| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1160] Názory 11611170 z 1907  [Dalších 737 >>]
Sarcaa+Christinka 6/09 87242
17.10.2008 13:37:48
:-D casvili neni spatny.
Mame auto s ceskou SPZ, byli jsme tankovat a tam nejakem cech spustil na myho manzela. A on jen tak prohodil....Ja neposloucham...(misto Ja nerozumim)
Ja nemecky, moje senska cesky. Na to, ze jsme spolu 4 roky, tak umi opravdu hodne.
Ze zacatku jsem mela strach, jak to bude s dcerou ve skole. V CR mela jsem anglictinu. Ted mluvi jak rodila nemka, nebo spis Allgäuracka....ten dialekt je fakt strasnej :-D
Janina&2 6551
17.10.2008 1:34:10
Martino,
samozrejme nemecky s klukama mluvim na nemeckych rodinnych oslavach :) na ceskych zvatlam cesky :)
Janina&2 6551
17.10.2008 1:32:02
Aneka,
Justus je stare nemecke jmeno, ktere znamena "der Gerechte". Marcel to jmeno vybral z pribehu "Drei Fragezeichen", kde se jeden detektiv jmenuje Justus Jonas a jmeno Justus odpovidalo nasim predstavam, ze je to jmeno dvojslabicne, nekonci na SCH (kvuli prijmeni), neni v top50 a libi se cele rodine (i kdyz tatkovi to trvalo trochu dyl, chtel jine jmeno, ktere ma ted J. jako druhe jmeno, me se jako prvni nelibilo).

Martino,
Marcel je o temer 8 let starsi nez Justus, chodi ted do 3 tridy a cesky mluvi obstojne. No ja pri rodinnych oslavach mluvim s klukama nemecky. Snazim se jen kdyz jsem s nima sama mluvit cesky a nemichat slova v jedne vete v obou jazycich, ale tak nejak aspon v blocich mluvit v jedne reci. My ted bydlime v Norimberku a v Nemecku jsem 14let.
"casvili" mi pripomina uzasna slovicka, kdyz mi manzel predcita nejake vzkazy do telefonu :)

Martina, 07, 10 42149
16.10.2008 21:53:39
My jezdime do Werthau a do Oberstdorfu.
Ale co mame Jendu, tak jsme se tam nedostali. Za "svobodna" jsme tam byli tak 2x do roka, jednou dokonce i na skoky na lyzich~R^

U nas se taky rozumi docela dobre, ale cteni, to dela problemy. Uci se z cesky televize, kdyz jsme u nas.

Minule na me treba vyhrkl - "casvili", tak jsme cela rodina premejsleli, co tim mysli a on porad, ze to bylo ted v tv. Tak jsme cekali a pak se objevili upoutavky a na konci "za chvili":-D:-D:-D
16.10.2008 12:28:29
Kam presne jezdite? My bydlime v Sonthofenu.
S tim jazykem je to u nas vselijaky. Mluvime doma deutschesky. Ja s dcerou cesky a s manzelem nemecky. On je ale docela sikovnej, protoze hodne rozumi, az je to nekdy nebezpecny :-D nemuzeme mit s dcerou zadny tajnosti. Obcas z nej vypadne takova ceska veta, ze se musim hodinu smat.
Martina, 07, 10 42149
15.10.2008 14:25:43
Jani, tak to mame podobny;) Ten muj rozumi a umi rict par slov, jeho slovni zasobu tu radsi vypisovat nebudu, ale ma docela siroky zaber:-D

Taky si ale myslim, ze s malym se zase pohne o krucek dopredu, i kdyz ten ho asi za nejakou dobu predezene.

Vidim podle nicku, ze mas 2 deti, jak stare a jak to ten starsi zvlada s dvema jazyky? Ja taky mluvim jenom cesky, nekdy je to obtizne, hlavne pri rodinnych oslavach, kdy vsichni mluvi nemecky. Ale davam si pozor, abych mu nemotala ode mne dve reci.

A kde bydlite a jak dlouho uz jsi v Nemecku?
Martina, 07, 10 42149
15.10.2008 14:21:49
Sarcaa - tak to gratuluju k fazolce!~s~At vsechno probiha v poradku a za 7 mesicu se muzete radovat z prirustku!

Skoda, ze jsi tak daleko od nas, my bydlime v Aschaffenburgu, ale do Allgäu obcas jezdime, je tam krasne~s~

15.10.2008 12:43:33
Jee, ahoj holky.
Jak se mate a odkud vsechny jste? Ja pochazim z Mostu, ale ted bydlim v Allgäu, je tu moc krasne. Doma mam skoro 16-ti letou dceru a v brisku 8 tydnu starou fazolku :-)
Aneka33
  • 
15.10.2008 7:19:50
Janino, was bedeutend der Name Justus. Es ist sehr ungewohnt auch in Deutschland, oder?
Janina&2 6551
15.10.2008 0:18:08
Martino,
ja jsem v nemecku. manzel cesky neumi taky skoro nic (asi tak slovicka z 2lekci + to co se naucil od deti), ale myslim, ze ted s Justusem se mu zvetsi slovni zasoba - dneska rekl Justus "boty". preci jen ja se na nej snazim mluvit hlavne cesky i kdyz ne vzdycky to funguje.
[<<Předchozích 1160] Názory 11611170 z 1907  [Dalších 737 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.