| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Uprchlická krize

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 27894  [Dalších 27784 >>]
77kraska 132593
23.5.2022 15:41:20
TaJ, vis, ze sem bude pujceny TGV? pujdete se podivat?

https://www.idnes.cz/ekonomika/doprava/sprava-zeleznic-vlak-tgv-vysokorychlostni-trate.A220523_140107_eko-doprava_rie
Konzerva 153011
23.5.2022 15:41:11
Yuki, asi jak kde.

U nás ve škole si ukrajinské děti pochvalovali, že jsou hodné, neruší, dávají pozor, jsou v rámci možností aktivní. A čumět o hodině do mobilu by je ani nenapadlo.
Yuki 00,03,07 49504
23.5.2022 15:39:10
Ukrajinci mají jinou výchovu, než jsme zvyklí, i ve škole jsou hlučnější, agresivnější, když jsem se jich ptala, je to u nich víc tolerované, u nich je ve škole míň zákazů, třeba mobil není prý problém, někoho žduchnout je normální, porvat se je normální

prostě jsou takoví a je potřeba jim vysvětlovat, že u nás je to jinak a musí se přizpůsobit

co se týká majetku, oni neutíkají před chudobou, ale před válkou, ty rakety se neptají, jaký příjem má obyvatel Charkova nebo Dnipru, a peníze před raketou neochrání

když už se jim povedlo dostat se z té hrůzy, mají možná trochu změněný pohled třeba i na chování svých dětí, důležitější než slušnost je najednou to, že vůbec žijí
vzpomínám si na sebe, když se v rodině stala těžká věc, najednou jsem výchovu měla úplně bokem, hlavně že jsou zdraví a živí a dočasně jsem nebyla schopna řešit výchovu, ono to přešlo
a oni jsou v opravdu těžké situaci

neříkám, že je dobrý nechat to tak, jen se snažím dívat na to z jiné strany
zerat 18305
23.5.2022 15:33:39
Zažili jsme Ukrajince v Chorvatsku. Tyranizovali celou ulici - dělali bordel (neskutečným hlukem, hudbou) ve dne v noci. Nakonec je majitel asi 3. den vyhodil ~g~ Ale nemyslím, že se stejně chovají všichni Ukrajinci ~d~
*Kate* 158396
23.5.2022 15:20:31
Tak hlavně asi není dobré zakládat tímto způsobem a pod tímto titulkem diskusi o tak složitém tématu. A pokud už ano, tak ji moderuj. Tím to odlišíš od Novinek.
Pollyenka 97098
23.5.2022 15:20:03
Zufi, myslím, že každý si může založit téma a na to téma chtít diskutovat. Pokud s tím má někdo problém, tak se prostě do diskuze nezapojí. Myslím, že primárně nejde o to, jakým autem jaký Ukrajinec jezdí, ale o celkové nastavení pomoci, jejího využití a pohled na věc ostatních lidí. Nevidím jediný důvod proč o někom napsat, že je kvůli tomu pitomý, nebo, že jde o hloupé téma k diskuzi. Já si třeba tuhle diskuzi pročítám ráda, protože mě zajímá pohled lidí, kteří mají informace hlavně z médií a pak se ozve někdo, kdo má informace i z jiného úhlu. Zakládej co chceš a k do chce bude diskutovat.
Zufi. 52220
23.5.2022 15:11:59
Nikoli,Kate, chtěla jsem názory a zároveň se ujistit, že Rodina nejsou Novinky....
No,nemám to dělat,nemám číst Novinky,ano vím to,moje blbost.
Gajka + 2 13976
23.5.2022 15:11:35
A proč bych jako měla mít problém? Že bych ho záviděla zrovna Ukrajincům? To snad mohu i českým občanům ne nebo Němcům nebo Američanům? Když už ho závidím? Já si před touhle celou ukrajinskou válkou neuměla představit, proč za války lidé nepomáhali Židům, proč je nechali pochytat, deportovat a povraždit....teď už to trošku vidím...Židé byli NĚKDY bohatší než Češi... měli lepší kožichy, šperky, porcelán, "tepichy"...byli hluční, když měli své slavnosti, zpívali divné písně...měli divné zvyky...to je jejich "košer"...chovali se trošku povýšeně, byli uzavření ve své komunitě.....ať si pomůžou, jak umí sami ne...mají přeci peněz dost...a vůbec, kdyby tak nehamounili a lépe se chovali, tak by se jim nic nestalo.~a~
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 27894  [Dalších 27784 >>]
Zdejší témata

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.