| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1940] Názory 19411950 z 3772  [Dalších 1822 >>]
Vaal 83821
14.12.2008 23:31:20
Amazonko, asi mluvíme úplně o něčem jiném. Na takovém tom klasickém porodním kurzu, kde promítají to video s porodem a něco málo řeknou o dýchání jsem nebyla(nestihla jsem to) a bylo by mě to bylo k ničemu, protože jsem měla dopředu indikovaný CS.
Chodila jsem na cvičení (profylaxi), kde jsme si povídali o porodu, dýchání, o výchově dětí, ptali se na co jsme potřebovaly. Tam jsem se také dozvěděla nejnovější trendy v péči o miminko....Mimo jiné jsem chodila na přednášky s lékaří, porodními asistentkami, přednášky o kojení, nošení, homeopatii, aromaterapii, látkových plenkách, kosmetice,(poslední čtyři samozřejmě nebyly tak nezištné, vedly je dealerky, nicméně byly zajímavé).Chodila jsem tam, protože mě to BAVILO!!!

Nechápu tvůj dotaz o strachu...podle tebe tě jako předporodní kurz zbaví strachu?.. Nebo to někde slibují? Já si toho teda nevšimla...To je od tebe trochu "blbá"(promiň) připomínka ne?
Eva. 35459
14.12.2008 21:03:18
Tak ten druhý porod beru!!!! To si budu pamatovat snad napořád, takovou dobrou příhodu :)
Holky, chci se vás zeptat, mám měsíc do porodu a šílené bolesti rodidel - ne pořád, ale třeba teď večer jsem ani nemohla chodit. Myslíte, že to znamená něco jako...blížící se porod? Mám rizikové těhu a už pár měsíců mi hrozí předčasný ... (bojím se)
Radka
  • 
14.12.2008 0:52:19
Na předporodní kurz jsem nešla, ještě by mi tam mohli říct, že to bude bolet :)
Vše jsem studovala v knížkách, na Rodince, případně se ptala gynekologa.
Porodu jsem se nebála, byla jsem si naprosto jistá, že musím umřít, tak jsem se ani moc nestarala, co se děje po porodu.
Porod mě překvapil, ano, opravdu TAK BOLEL, ale byla jsem nabitá hormony štěstí, to bylo super. To že mě po třech dnech kontrakcí uspali a probudila se s miminkem se mi zdálo přirozené, že tak to má být :)
Při druhém těhotenství jsem na kurz nešla, protože jsem už věděla, že všechno bude jinak, a tradičně: že určitě umřu.
A všechno bylo jinak, jinak kontrakce, jiné bolesti, k čemu prodýchávání z knížek, když všichni jen: jakmile to půjde tlačte, tlačte!
A výsledek, vzpomínky jsou krásné, a už vím, že moje tělo mi neříká vůbec nic, že nejsem přirozený typ a případný třetí porod pouze plánovaným císařem.

Ale je dobré poslouchat zkušenosti jiných, kamarádka porodila, "ukázkově" šla do poradny (naštěstí v nemocnici), tam jí řekli, že už rodí (neveřila tomu, protože už jedno dítě měla a VĚDĚLA jak to je, a že by měla mít nějaké kontrakce), došla si na porodní sál, odložila kabelku a kalhotky, porodní asistentka chtěla zjistit, jak postupuje porod a CHYTILA MIMINKO. Tlačení popsala kamarádka, jako "silnější na WC" Tak to pro dodání optimismu, že i tak to jde :))

Pepa z Depa
  • 
13.12.2008 20:53:50
Dámy, jak to tak čtu, tak mi z toho vyplývá akorát to, že 90% žen musí být naprosté masochistky, že vůbec něco takového chtějí podstoupit dobrovolně. Proti tomu jsou SM party úplná sranda pro prvňáčky....
Amazonka 4D 12917
13.12.2008 15:28:49
Leny,tak právě v ČB je porodnice silně non friendly čemukoliv přirozenému,je klasicky lékařsky vedená,a podle toho se odvozují informace,které dostaneš. Schválně,přečtěte si hodnocení třeba na Aperiu,nebo tady...zdají se být maminky připravené na porod a celkem nepřívětivé prostředí v porodnici ČB...tím nemyslím,že tam jsou zlí,nebyla jsem tam,nesoudím,ale jedno je mi jasné...pokud je kurz vedený stylem,jako se v ČB rodí,tak by mi o samotném porodu nic neřekl...

Jde o to,že porod není probrán jako proces,ale jako výkon,který v té,či oné porodnici provedou...a podle toho je vedený kurz,sice ti vysvětlí zákrok,ukážou sál,občas představí "operační" tým,řeknou ti,co ti dají,aby ti bylo dobře,ale jsi prostě jen pacient...a to je podle mě málo...

Asi to stačí poplašeným prvorodičkám,uklidní to,zodpovědnost převezme personál a když jsou k tomu ještě milí,je zdánlivě všechno OK...ale nemá to vůbec nic společného s informovaností o porodu...

