, nechavaji to na tobe...ale tri PA doporucily cisare, i kdyz jsem mela dve predchozi deti bez problemu...pry je to pro dite nejbezpecnejsi, jeden starsi anesteziolog mi dokonce rikal ze u nich v nemocnici museli zrusit provadenou studii o bezpecnosti vaginalniho porodu KP, kvuli vysokym komplikacim. 50 procent vaginalnich porodu KP tady konci akutnim cisarem. Dalsi z duvodu proc jsem se nakonec rozhodla pro cisare bylo, ze s vaginalnim porodem KP u nas v nemocnici nemel nidko zkusenosti, uz par let jej nedelali...ptala jsem se PA co by poradila sve vlastni dceri, a rekla cisare...
Ovsem tohle vse je muj nazor, podle me musi respektovat jak se rozhodnes ty. Bylo pro me moc tezke smirit se s cisarem, predchozi dite se narodilo doma, krasny prirozeny porod...
Hodne stesti ~x~
Renca,Zuzka 04,Sylvi 09 29765
15.12.2009 13:13:40
Já měla KP teď v létě. Jako druhorodička, dítě bylo odhadem 3 100 g, tak by se to dalo rodit normálně, ale nechali mě vybrat. I homeopatika a cvičení jsem zkoušela a bohužel měla svoji hlavu a stejně se neotočila.
Vzhledem k předešlému porodu - vexem, jsem radeji zvolila císaře, ale také to není žádný med.
[<<Předchozích 1610] Názory 16111620 z 3772  [Dalších 2152 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.