| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1870] Názory 18711880 z 3772  [Dalších 1892 >>]
Denyna 14851
9.6.2009 21:22:46
Šešule, jsme dvě. U prvního porodu jsem se o dýchání (ve vlastní verzi, jak jsem si myslela, že by to asi mělo vypadat) pokusila a málem jsem se udusila, tak jsem to zase vzdala. U druhého porodu už jsem se o nic ani nepokoušela a když už jsem nestačila s dechem, začala jsem ječet. Ulevovalo to neskutečně, příště si zařvu zas.
Šešule 94264
9.6.2009 21:17:33
Jsem jediná, komu přišlo prodýchávání k ničemu. Mě pomáhalo si zařvat, což asi není chování u zdravotníků populární~j~
Šešule 94264
9.6.2009 21:14:30
Kamarádka říkala, že její známá chtěla rodit do vody a v porodnici jí řekli, že by na to potřebovala speciální kurz. To mě po.er!~t~~t~~t~~t~~t~~t~
Šešule 94264
9.6.2009 21:12:04
Tak to je hustý. Já byla na podobným kurzu, ale naštěstí byl o dost levnější, tak jsem aspoň nelitovala peněz.
Ale obsah fakt kvalitní. Celkem to byly 4 přednášky.
Na první jsme se dozvěděly, že máme dělohu a že porodíme. Na druhé, že když na nás bude pesronál ostřejší, neznamená to, že nás nemají rádi, ale že se tak musí pro dobro dítka usměrňovat hysterické rodičky. A taky, že během porodu bychom neměly moc pít. Na třetí, že bysme měly kojit a na čtvrté jsme shlédly video. Houkající sanitka veze rodičku. Situace je očividně vážná. Pak si pamatuju chudáka rodičku, jak leží na zádech, nohy přivázané ve třmenech a disciplonovaně tiše tlačí. Udělalo se mi nevolno. Už nikdy víc. Jestli budu někdy chodit na nějaký předporodní kurz, tak jedině vedený nějakou objímačkou batikovanou.~x~
Janoow 18081
9.6.2009 21:02:05
:-) Hroudo :-).
Hele já ti dám radu zadarmo - Důležité je být v pohodě, což jde sice těžko, ale při trochu dobré vůli to jde, snažit se porodu nebát! pak je opravdu hodně důležité správně dýchat, ale to ti řeknou porodní asistentky v nemocnici. Snažit se i když to jde ztuha! a pak prostě nepanikařit! První porod jsem si totál zkazila tím ,že jsem podcenila dýchání a propadla jsem panice, takže jsem pořád jen brečela a to pak nezvládáš prodýchávat a zamotáš se do takového bludného kruhu a je ti prostě fakt špatně. U durhého jsem se snažila prodýchávat i když teda občas fakt ouvej.... a nezpanikařit a zažila jsem naprosto fantastický, pohodový, v podstatě hodně rychlý porod, který pokud se to o porodu dá říci, byl vpodstatě naprosto ideální!

Tak hodně štěstí~x~
Del 40592
9.6.2009 21:00:52
mě předporodní kurz jako prvorodičce něco málo dal, hlavně jsem viděla, jak to bude probíhat a to mě uklidnilo. Mě to stálo 1500 Kč,ale byly to 4 lekce+1 s partnerem, dostala jsem nějakou kosmetiku zdarma. Byla jsem víceméně spokojená. Ono záleží kdo ten kurz pořádá a za kolik. Jinak tady u nás v porodnici probíhají kurzy také, za 250 Kč za 1 lekci.
Ale souhlasím,že porod a miminka jsou byznys ~;)
stekna+ smečka 62723
9.6.2009 20:58:45
Ty jo Hroudo tak to je síla~a~ ~d~
Já to měla stejně jako předešlá kolegyně.Taky sem si řekla, že porodily naše prabáby a zmákly to bez koukání na video někomu mezi nohy...a učení funění jako pejsek nebo mašinka(Což mně teda při porodu docela rozesmálo nebolet to jak sviňa..ehm) No jo...no...taková je doba, že...
Katla 31249
9.6.2009 20:38:05
s kterou jsem tam šla, se do té doby porodu nebála ~t~~t~~t~~2~
Katla 31249
9.6.2009 20:37:07
a ani kafe a sušenky nám nedali ~q~~q~~q~
Slečna Marplová 23936
9.6.2009 20:36:34
Presne toto je duvod, proc jsem nesla na zadny predporodni kurz. Vychazela jsem z domnenky, ze nase maminky a babicky tez nemely kurz a porodily. Z takovych kurzu mi sel mraz po zadech, kdyz jsem si predstavila jak bychom tam s manzelem chodili simulovat porod a stejne te to na nic nepripravi. Zbyva dodat, ze jsem take porodila, i bez kurzu a zrejme dost rychle a dle slov pana doktora dokonce "elegantne" ~;)

Takze souhlasim, je to byznys jako blazen. ~Rv~
[<<Předchozích 1870] Názory 18711880 z 3772  [Dalších 1892 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.