| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 3772  [Dalších 1942 >>]
Katla 31249
10.6.2009 19:53:49
"nespolupracující personál".
Katla 31249
10.6.2009 19:52:21
proto jsme se snažila nerejpat, nepochybnovat a nekomentovat - proste budoucí prvotatínek jak vyšitej, ukáznenej a vděcnej.
Katla 31249
10.6.2009 19:50:53
Doufám ,že se to vztahuje i na mne, když nejsem tatínek!
Winky
  • 
10.6.2009 11:10:05
Jj, na porodním kurzu kam jsem šla s mužem byla také nejdůležitější informace - v areálu nemocnice zásadně neparkovat, jezdí tu městská a dává botičky :-) plus vypočítání dojezdového času porodní asistentkou (zcela vážně - když máte kontrakce po 5 minutách, z Turnova jste u nás za 15 minut, takže můžete ještě počkat až budete mít kontrakce po 3 minutách když jste prvorodička :-D ) jo a třetí a snad nejdůležitější bod - maminky, nezapomeňte tatínkům sbalit do své porodní tašky nějakou svačinku, on si pak odběhne pro bagetu a vy mezitím porodíte :-D to si pamatuju jak dneska.
Rapiti 37804
10.6.2009 10:30:12
Tak jsem si udělala reklamu, ale spíš by mě zajímalo, jestli by se vám takový kurz líbil.
Rapiti 37804
10.6.2009 9:46:49
Pane jo, čumim jak umim. Také vedu předporodní kurz (možná jako protiváhu k tomu nemocničnímu, i když ten je teda u nás docela kvalitní). Mimoto, že mě fascinuje ta cena (já mám 800 za 9 lekcí po 90 - 120 minutách), ale hlavně ten obsah. Kurz jsem zaměřila na normální porod a to, co pro sebe mohou maminky udělat samy nebo tatínkové. Na ty zdravotnické věci jsou přece v porodnici PA a v případě patologie nastupuje doktor a rodiče to už moc ovlivňovat nemůžou.
Kurz je rozdělený chronologicky:
1. těhotenství - péče o tělo; cvičení; výživa; výbavička pro miminko
2. nástup na mateřskou - jaké papírování a dávky; jak na přenášení; co s sebou do porodnice
3. průběh normálního porodu; co dělat v případě překotného porodu; porodní plán; video (chci, aby se účastníci dívali na obličeje rodiček na videu)
4. přirozené úlevové metody - polohy, masáže apod.
5. šestinedělí - psychika; péče o miminko - ošetřování, koupání, přebalování - nácvik na panenkách
6. základy kojení
7. problémy při kojení
8. zdraví miminka - horečka, rýma, průjem, bolesti bříška apod.; psychomotorický vývoj
9. poporodní setkání - sdílení zkušeností, odstavování a zavádění příkrmů
Součástí každé lekce je jemné protahovací a posilovací cvičení cca 30 minut.

Tajně doufám, že jsou ženské s kurzem spokojené, každopádně mě na ulici zdraví ~;). Jak to na ně působí, to by musely říct ony.

Jak uvedla Šešule, takový kurz od objímačky batikované. (Nikoho neobjímám a batiku mám ve svém šatníku jen na jednom exempláři ~t~)

sladidko+Nikolka08,Michálek10 79306
10.6.2009 9:33:50
Já teda taky řvala jako tur, PA mi řekla, že podle monitoru ty kontrakce nemohou tak bolet- kráva jedna- a pak jsem se dozvěděla, že PA, která mluvila o mé hysterii ještě ani sama nerodila-ha ha- ta jistě věděla očem je řeč.
kreditka 85904
10.6.2009 9:12:36
No ještěže "moje" porodnice tyto kurzy dělá zdrama i když mě to může být fuk já na něj stejně nechodila ~j~
Jana, 2 děti
  • 
10.6.2009 8:59:43
Ahoj,
no, tak se už na ty předporodní kurzy vykašlej. Já jsem z Brna a při každým dítěti jsem měla dobrou vůli nějaký kurz absolvovat , ale nikdy to nebylo ono. Poprvé jsem chodila na kurz ke své gynekoložce, podruhé jsme si zaplatili tříhodinovku v Poupěti na téma dýchání, masáže, polohy při porodu a taky nic moc.
Jana, 2 děti
  • 
10.6.2009 8:54:01
Moje řeč. Dýchání mi také nepomáhalo. Jediné, co mi pomáhalo, bylo zařvat si ! Přišlo mi, že v těch předporodních kurzech zbytečně straší a zaobírají se pouze patologiemi. Naše matky a babičky porodily i bez toho, tak my jsme snad neztratily tu schopnost. Jsem taky z Brna, takže Větrník znám.
My jsme si s partnerem zaplatili jednu tříhodinovku na téma dýchání, masáže, polohy u porodu a bylo to dost o ničem. Partner hrozně nadával, že má hlad - netušili jsme, že to bude trvat tak dlouho.
[<<Předchozích 1820] Názory 18211830 z 3772  [Dalších 1942 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.