| Denyna | 14851 |
|
|
9.6.2009 21:22:46
Šešule, jsme dvě. U prvního porodu jsem se o dýchání (ve vlastní verzi, jak jsem si myslela, že by to asi mělo vypadat) pokusila a málem jsem se udusila, tak jsem to zase vzdala. U druhého porodu už jsem se o nic ani nepokoušela a když už jsem nestačila s dechem, začala jsem ječet. Ulevovalo to neskutečně, příště si zařvu zas.
|
| Šešule | 94264 |
|
|
9.6.2009 21:17:33
Jsem jediná, komu přišlo prodýchávání k ničemu. Mě pomáhalo si zařvat, což asi není chování u zdravotníků populární
![]() |
| Šešule | 94264 |
|
|
9.6.2009 21:14:30
Kamarádka říkala, že její známá chtěla rodit do vody a v porodnici jí řekli, že by na to potřebovala speciální kurz. To mě po.er!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Šešule | 94264 |
|
|
9.6.2009 21:12:04
Tak to je hustý. Já byla na podobným kurzu, ale naštěstí byl o dost levnější, tak jsem aspoň nelitovala peněz.
Ale obsah fakt kvalitní. Celkem to byly 4 přednášky. Na první jsme se dozvěděly, že máme dělohu a že porodíme. Na druhé, že když na nás bude pesronál ostřejší, neznamená to, že nás nemají rádi, ale že se tak musí pro dobro dítka usměrňovat hysterické rodičky. A taky, že během porodu bychom neměly moc pít. Na třetí, že bysme měly kojit a na čtvrté jsme shlédly video. Houkající sanitka veze rodičku. Situace je očividně vážná. Pak si pamatuju chudáka rodičku, jak leží na zádech, nohy přivázané ve třmenech a disciplonovaně tiše tlačí. Udělalo se mi nevolno. Už nikdy víc. Jestli budu někdy chodit na nějaký předporodní kurz, tak jedině vedený nějakou objímačkou batikovanou. ![]() |
| Janoow | 18081 |
|
|
9.6.2009 21:02:05
Hroudo .Hele já ti dám radu zadarmo - Důležité je být v pohodě, což jde sice těžko, ale při trochu dobré vůli to jde, snažit se porodu nebát! pak je opravdu hodně důležité správně dýchat, ale to ti řeknou porodní asistentky v nemocnici. Snažit se i když to jde ztuha! a pak prostě nepanikařit! První porod jsem si totál zkazila tím ,že jsem podcenila dýchání a propadla jsem panice, takže jsem pořád jen brečela a to pak nezvládáš prodýchávat a zamotáš se do takového bludného kruhu a je ti prostě fakt špatně. U durhého jsem se snažila prodýchávat i když teda občas fakt ouvej.... a nezpanikařit a zažila jsem naprosto fantastický, pohodový, v podstatě hodně rychlý porod, který pokud se to o porodu dá říci, byl vpodstatě naprosto ideální! Tak hodně štěstí ![]() |
| Del | 40592 |
|
|
9.6.2009 21:00:52
mě předporodní kurz jako prvorodičce něco málo dal, hlavně jsem viděla, jak to bude probíhat a to mě uklidnilo. Mě to stálo 1500 Kč,ale byly to 4 lekce+1 s partnerem, dostala jsem nějakou kosmetiku zdarma. Byla jsem víceméně spokojená. Ono záleží kdo ten kurz pořádá a za kolik. Jinak tady u nás v porodnici probíhají kurzy také, za 250 Kč za 1 lekci.
Ale souhlasím,že porod a miminka jsou byznys |
| stekna+ smečka | 62723 |
|
|
9.6.2009 20:58:45
Ty jo Hroudo tak to je síla
![]() Já to měla stejně jako předešlá kolegyně.Taky sem si řekla, že porodily naše prabáby a zmákly to bez koukání na video někomu mezi nohy...a učení funění jako pejsek nebo mašinka(Což mně teda při porodu docela rozesmálo nebolet to jak sviňa..ehm) No jo...no...taková je doba, že... |
| Katla | 31249 |
|
|
9.6.2009 20:38:05
s kterou jsem tam šla, se do té doby porodu nebála
![]() ![]() ![]() ![]() |
| Katla | 31249 |
|
|
9.6.2009 20:37:07
a ani kafe a sušenky nám nedali
![]() ![]() ![]() |
| Slečna Marplová | 23936 |
|
|
9.6.2009 20:36:34
Presne toto je duvod, proc jsem nesla na zadny predporodni kurz. Vychazela jsem z domnenky, ze nase maminky a babicky tez nemely kurz a porodily. Z takovych kurzu mi sel mraz po zadech, kdyz jsem si predstavila jak bychom tam s manzelem chodili simulovat porod a stejne te to na nic nepripravi. Zbyva dodat, ze jsem take porodila, i bez kurzu a zrejme dost rychle a dle slov pana doktora dokonce "elegantne"
![]() Takze souhlasim, je to byznys jako blazen. ~ |
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek
Macramé workshopPraha 9 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.