| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1710] Názory 17111720 z 3772  [Dalších 2052 >>]
zuzkahrn 90395
18.8.2009 21:48:28
1.porod vyvolávaný 7 dní po termínu, trval 4 h 15 min, syn 3, 65kg, 2x pupečnik okolo krku a1x okolo nohou, VVV pes equinovarus. 2. porod vyvolávaný 6 dní po termínu, syn 3,80kg, porod trval 4h20min. 3 porod přiroz. 7 dní po termínu, holka 3,65kg, od prodých. bolestí trval3 h 40min. Bolesti srovnatelné, průběh dobrý. Přišlo mi to fakt nastejno.
M.Notová,2 děti
  • 
18.8.2009 21:23:59
Když se mimi přenáší a nechce se mu samotnénu na svět, nic jiného nezbývá než porod vyvolat. To je přeci jasné. Rizika nerizika, mimi musí ven.
Každý porod je taková sázka do loterie, ať je vyvolaný či nikoliv.
Já sama měla oba porody vyvolaný, 1. porod trval sedm hodin, dalo by se říci, že byl docela "pohodový" a druhý porod byl hodně bolestivý, kontrakce byly silné, jakmile odezněla, neuplynulo ani 5 vteřin a nastoupila další. Myslela jsem, že to nepřežiju, ale přežila :-) Naštěstí porod trval pouze tři a půl hodiny. Byl rychlý, ale o to intenzivnější.
Mickey16 40737
18.8.2009 20:47:27
Haribo ještě prosím tě napiš kolikrát si rodila a jaký máš zkušenosti s vyvolávaným nebo urychlovaným porodem, ať se máme o čem bavit. Fakt to neni prdel koukat se jak do té doby bezproblémovému dítěti po píchnutí vody a nasazení oxytocinu začnou padat ozvy.
Luly 41665
18.8.2009 20:36:37
Díky za názory.
Já měla první porod sice vyvolávaný, ale byl to můj první porod a nevěděla jsem do čeho jdu, takže bolesti a to všechno jsem si představovala mnohem horší. Kontrakce pravidelné nebyly a je fakt, že byly hned silné, v té druhé době zase pro změnu téměř žádné, jak jsem už psala. Tak mám obavy, že kdyby to teď přišlo samo, budu pořád čekat na ty silné konktrakce a nakonec nestihnu dojet ~:-D
Je pravda, že porod se mi nezdál tak hrozný, nakonec to vše dobře dopadlo, jen ty komplikace potom, bych si klidně odpustila. Nešlo ani tak o bolest, ale já se v jednu chvíli bala spíše o život. A samozřejmě teď přemýšlím, čím to bylo. Ale asi to nezjistím.

To že byla dcera byla nikdo předem nezjistil. Nikdo na ultrazvuku nic nenaznačil, vše bylo v normě. Teď je mimčo údajně menší, snad do čtyř kil, ale já už tomu nevěřím.

A co se týká vyvolávání nebo císařského řezu, tak já osobně asi raději to vyvolávání. Já bych totiž nechtěla epidurál a ta představa toho, že mě uspí úplně ~a~
Jinak souhlasím s tím, že je to hodně o psychice a člověk by měl spíš myslet pozitivně a těšit se na to mimčo, jenže mě to holt vždy nejde. Ty špatné myšlenky se vkrádají a vkrádají aniž by je někdo zval ~o~
cizinka1 56285
18.8.2009 20:18:30
MarketoP., Haaribo, presne tak jak pise Marketa, myslim si, ze jde o blbe spojeni dvou korelujicich ale nesouvisejicich fenomenu (rev rodicky a hypoxie), ktera ani neni prokazana zadnou seriozni studii, ale zcela jiste odpozorovana. Rvat se chce, kdyz dite neni dorotovano, kdyz neni pripraveno jit ven, strasne to boli, nuti to hledat jinou pozici a rvat jako o zivot. Rev v tomto pripade je celkem blahodarny, protoze kdo rve, netlaci a hypoxii kvuli tomu nedochazi, a take jako pri hlubokem vydechu uvolni svaly. Az se dite pripravi, rvat se jiz nechce. Take logicky, ne?

Jasne, porodnici hodnekrat videli, jak zena bezmocna na zadech rvala jako o zivot na koze. Takze dite popochnali oxytocinem a doslo k hypoxii. A blby mytus byl na svete. (Mimochodem Haaribo, ta souvislost mezi polohou na zadech a take souvislost mezi umelym oxytocinem na strane jedne a hypoxii na strane druhe, dokazana je).
Shayla a 3 kluci 43054
18.8.2009 20:18:18
Haaribo, zakladatelka zřejmě nějaké pochybnosti má, proto se ptá. A je na ní, jak s touhle diskusí naloží. Vzhledem k tomu, že dala dotaz na diskusní server, dostane odpovědi odpovídající diskusnímu serveru. Pokud bude chtít odpověd porodníka, napíše si do nějaké internetové poradny (nebo se přímo někde zeptá). Lepší zjištovat před než brečet pozdě.
TerezieK 28007
18.8.2009 19:58:40
Mne to vyvolavali, protoze jsem tam zaclanela moc dlouho, i kdyz jsem mela "prirozene kontrakce" tak jsem se vubec neotvirala, podle me to bylo i psychicke, manzel se mnou nemohl byt od zacatku~d~
Marcela,Jonáš11/05,Ema9/07 28078
18.8.2009 19:49:30
můj první porod byl vyvolávaný pro riziko preeklampsie a byl "hroznej" kontrakce jedna za druhou bez pauzy, 2. doba porodní zase s kontrakcemi skoro neznatelnými. Druhého porodu jsem se obávala, ale byla jsem doma do poslední chvilky, kontrakce vydržitelné,bolesti, které jsem čekala vůbec nepřišly, takže jsme do porodnice dorazili s hlavou na hrázi ~t~ super. Takže za sebe - nevyvolávat, pokud to není nezbytně nutné...
TerezieK 28007
18.8.2009 19:49:11
Mne po 10 hodinach od prasknuti vody, protoze se nic nedelo zacali vyvolavat porod no a maly se narodil akutnim cisarem po 15 hodinach kontrakci. Takze je to otazka stesti, telesne konstituce atd. Dobrovolne bych do toho uz nesla.
MarkétaP + 4 dcerky 13148
18.8.2009 19:45:57
Abych to uzavřela - vyvolávaný porod má zvýšené riziko komplikací, např. CS, kleští nebo právě té hypotonie dělohy, nicméně to neznamená, že tě to podruhé potká znova. To zvýšení je (teď plácnu, protože nemám po ruce čísla) např. z 5% na 8%, čili šance na problém je vyšší, ale u většiny žen k těžkým komplikacím nedojde.
[<<Předchozích 1710] Názory 17111720 z 3772  [Dalších 2052 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.