| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1120] Názory 11211130 z 1907  [Dalších 777 >>]
Sarcaa+Christinka 6/09 87242
25.11.2008 0:59:14
Ahoj holky, moc dekuju za rady.

Ja mam stale trvale bydliste v CR, protoze nemam nem.obcanstvi a cesi mi zase nedaji do obcanky ceskou adresu...takze zacarovany kruh.
S tema davkama, to tedy udelam nasledovne.
1)Nejdriv zazadam v CR o porodny, z titulu trvaleho bydliste.
2)Pak v Nemecku o Elterngeld. V Nemecku jsem byla vzdycky zamestanana na 400,- EUR job, takze budu pobirat rok 300,- Elterngeld + 154,- Kindergeld.
3)Nasledovne rodicak v Cechach. Tady jsem naposledy pracovala pred 4mi roky, takze to se mi z platu asi taky nebude pocitat co?

Mam jeste dotaz. Kdyz budu pobirat rodicak v CR, neprijdu tak o pridavky v Nemecku?
Martina, 07, 10 42149
24.11.2008 14:16:47
Olgavo, jenom jeste doplnim k tomu rodicaku - ja v Nemecku nepracovala a pocitali mi tady Elterngeld z prijmu v Cechach, ktery prepocitali na Euro a dostavala jsem mesicne necelych 500 Euro. Takze i ten, kdo v Nemcich pred porodem nepracoval, tak ma narok na vyssi prispevek nez onech 300 Euro, ktere jsou minimalni.

A vsem, kdo maji vyrizovani na uradech pred sebou posilam pevne nervy~x~, je to nekdy boj~d~

Rendo a co tv, uz jste naistalovali? Jsem zvedava, tak napiiiiis~;)

A u nas je uz bilo, ale na silnicich se to nastesti nedrzi, takze jenom pohled z okna na strechy je romantika, venku je to uz horsi~t~
kaculda 17148
24.11.2008 11:02:47
Ja musim rict, ze mi to neprislo tak hrozne. Kdyz jsem vyrizovala papiry na svatbu, tak to bylo neco~o~. Zjistila jsem, ze na vyrizeni apostily se muzou papiry i poslat postou a prijdou s uctem,je pravda, ze po spatne zkusenosti s generalnim konzulatem ve Stuttgartu, jsem si rodne listy vyrizovala pres brnenskou matriku sama. Akorat se musi udat adresa v Cechach, aby to mohl nekdo vyzvednout:). Bylo to i rychle vyrizene. Postou jsem zkontaktovala prekladatelku tady v N. a vlastne jsem chodila jen na postu:).
maminka-martinka 54996
24.11.2008 6:00:33
Ahojky devcata, tak se hlasim ze to s tim placenim je fakt fuska. Ja se v tom do dnes moc nevyznam. Hraje tam asi velkou ulohu zda mate obcanstvi, zda jste tady v nem. uz pracovaly taky kde bydlite a co ja vom co vsechno.
Pak je to pokazde jine.
Ja ted cekam druhe ditko a pred vdema roky se me narodila holcicka a tou to zacalo. Papirovani bez konece ze jsem z toho litani a stresu ztratila mleko. Ted me to ceka znova~q~~q~~q~HRUZA.
Uz ted ma odlozene papiry co musim vse vyplnit ale az po narozeni s rodnym listem a dalsi prijdou.
~o~~o~Mam z toho hruzu fakt~o~~o~
Lenka a Kathrin
  • 
23.11.2008 17:02:34
Devcata,treba byste mi nektera mohla poradit. jsem ted cerstve vdana za nemce, mysleli jsme ,ze bude mit danovou skupinu III ale ma porad I. protoze ja ziji v cechach.Mam tu praci tak se zatim do Nemecka stehovat nechci. Neni nejake jine reseni`?
Lana+Julik05/05+Kristian10/07 22327
23.11.2008 9:36:09
teda holky, ted jste mne pekne zmatli s tim rodicakem..
brala jsem v Nemecku na prvni dite, pak skoncilo v Nemecku, tak jsem brala v Cesku, pak se nam narodil druhy kluk a beru dal v Cesku.
To jsem mela zase pozadat v Nemecku? Na druheho kluka? MI nikdo nic nerekl. Jsem z toho zmatena...
~a~
kaculda 17148
22.11.2008 20:46:08
Ahoj:),

u nas taky bilo:).

Rendo, tak az budes telku mit, tak napis, aby jsme vedeli vic~g~. Jen me udivuje, ze nekdo plati 1200 a jinde 3000, to je docela rozdil~a~. My to uz taky resime, budeme chtit chytat nemeckou, reckou a ceskou telku, tak jsem zvedava, co mi v CR reknou. Pres svatky to asi nestihnu, ale na jare do toho chci jit:).
Renda a spol 7338
21.11.2008 18:03:05
tak my hlasime,poradnej vichr a konecne zacina snezit...tak doufam,ze se rano probudim a deti si budou snehu uzivat...

zrovna zarizuji ceskou telku tady v nemecku s dovezenou kartou(stala 1200kc) z ceska,tak dam potonm vedet,zda vse funguje...

renda
Renata
  • 
21.11.2008 14:36:57
Nejjednodušší je to tady: http://www.myeuro.tv/login.php
Za 10 liber za měsíc, 22 programů v češtině a slovenštině, on-line i archiv pořadů, funguje bezvadně.
Martina, 07, 10 42149
21.11.2008 14:25:28
A ted dokonce vylezlo slunicko~j~
[<<Předchozích 1120] Názory 11211130 z 1907  [Dalších 777 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.