| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1700] Názory 17011710 z 3772  [Dalších 2062 >>]
16.5Salám&Lajka14 5453
9.12.2009 18:34:32
Ne, já se nebojím ani bubáka. ~;)
boží žena 67104
9.12.2009 18:34:01
ne
Petra a dvě děti 102431
9.12.2009 18:33:11
Jen takový malý průzkum, nic za tím nehledejte.
Jedu do Tesca, tak tu nebudu a pak si počtu.Díky moc dopředu za odpovědi.
Petra a dvě děti 102431
9.12.2009 18:32:02
Ano či ne?
Jana
  • 
10.10.2009 12:58:46
Tak ja mam velmi cerstvou vzpominku na vyvolavany porod (14 dni) a uz nikdy vic. Rodila jsem podruhe. Poprve v terminu a porod byl uplne v pohode. Ted mi porod vyvolali v den porodu s tim, ze dite uz ma 4 kila a pak uz bych ho nemusela vubec porodit. Nikdy jsem nezazila nic horsiho nez tohle. A kdyz jsem zjistila,ze cca hodinu po me porodila jedna pani sve druhe dite s vahou 4,20kg bez vyvolani, tak jsem byla nastvana, ze jsem to dopustila. Takove bolesti tak dlouhou dobu bych uz nechtela zazit. Nakonec jsem po dvou probdelych nocich nemela silu ani tlacit, tak ze me to dite doslova vymackla asi stokilova porodni asistentka a to uz jsem opravdu rvala bolesti. Kdyz si vzpomenu na svuj prvni, tichy a prakticky "bezbolestny" porod, tak to byla prochazka ruzovou zahradou.
frufrufru 94074
5.9.2009 0:38:00
holky nepročítám tuto debatu celou,ale rozhodně lepší sponntáně a příjemnější,než uměle vyvolávat.Nevím, jak moc pomůžou bylinky,ale já to řešila pomocí homepatie na radu jedné známé lékařky a poměrně úspěšně.Jinak radši malá episiotomie nežli ruptura.zdarec peperchta
tacka 94191
21.8.2009 15:57:44
já měla u syna porod vyvolávaný kvůli těhu cukrovce dva dny před termínem. první den se nezdařilo, kontrakce sice do hodiny nastoupily(mírné), ale po cca 6 hodinách začali ustávat. Druhý den nanovo po snídani v půl 9 mi šoupli zase pů tablety a za hodinu druhou půlku tablety a to už mělo úspěch. Kolem 16 hodiny mi sama rupla voda a před 18 hodinou byl syn na světě. Kontrakce mi postupně zesilovali, občas se zeslabili, ale možná mi v tom pomáhala sprcha, abych "zabila čas a nudu", byla jsem zrovna ten den sama na pokoji bez těhotné spolubydlící. Ale když mi rupla voda, kontrakce snad dvojnásob zesílily, že jsem už funěla jako lokomotiva a občas jsem se musela něčeho chytnout. když mě odvedli z rizikovky na porodnici, poslušně jsem dýchala jako pejsek a to mi hodně pomáhalo fyzicky i psychicky, jen jsem ve svém porodním boxu čekala na příchod skoro otce s rozkročenými a pokrčenými koleny. A bylo to v pohodě. Horší je pro mě bolest působená zubařem-fakt. Porod b\l bez komplikací a hotový za 9 hodin. Myslím si, že se člověk ani nemusí bát vyvolávaného porodu a komplikace můžou nastat i u přirozeně naběhnutého porodu.
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 38107
21.8.2009 8:37:22
Určitě je vyvolávaný porod rizikovější a já jsem se mu bránila zuby nechty. Myslím, že se u nás hlavně dělají ty vyvolávané porody špatně načasované, termíny porodu jsou jen orientační a neměli by se na nich tak striktně trvat a tak "brzo" vyvolávat. Když tady čtu, že vyvolávali 7 dní po termínu apod. ... to je děsné! Proč tak brzo?
Myslím, že je lepší než vyvolávat porod je častěji sledovat a případně na pár dní hospitalizovat. Já to tak měla - nechala jsem se hospitalizovat, ale byla jsem v HB v porodnici - a tady (dle mých informací) vyvolávají u bezproblémových těhu (tj. všechna vyšetření jsou ok, průtoky pupečníkem, ULZ atd.) jen když už se začne tělo samo připravovat, tj. jste "otevřená" alespoň zčásti. Já nebyla, tak nebyl žádný spěch. Díky "vyčkávacímu" přístupu jsem porodila nakonec přirozeně, porod se rozběhl sám. Malej se narodil podle TP o 12 dní později!!! Byl zdravý a neměl žádné známky přenošenosti (kůže, nechty atd.).

Něco jiného je samozřejmě vyvolávání když jsou komplikace, o tom vůbec nediskutuji :-)
Ewykk 89775
20.8.2009 12:38:45
Oba mé porody byly vyvoláváné.U prvního porodu to trvalo 3 dny než u mne začala fungovat tableta a došlo vůbec k nějakým bolestem.Bolesti nastoupily v mnohem větší intezitě a častěji, ale trvalo to 12 hodin než jsem porodila.Mimčo nebylo k porodu vůbec připraveno, nechtěla jsem se otvírat aj.Porod byl vyvolávaný kvůli těhotenské cukrovce přesně na termín. Malý měl 2x omotanou šňůru, ale vše dopadlo dobře.Porod byl zdlouhavý a náročný jak pro mne tak pro mimčo.Rodila jsem v Mostě a bylo to šílené (přístup lékařky i PA)Teď jsem 4 neděle po druhém porodu, také byl vyvolávaný.Tableta nefungovala vůbec, ležela jsem na rizikovém odd. 7 dní.Celkem mi zavedly 4,5 tablety a více než 5 se nesmí.Odeslali mne na porodní odd. s tím, že mi píchnou vodu a vyvolají bolesti.Měla jsem bolesti o poznání menší, ale problém byl znovu v mimi, nechtělo se naší princezně ven,PA mne otočila na bok,jednu nohu natáhla a druhou pokrčila, aby malá postupovala lépe dolu, musím přiznat že jsem řvala při této poloze bolestí, byla to šílenost, ale dala jsem na rady PA a moc jí za to děkuji, porod mi tím ulehčila- urychlila.Celkový porod od začátků bolestí trval 3,5 hod.Přístup všech lékařů, sester jak na rizikovém odd.,tak na porodním či šestinedělí v Ústí n/L. byl super.Malou jsem přenášela 6 dní a bylo to lepší (byla tzv.dopečená), ale co vím tak vyvolávané porody nejsou bez rizika...naopak...po zkušenostech z Ústí vím, že lékaři je moc v oblibě nemají, jsou pro tzv.přirozené porody, kdy to na mamču přijde "samo" než miminko podtrhnou jako nezralou hrušku (tak se vyjádřil lékař)a myslím, že má pravdu, když srovnám oba porody.Bylo to ovšem také v přístupu, v Mostě mne nechali jen tak a bez informací a v Ústí byla super péče.Myslím, že se strachujete a nervujete zbytečně.Druhá zkušenost z vyvolávaného porodu může být lepší (jako byla u mne).Myslete na hezčí věci a tohle nechte plavat!Přeji Vám super porod, super rychlý a bez problémů ~;)
zuzini 67229
19.8.2009 15:26:50
Haribo proboha, kde bereš tyto prapodivné informace?
[<<Předchozích 1700] Názory 17011710 z 3772  [Dalších 2062 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.