| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 3772  [Dalších 2002 >>]
hrúda 85616
18.8.2009 15:56:16
Já měla oba porody vyvolané, respektive uspíšené. Jeden v 39+0, druhý v 37+5. Byly oba rychlé, bez nějakých následných komplikací. Myslím, že záleží na konkrétní situaci.
Tenna /2 99089
18.8.2009 15:56:04
Neboj, vyvolávaný porod nemusí znamenat komplikace. Já ho zažila a byl rychlý a naprosto bez problémů. Ale je fakt, že moje miminko bylo maličké. Ono vůbec lze těžko srovnávat, každá maminka je jiná a každý porod je jiný. Ale prostě vyvolávání samotného se asi zbytečně bát nemusíš. Zažila jsem i porod samovolný a ten byl v některých ohledech horší.
Ennywan 4062
18.8.2009 15:43:39
Já teda nejsem odborník, nicméně dle mého ani přesné datum početí přece dopředu nemůže určovat, jestli je pro toho konkrétního človíčka prospěšné stáří 38 týdnů nebo 40 týdnů. Chci tím říct, že jsem měla za to, že za normální fyziologickou délku těhotenství se považuje 38-42 týdnů. Některé dítě je "hotovo" za 38 týdnů a vše navíc mu může být na škodu a naopak některé může být "hotovo" až za 42 týdnů a nemusí to být nijak patologické. Dopředu se to podle mého nedá odhadnout, pomoci odhadnout může možná ultrazvuk průtoků pupečíkem a možná i jiná vyšetření?
apollo 57827
18.8.2009 15:42:28
Já si myslím, že to je proti přírodě vyvolávat porod když se dítěti v bříšku daří a vše je jak má být. Vlastní zkušenost nemám, ale před týdnem porodila švagrová a porod byl vyvolán (pro velikost plodu 4.400 g). Nakonec nastaly takové komplikace, že porod musel být ukončen císařským řezem.
Pokud možno nedělat si starosti třeba si miminko samo řekne kdy se chce narodit:-) a nebude potřeba porod vyvolávat.
Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 59429
18.8.2009 15:41:46
Noo a malý je taky z umělého oplodnění a přenášela jsem 10 dní:-) Porod byl sice dlouhý, vyvolávaný, protože mi praskla plodová voda a pak se nic nedělo, ale hrozila infekce, ale nakonec to byla úplná pohodička-) Přirozeně bych buď neporodila vůbec, nebo by to byl velký průšvih...
Každopádně držím palečky, hodně záleží na zkušeném porodníkovi, který porod povede.
Tussi + 3 50048
18.8.2009 15:39:26
říká se, že všechno je v hlavě. Pokud budeš mít strach, každý porod bude "porod".

Já nemůžu srovnávat, rodila jsem jen jednou, vyvolávaně, ale kdybych si pro příště měla vybrat, chtěla bych si takový porod, jaký jsem měla, zopáknout~;)
takže hlavu vzhůru, a hlavně klííííííd
Beebie+Honzík 09/07+Luci 06/10 59429
18.8.2009 15:39:25
Taky myslím, že to nesouviselo. Prosímtě hlavně nestresuj sebe ani miminko, určitě to napodruhé bude lepší!! Třeba úplně v pohodičce:-) Dopředu nikdy nikdo nemůže vědět, co se přihodí...ať už jde o porod tzv. přirozený, nebo vyvolávaný...
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři 27764
18.8.2009 15:34:32
Nejsem lékař, ale řekla byc že vyvolávaný porod tohle u tebe nezapříčinil. Spíš souhra náhod ... opravdu velká porodní váha na tvou postavu atd.

Někdo má "hrozné" přirozené porody, jiný porodí za pár hodin po vyvolávaném. Na pokoji semnou byla maminka, v 7 ji dali tabletu na vyvolání a v 10 byl malý na světě. Podle mě to nejde říc, jesti to je rizikovější. Samozřejmě co začně přiozeně je lepší ... prostě příroda ... ale mnohdy se spoustu věcí ovlivnit prostě nedá a pokud doktoři rozhodnou pro vyvolání tak snad to myslí dobře (i když ... známe doktory že ~;((

Můj gynekolog z centra pro neplodnost mi řek, že si nepřeje abych vůbec přenášela, že je pro vyvolání porodu hned kolem plánováneho data (malý je z umělého oplodnění a tak dr. přesně vědí "kdy vznikl!). Říkal mi, že přenášení je pro miminko mnohdy více škody než užitku. Nicméně nevím, jestli to nemyslel jen z pohledu umělého oplodnění kdy lékař opravdu ví přesné datum početí.

Přeju ti hezký a hladký průběh porodu a krásné a zdravé miminečko!!!!
Luly 41665
18.8.2009 15:26:13
Chci se vás zeptat na Vaše zkušenosti s vyvolávanými porody. Myslíte, že jsou horší a rizikovější než porod, který se spustí sám?
Mám už po termínu porodu a hrozí mi jeho vyvolání a já mám strach. Ale mám spíše strach z porodu jako takového než z toho, že by byl vyvolávaný. Spíš jen tak přemýšlím nad tím, jestli je ten vyvolávaný rizikovější.
První porod mi byl rovněž vyvoláván asi 5 dní po termínu (důvodem byl vyšší tlak a otoky). Porod proběhl dle mého názoru celkem v pohodě, samozřejmě to nebylo nic příjemného, ale vydržet se to dá. Ve druhé době porodní jsem téměř necítila stahy, jen hodně hodně slouboučké, takže to, kdy mám tlačit jsem jen tak tušila. Nicméně, dcera měla 2x omotaný pupečník kolem krku, začínala se dusit, takže pak už jsem tlačila jak jen to šlo. Porod placenty taky ok. Vše se zdálo v pořádku až na rozsáhlé vnitřní poranění dělohy (dcera byla veliká, měla více jak 4 kila a 54 cm, já sama mám 160 cm).
Po dvou hodinách po porodu ale nastaly komplikace, začala jsem krvácet, vycházely ze mě kusy sražené krve - následovala revize dělohy (bez umrtvení) a velmi nízký tlak, dostala jsem 2x krev, ...
Důvodem toho prý byla hypotonie dělohy, dle lékaře se tak stalo proto, že dcera byla tak veliká.
Když nad tím zpětně přemýšlím, bylo to hrozné, ale přežila jsem to. Nicméně teď mám strach, aby to podruhé nedopadlo hůř. A přemýšlím, jestli ty komplikace nemohly souviset s tím, že byl porod vyvolávaný a tudíž "násilný".
Co myslíte? A jaké máte samy zkušenosti s vyvolávanými porody?
Kačudka+♀+♀ 74582
5.8.2009 15:58:53
Orit, tak já jsem nebyla nastřižená, ale natrhly mě trochu ramínka na malém pysku a hráz taky trochu, cítila jsem to, ale dalo se to. dr. sešil hráz, pak injekce do pysku, překvapila mě ta mikro bolest, čekala jsem, že vyletím do stropu a nic! a to jsem cíťa~f~ ze šití jsem měla fakt hrůzu a když jsem se dr. takovým ufňukaným hlasem po porodu ptala, zda mě bude šít, tak se potutelně zašklebil a řekl, že už šije~t~ mě odrovnal...~;) byl úžasnej a jsem jako nová~R^ snad to tak bude i u druhého...~p~
[<<Předchozích 1760] Názory 17611770 z 3772  [Dalších 2002 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.