| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1750] Názory 17511760 z 3772  [Dalších 2012 >>]
Haaribo 87262
18.8.2009 18:36:16
To, jestli ti podají léky na kontrakce dělohy tebe ani mimi nijak neohrožuje. Spíš se divím, že tě nechali porodit spontánně, když museli tušit, jak velké bude mimi...nad tím bych se spíš pozastavila. Ale vyvolání kontrakcí opravdu rizikové není! Tak ať ti to tentokrát dopadne lépe!!!!~x~
Zdenka,Klárka98,Naty06,Terka08 32886
18.8.2009 17:53:13
Ahoj,

já měla vyvolané všechny tři porody a na nic si stěžovat nemůžu. Vše proběhlo v pořádku a rychle. Většinou jsem porodila do 3hodiny od vyvolání. Čestla jsem,že vyvolávaný bývají horší,ale pro mě tedy vždy lepší.
Staronová.luc 34895
18.8.2009 16:47:31
Rodila jsem 3x, první dva porody přirozené a ten třetí vyvolávaný. V 8 tabletka, v 9.30 druhá a ve 12.30 byl malý na světě, bez klystýru, bez nástřihu, bez šití. Porod bez komplikací. Klidně bych si to zopákla ~R^
Mickey16 40737
18.8.2009 16:40:39
Určitě je rizikovější než přirozený porod do kterého se nikdo nevrtá. Příště nechci oxytocin a spol. ani vidět, buď to půjde přirozně a pokud z nějakého důvodu ne, volím CS, je to rozhodně bezpečnější pro dítě než vyvolávání se všemi jeho riziky. Vyvolávání ani urychlování porodu nikdy víc.
Zzzzzz 59970
18.8.2009 16:22:18
Co ja vim, tak je vyvolavany porod rizikovejsi. A to hlavne z jednoducheho duvodu - porod vyvolaji umele hormony, telo ani "mozek" na nej neni pripraveno. Ja mela porod vyvolavany ve 42+0 a skoncil akutni c/s. Bylo to proto, ze behem par hodin od zavedeni tablety mi praskla voda a nastoupily nepretrzite kontrakce, ktere pry byly zpusobeny tou tabletou (normalni kontrakce umocneny umelymi hormony). Coz je dalsi rozdil od prirozeneho porodu, kontrakce jsou postupne a ne z niceho nic. Nikdo me na neco takoveho nepripravil, nikdo me nevaroval. Takze ja ti to radeji reknu takhle drsne, abys aspon vedela.

Behem pul hodiny od nastoupeni kontrakci jsem byla tak vycerpana, ze jsem videla dvoje. A to jsem byla otevrena pouze na 2cm. Dostala jsem epidural, ovsem miminko melo spatnou hladinu kysliku v krvi a odvezli me na sal.

Verim, ze i vyvolavane porody muzou byt v pohode. A ze ty prirozene nemusi. Tohle je jen ma zkusenost.
hrúda 85616
18.8.2009 16:15:57
mi* Píšu zase jak tatar... ~f~
hrúda 85616
18.8.2009 16:15:07
Když tuto teorii vezmu ze svého pohledu, nemohu ji ani potvrdit ale ani vyvrátit. Porodní cesty i děti byly v mém případě nachystány již delší dobu. Mnoho žen my závidí rychlé porody, ale už nevidí to, co jim předcházelo.
Ennywan 4062
18.8.2009 16:10:26
Mám na vyvolávaný porod takovou svou teorii, ničím nepodloženou. Může a nemusí to tak být. Je to jen má osobní spekulace. Myslím si, že vyvolávaný porod ovlivní průběh porodu vždy, ale je otázka do jaké míry. A ta míra je podle mě určena jednak připraveností, zralostí miminka k porodu a jednak schopností matky porodit přirozeně. Přijde mi, že na tom mimču záleží víc. Takže čím víc je miminko v děloze k porodu připravené a nachystané, tím míň škody vyvolávání způsobí a naopak. Čím míň je mimčo k porodu zralé, tím víc komplikací hrozí, včetně císařského řezu. No asi to tak jednoduché nebude, ale můžem se nad tím společně zamyslet ~2~
Shayla a 3 kluci 43054
18.8.2009 16:10:08
Luly, pokud by se dítěti dařilo dobře, do vyvolávaného porodu bych nešla. A pokud by se mu nedařilo dobře, pak bych chtěla CS, protože pokud se mu nedaří dobře, jak by asi zvládlo normální porod. To je můj názor na vyvolávání.
Vyvolávaný porod je rizikovější, obecně vede častěji k operativnímu ukončení. Pokud se někomu vyvolávaný porod vydaří, tak bych řekla, že to bude díky tomu, že to bylo blízko samovolnému spuštění.
Umělé kontrakce jsou bolestivější, pro dítě pochopitelně náročnější, protože je nemůže regulovat. Prostě ho to žene ven.
Švagrové se třeba stalo to, že dítě nebylo dobře narotované a rvalo ho to úplně šejdrem. Zjevně to přehnali. Konec CS.
Zkus si to představit. Předpokládám samozřejmě případ, kdy dítěti se daří dobře a vyvolává se jen kvůli termínu, který nemusí být určený správně, navíc porod v termínu je plus mínus dva týdny. Najednou se násilím začne změkčovat hrdlo, hamilton, protržení vaku blan, oxytocin, rve ho to ven...
IMHO to vyvolávání k těm problémům vést mohlo, protože ten porod neběžel svým tempem a porodní cesty nebyly připravené.
Jaanja + Vojtín + Olík 65936
18.8.2009 16:06:33
tak tak. Já jsem taky měla první porod vyvolávaný a byl krásný. Znovu bych chtěla takový.
A taky souhlasím s psychikou u porodu. Člověk nesmí řešit coby kdyby, tím se akorát vystresuje. Měl by porod brát jako příchod nového člověka a jako na takový se na něj těšit. A jestli se něco zkomplikuje, tak možná, ale řešit to předem je hloupost a sebezničující~d~
[<<Předchozích 1750] Názory 17511760 z 3772  [Dalších 2012 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.