| Haaribo | 87262 |
|
18.8.2009 19:15:52
Nepotřebuju číst bláboly na netu, k tomu stačí praxe! A řekne ti ji každý porodník. Pokud matka nebude při porodu spolupracovat, nebude náležitě dýchat a bude řvát jak na lesy a tím se zbytečně vyčerpávat, logicky bere kyslík dítěti.
|
| Mickey16 | 40737 |
|
|
18.8.2009 19:11:59
A kde si prosím tě vyčetla souvislost histerie a hypoxie?
|
| Haaribo | 87262 |
|
18.8.2009 19:11:31
A už vůbec nechápu, kde berete, že SC je něco nerizikového...aspoň tak to tady teď stavíte.... "než vyvolávaný, to radši SC" ??????
|
| Haaribo | 87262 |
|
18.8.2009 19:08:46
Tak já teda netuší, jak dlouho přenášíte u vás, ale tady, co bydlím já, se přistupuje k indukci až po 14 dnech....a to dítě opravdu nemá nízkou porodní váhu... Hypoxii, může mít, ikdyž bude matka při přirozeně jdoucím porodu hysterická...
|
| Mickey16 | 40737 |
|
|
18.8.2009 19:00:25
"Je důležité vědět, že „překročit termín“ znamená, že uplynulo víc než 2 týdny od termínu vašeho porodu. Všechny porodnické společnosti definují délku normálního těhotenství 38–42 týdnů. Autoři významné porodnické učebnice Williams Obstetrics mají zásadu monitorovat ženy, u nichž délka těhotenství překročila 41 týdnů.6 Ale před ukončeným 42. týdnem těhotenství porod nevyvolávají, pokud k tomu neexistují další zdravotní důvody. Uvádí, že vyvolávat porod v ukončeném 41. (spíše než 42.) týdnu těhotenství by znamenalo, že každým rokem by asi dalších 500 000 žen podstoupilo zákroky, u kterých není jednoznačně prokázána jejich nezbytnost či neškodnost.
Je také důležité vědět, že podezření, že miminko je velké nebo velmi velké, není zdravotním důvodem pro vyvolání porodu. Výzkumy ukázaly, že vyvolání porodu z důvodu makrosomie (velkého plodu) téměř zdvojnásobuje riziko císařského řezu, aniž by tím došlo k zlepšení výsledného zdravotního stavu dítěte.10,13,17 Kromě toho je velmi obtížné před porodem zjistit, jak velké dítě je. Ultrazvuk makrosomii spolehlivě předvídat nedokáže. Až 70 % žen, které se dozvědí, že jejich dítě je makrosomické (příliš velké), ve skutečnosti čeká miminko s normální váhou." |
| Mickey16 | 40737 |
|
|
18.8.2009 18:59:17
Haaribo jak si přišla na to že vyvolávání je bez rizika?
"Přibývá důkazů, že indukce porodu není bez rizika. V roce 2007 sestavily Goer, Leslie a Romano přehled veškeré dostupné literatury týkající se rizika indukce u zdravých žen s normálním průběhem těhotenství a zjistily, že v případě indukovaného porodu se mohou častěji vyskytnout následující komplikace: porod s pomocí kleští anebo vakuum extrakce, císařský řez, komplikace v průběhu porodu, jako např. horečka, změny srdečních ozev plodu a dystokie ramének, narození dětí s nižší porodní vahou, nutnost umístění dítěte na novorozeneckou JIP, novorozenecká žloutenka (žlutá barva pokožky způsobená rozpadem červených krvinek) vyžadující léčbu a prodloužení doby hospitalizace. Kromě toho ženy, jejichž porod byl indukován, s větší pravděpodobností sáhly po epidurální anestezii nebo dalších farmakologických prostředcích tišení bolesti." http://www.aperio.cz/download/Lamaze_Zasada_1.pdf |
| Babyna,Patricie07,Michael10 | 63558 |
|
|
18.8.2009 18:51:23
Haaribo, jenže doktoři často vyvolávají porod zbytečně brzy aniž by byl nějaký důvod. Já si teda radši počkám, až bude dítě k porodu nachystané samo.
|
| Babyna,Patricie07,Michael10 | 63558 |
|
|
18.8.2009 18:50:00
Pokud bych si mohla vybrat, tak rozhodně nejdu do vyvolávaného porodu. Vyvolávaný porod zvyšuje riziko operativního zakončení - ať už císařským řezem nebo kleštěmi/vexem. Často taky bývá bolestivější.
Já měla první porod vyvolávaný a dceru nakonec vytáhli kleštěmi. |
| Haaribo | 87262 |
|
18.8.2009 18:48:19
No ale jak je vidět, po přečtení téhle diskuze její zakladatelka asi rodit vůbec nebude...co kdyby náhodou. Nechápu, proč má někdo tendenci druhé strašit nepodloženými informacemi z druhé ruky - pochopím vlastní zážitek. Tohle jí asi na kuráži moc nedodá. Jen by mě zajímala jedna věc. Nechápu, jak si to představujete s tou připraveností mimi na cestu ven...to jako bude v děloze čekat o měsíc víc nebo jak to má člověk chápat??? Přeci čím větší plod, tím větší riziko pro matku a logicky i pro dítě, tak na co jako chcete čekat??? Až v tom břiše odmaturuje??? Jen se mi strašně líbí, jak do sebe nechcete nechat rvát hormony a kde co ještě, ale to, co vám podají po SC vám nikomu očividně nevadí...to je v pořádku...jen když to bude bez aktuální bolesti a námahy.
|
| frída | 85716 |
|
|
18.8.2009 18:43:38
Luly,
nemyslím, že vyvolávané porody jsou rizikovější. Rodila jsem 2x a oba vyvolávané - první komplet a 2. po prasklé vodě - neměla jsem stahy. U prvního také šňůru měla dcera kolem krku 2x, ale dopadlo to dobře a 2 měsíce jsem si nesedla. Navíc už jsem měla zkalenou vodu, a to jsem přenášela jen 5 dní. Druhý byl pohodovější - neměla jsem takové bolesti - také jsem jen tušila kdy "zabrat" a sednout jsem si mohla hned i na turka, i když jsem byla šitá - asi záleží jaký dr. je u porodu. Takže se toho neboj - lepší vyvolat než dlouho přenášet - to je můj názor. |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.