| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Strach z porodu

(?)
[<<Předchozích 1930] Názory 19311940 z 3772  [Dalších 1832 >>]
steellee 80674
15.12.2008 17:39:40
Jo a chtěla jsme ještě napsat. být strašpitel a dát si epidurál, to taky je hrozný risk. četla jsem, že pak je žena otupená a nemusí cítit, že zrovna miminko chce ven a má tlačit.
Amazonka 4D 12917
15.12.2008 17:34:39
Steele,na youtube jsou stovky porodů ;) tipuju,že sis vybrala nějaký hodně naturální a hodně lékařský,nejlíp s nástřihem,nohama na koze a tak,což?

Jukni třeba na tenhle a schválně,kde je tam bolest,křik,krev...takhle bych rodila třeba každý týden ~z~
http://www.youtube.com/watch?v=Aht0HqI7GSw
steellee 80674
15.12.2008 17:32:17
mám zvýšený práh bolesti, protože mě naši mlátili. Paradox je, že místo toho, aby mě nic nebolelo, tak mě vše bolí o to víc. Těžko nesu i odebrání krve, tak při množství té bolesti. Myslím, že buď omdlím, nebo půjdu císařem. Nejsem si opravdu jistá, jestli tak velké vypětí zvládnu. Myslím, že jsou i maminky, který nechci říct jsou choulostivé,ale nejsou tak silné. Já patřím mezi ně. Možná si někdo řekne, že jsem srab, že to zvládla každá. Já nejsem každá a nestydím se za to. Někdo musí být ten slabší
steellee 80674
15.12.2008 17:27:04
Je to na youtube a porod, je tam jen jeden pořádně vidět. Je tam jen ta poslední fáze,ta je prý už to nejmíń co bolí, ale já jsme z toho byla trochu mimo.
Amazonka 4D 12917
15.12.2008 17:05:08
Steelee,podívej,na Rodině jsem už 5let,prošla jsem třemi diskuzemi podle věku,rodila 3x sama a četla z první ruky spoustu porodních příběhů...

Někdy to bolí,někdy to trvá dlouho,někdy to nebolí vůbec a někdy to trvá třeba jen hodinu...nedá se podívat na jeden porod a říkat si: "takhle to vypadá"
Stejně jako jsem viděla video s porodem dvojčátek a paní se při tom usmívala...ani tak to není vždycky...

Nejjednodušší je si uvědomit,že porod prostě bolí,ale není to šílená,nezvládnutelná bolest,je to bolest,co trvá chvíli,pak si vydýchneš a zase chvíli...není to horší bolest,než bolí zub (furt,že má člověk chuť vzít kladivo a mlátit se do něj),nebolí to víc,než záchvat migrény (kdy má čkověk chuť mlátit hlavou o zeď)...bolí to asi tak,jako když máš průjem a koliku...ale "líp",protože to není v kuse...
Vaal 83821
15.12.2008 15:57:19
steellee, kde jsi na ten hrozný porod koukala?...hoď prosím odkaz...já ať hledám jak můžu, tak mi ty porody na videu tak hrozné nepřijdou, narozdíl od hororů, co tu povídají některé maminky a co jsem občas zaslechla skrz papírové stěny v porodnici...já na něho mrknu a můžem o tom pokecat :-)
steellee 80674
15.12.2008 15:35:09
Tak jsem to udělala. Koukla jsme se na porod. hrůza, to nemůžu zvládnout. fakt hrozný, myslím, že to bude asi ta největší bolest co zažiju, že?Byla to chyba, neměla jsem koukat. Jen jsem z toho ještě vyděšenější. Když jsem to dokoukala, seděla jsem asi půl dne v křesle a nemohla se zvednout.Tohle fakt nebude dobrý. Já na to asi nejsem připravená. Vím, že tady všechny píšete, když to šlo dovnitř, tak ven. Nejsem si tím úplně jistá.
Amazonka 4D 12917
15.12.2008 12:43:25
Evál,fakt to nebylo míněno jako šťouranec...prostě to byl fakt...máš strach a kurz ti ho nevyřešil...hledáš pomoc v odborných článcích a u ostatních...což je přesně to,co jsem psala...

Nehledej v tom útok,neměl být...a ne,každý strach nemusí být hrozný,panický,nebo chorobný...ale to neznamená,že není...a že se nemůže řešit...~x~

A právě si myslím,že klasické nemocniční kurzy neřeší vůbec nic,ani přípravu na porod,ani co dělat v šestinedělí s miminkem a sama se sebou,natož aby vyvrátily nějakého toho strašáka...a pouští jak pohodové porody,tak něco,co vypadá jako kurz pro žáky základní školy...asi tady začíná ten trend,že rodička je nesvéprávný koktejl hormonů
Vaal 83821
15.12.2008 11:50:46
Jako pořádnej šťouranec jsem to brala a dost mě to od tebe o tom strachu vytočilo, protože to bylo formulované dost útočně. Strach nemám myslím nějak chorobný, ale pokud je, a to tak mám u všeho, tak se z toho prostě potřebuju vykecat, toť vše...myslím že se to dá pochopit...proto sem chodím.

K těm hodinovým předporodním kurzům...asi mohou opravdu poskytnout zkreslující informace...podle toho co jsem slyšela...na videu pouští jen ty "pohodové" porody, takže je to spíš zavádějící jak pro maminky, tak pro tatínky.

Mě utkvívá v hlavě porod, co nám pouštěla zakladatelka klubu Kenny...bylo to pěkně s hudbou, samé pusinky, hlazení bříška, úsměvy, a pěkně to bylo sestříháno jen na to "nejdůležitější"...no prostě taková pohádka...tak nevím, zda se něco podobného pouští na těch hodinových¨předporodních kurzech, pokud jo, tak se nedivím, že je spousta maminek v šoku při střetu s "brutální" realitou.
Amazonka 4D 12917
15.12.2008 10:00:24
Evál jistě...ale to nejsou klasické kurzy,to jsou právě ty,co jsou úplně mimo porodnice...ale kolik maminek si takový kurz vyhledá?
Ano,píšeme tu o něčem jiném,já reaguji na předporodní kurzy v porodnicích,že jsou špatné a jednostraně zameřené a doporučuji kurz mimo nemocnici,nebo pokec s soukr.PA/dulou,nic jiného jsem nepsala...ne že jsou všechny špatné ;)

A když jsme u strachu...ty nemáš strach z toho,že se bude opakovat sekce...ne,nemyslím to jako podpásovku,myslím to upřímně...a toho tvého strachu tě zbaví kurz,nebo hlednání na netu,komunikace s ostatními s podobným problémem???

I tohle patří ke strachu z porodu,ne jen hrůza,zda zvládnu bolesti...
[<<Předchozích 1930] Názory 19311940 z 3772  [Dalších 1832 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.