Evál,pokud jsi byla tak spokojená s informacema,jak píšeš,proč potom ten strach trvá?
Leny,08+11 90028
11.12.2008 15:36:43
tak třeba u nás v českých budějovicích jsme ne kurzu měli asistentku,která popisovala všechno jak říká Denyna.
Denyna 14851
11.12.2008 14:19:49
Souhlasím s Amazonkou. Porodní kurzy, které pořádají porodnice, jsou přizpůsobené té dané porodnici, takže nastávající matka se tam nedozví, jaké jsou např. možnosti poloh v druhé volbě porodní, ale jen jaké jsou možnosti u nich v porodnici. Nedozví se třeba klady a zápory nástřihu, ale jen, že bude nastřihnuta, protože se to tak dělá a je to tak nejlepší.
Ráda bych věřila, že v nějaké porodnici podávají sami od sebe objektivní a ucelené informace, ale žádnou takovou neznám. Rodila jsem dvakrát, na jednom kurzu jsem byla, protože ho porodnice brala jako povinný pro tatínky, k ničemu mi nebyl a maximálně mě vyděsil. Speciální dýchání jsem nepotřebovala ani u jednoho porodu a přesto jsem se neudusila a bez problémů porodila zdravé děti.
Leny,08+11 90028
10.12.2008 18:54:39
Je to tak,že nějaká asistentka je dobrá,jiná špatná.nějaký kurz je dobrý a jiný špatný a tak je to i s doktorama,s porodem a se všim.Kdyby bylo všechno dobrý nebo špatný,tak by sme neměly o čem drbat ne?~:-D Proto máme každá jiný názory.
Já měla kurz dobrej i když jsem tam šla jen dvakrát,poslechla jsem si jak se dýchá a víckrát jsem tam nešla,protože stracch z porodu jsem opravdu neměla.Asistentku při porodu jsem měla taky dobrou,proto jsem říkala že mi byl kurz nepotřebnej,protože mi to deejchání hezky vysvětlila,ale stejně to bylo na houby,protože ten porod už byl drsnej a nějaký dejchání mi moc nepomáhalo.A nějaký vysvětlivky o přípravě nebo prohlídka sálu...když jsem rodila,tak mi bylo všechno opravdu jedno a soustředila jsem se jen na to.A když už jsme u těch porodních proslovů tak to je fakt sranda~t~ Já třeba říkala asistentce:já se na to vys...,já du domu!A že sem vyřízená jak žádost na byt~t~Asistentka se tam smála a říkala že je semnou sranda.Dneska se tomu ráda zasměju.Tak si pojďte povídat třeba o tom,jaký sme měly ten porod..:-)
Vaal 83821
10.12.2008 16:08:14
K jednostrannému zaměření předporodních kurzů...záleží na tom kdo ho vede...samozřejkmě že kvalita jednotlivých kurzů kolísá a pokud se ho maminka nemá potřebu zúčastnit a dožene informace jinde, tak jí asi chybět nebude...ale pokud je maminka společenská a chytne dobrý kurz, tak jí to může čekání na porod velmi zpříjemnit...já informace z něj bohužel nepoužila u porodu(měla jsem CS...ale i o něm jsem se toho z kurzů spoustu dozvěděla), ale potom v péči o dítě. Jak už jsem psala, není to samozřejmě samospasitelné, ale spoustě maminek může pomoct, hlavně psychicky..
Amazonka 4D 12917
10.12.2008 11:39:28
No,a já si zase myslím,že právě předporodní kurz je absolutně jednostranně zaměřen...neříká (a ani nemůže) nic o bolesti/nebolesti u porodu,málokdy řekne negativní následky toho,co doporučuje,naslibuje první poslední(a v praxi i v té samé prodnici to vypadá pak jinak),možná ukáže dýchání,ale bez kontrakcí si to stejně nezapamatujete...pak ukáže polohy,vám se zalíbí stolička,ale při porodu se na ní budete cítit blbě a zjistíte,že ty další si rozhodně nepamatujete...

Daleko lepší jsou zkušenosti jiných,ovšem brané s rezervou,protože přesně to každý může vnímat jinak a taky mít jinak...ale dozvíte se,že právě vyvolávaný porod je (může být) maso,zatím co přirozený se zvládne lít...že voda je super,ale že vůbec nemusí sedět každému,že polohy při porodu si musíte vybrat až při něm,tělo si samo řekne...že nemusíte mít nástřih,oxytocin,že nemusítě ležet na zádech,i když budou tvrdit cokoliv...že si můžete říct o epi,ale že z toho fakt může bolet hlava,že může porod zastavit...

Že porod bolí,ale není nutné ho přežít,že se dá i prožít...

A tohle všechno vám na kurzu neřeknou,nebo jen vyjmečně...

Spíš,když už odborné informace,tak soukromou PA,nebo třeba jen dulu...na porodní sál se můžete jít podívat sólo,nemusíte s davem kurzu ;)
[<<Předchozích 1940] Názory 19411950 z 3772  [Dalších 1822 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.