| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Uprchlická krize

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 27894  [Dalších 27774 >>]
Vaitea 114076
23.5.2022 15:09:18
TaJ

"Iris, to nic, to Vaitea si často musí hodit nějakou tu jedovatou poznámku, nebo připomínku, speciálně dost často na mě, asi jí to dělá dobře, nebo si tím něco kompenzuje, nevím...ale to je jako Fren, ta to taky dělá..!"

Ale prosím tě, nebuď tak sebestředná.
Ale ano, přijde mi poněkud připitomělé v souvislosti s válečným konfliktem v Evropě se zabývat/zmiňovat, že někde někdo vošmatlává v krámě pastelky.
Dělají to zástupci všech národností i ras a dělají to všude na světě.
Pohlížet na takové chování jako na nevděk, je podle mě známkou jednoduchýho vnímání světa kolem sebe.
Monika 123907
23.5.2022 14:45:25
Vážný, díky za upřesnění, já měla obavy, že si to nepamatuju úplně správně ...
Vážný2 158667
23.5.2022 13:58:19
Kdyby to bylo z ukrajinské strany: Normálně se vědělo, že v tom jedou naši úředníci na konzulárních odděleních na Ukrajině a MZV, kteří prostě nechali rezervační systémy vyrobit tak, že je mafiánské softwary okamžitě obsadili a ti to předprodávali dál mafiím... A určitě byly úplatky i při samotném projednávání.

Přitom obrana není složitá, stačí nastavit např., že rezervace musí od počátku obsahovat osobní identifikátor a že z jedné IP adresy lze například během jednoho dne zadat jen jednu žádost a další omezení třeba pro rovnoměrnou distribuci mezi většími celky sítí.

Také by pomohlo posílení výrazné konzulárních služeb, možnost českých firem a obchodní komory mít na konzulátech své zástupce a sami si najímat lidi (a zodpovídat za ně) atd.
Liaa 29716
23.5.2022 13:57:48
Skoro bych řekla, že ano, páč tak pitomej snad nikdo být nemůže. ~d~
*Kate* 158396
23.5.2022 13:56:48
" Vadi mi, ze jsou zadarmo v bszenu, v ZOO, jsou hodne hlucni. Vadily mi ua vlajky na nasich domech, ua vlajky na ceskych profilech, Fiala, ktery se asi zblaznil…navic prohlasil, ze patri na Ukrajinu" ... atd atd

Tak už jsem kus diskuse přečetla, Zufi, tohle jsi chtěla, uspořádat tenhle slet malosti, lží a zpruzenosti?
Vážný2 158667
23.5.2022 13:49:59
Uprchlíci jistě jsou (možná i mafiáni, ale to na věci nic nemění), 5000 Kč bychom takovým asi zrovna dávat nemuseli, ale zase nechceme 25 stránek formuláře a stávku na Úřadech práce.
Monika 123907
23.5.2022 13:48:43
TaJ, já si to už přesně nepamatuju, ale mám pocit, že lidé z Ukrajiny "kteří by ta víza jinak nikdy nedostali" nejsou v principu nějaké osoby nebezpečné pro náš stát, ale oběti organizačních komplikací a mafiánských praktik při vydávání víz (hlavně na ukrajinské straně). Tady byla (a je) po Ukrajincích velká poptávka ze strany zaměstnavatelů, ale počet vydávaných víz se omezoval za prvé jako ochrana našich zaměstnanců před tlakem na nízké mzdy a částečně se řešilo, že na ukrajinské straně byl okolo té agendy velký byznys různých zprostředkovatelů (nedělám si iluze bez účasti z české strany, ale v principu šlo o jejich problém¨). Protože se ČR snažila tomu nějak zabránit, došlo k velkému zadrhnutí při vydávání víz, což pak vyvrcholilo při covidu ... Doufám tedy, že se mi to vybavilo správně. Bohužel problém s korupcí a různými mafiánskými praktikami byl (a nedělám si iluze, že už není) na Ukrajině obecně v každém případě velký (informace od lidí, kteří problematiku sledují z profesionálních důvodů).
*Kate* 158396
23.5.2022 13:42:58
Nečetla jsem diskusi, ale co kdybys nechala změnit její název? Prosím.
TaJ 81121
23.5.2022 13:39:52
Jas, tak to je pravda, aspoň u nás utrácejí dost:-)
Lexi. 141305
23.5.2022 13:32:47
Když jsem si kupovala ojetinu, vůbec jsem neřešila státní příslušnost předchozího majitele. To pořešil autobazar.
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 27894  [Dalších 27774 >>]
Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.