| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1180] Názory 11811190 z 1907  [Dalších 717 >>]
Aneka_ 43113
13.10.2008 14:37:48
Hallo Martino, um mich sind viele Deutsche - meine Mutti auch:-D aber ich kann nich auf deutsch sprechen, denn unsere Familie ist sehr vermisch und so sprechen wir miteinander česko-rusko-slovensko-polsko-němeco-turecko-hatlapatla. A nic z toho není pořádně.;(( Meine Mutti kann auch nich auf deutsch sprechen! Sie wohnt hier sei 1960 J. Meine Vater ist Tscheche,Opa der Deutsche Oma Polin,aber sie lebt seit 1945 in Deutschland, nur ein paar Jahren lebte sie wieder hier in Tschechien 1960 bis 1977. Jetzt lebt sie mit meinem Onkel, Tante, Cousinen.... in Baden-Würtemberg. Erste Onkel ist der Türke, zweite der Pole, Tante Deutsche andere Slowakin, Russin...
Jsme ze strany matky(mé babičky) rozvětvení a byl-li by lidský ekvivalent k "voříškovi" tak to jsme my:-)
A přesto, maminka německy od dětství nemluvila a tudíž neumí(německá famílie umí česky žeáno) a turci a rusové, ti se chytli na nějakou společnou řeč. Fantazie je, jak je schopna se rodina domluvit, jsme-li všichni pospolu. Jeden nechápe a linguista nerozumí:-)
Und ich? Ich "kämpfe" so wie du mit diese Sprache

;((
Wo lebst du jetzt?
Martina, 07, 10 42149
13.10.2008 12:57:47
Jani- moc diky;) Ale ja se od svych 10 let nemcinu ucim a ucim a ucim a pak pribyli zkusenosti v praci a ted doma prevlada taky nemcina (diky bydlisti a pak pritel je Nemec~g~), takze to nejsou zkusenosti nabyte za 1,5 roku pobytu tady.

Ale je pravda, ze me nekdy desi cizinci (hlavne Rusove), kteri ovladaji asi tak 3 nemecka slova a klidne vyrazi na nakup nebo na urad. To mi fakt hlava nebere~Rv
Ja si delam vrasky z kazdy pitomy prodavacky, ktera se za pultem divne zatvari - a pritom to treba ani nepatri mne.

Budu rada, kdyz sem zajde nekdo s kym budu moct pokecat. Je to server o maminkach v Nemecku, ale nic moc se tady nedeje;((
Janina&2 6551
12.10.2008 23:17:16
Aneko,
jeste mne napadlo sledovat takove ty serialy/telenovely, co kdyz jich nekolik zmeskas, tak o nic neprijdes. da se dobre pochopit o co jde. vim o nekolika lidech, kteri se tak ucili v nemecku.

Jani,
zdravim!

Martino,
jestli takhle dobre jak jsi psala i po roce a pul v nemecku mluvis, tak by si z tebe mohla spousta cizincu vzit priklad!!

Martina, 07, 10 42149
12.10.2008 15:04:57
Hallo Mädels;)
endlich jemand mit dem ich deutsch sprechen kann!
Ich lebe seit Mai 2007 mit meinem Freund in Deutschland, also ich "kämpfe" jeden Tag mit dieser Sprache:-D

Ich mache auch Fehler und die Grammatik - brrrrr~j~
Aber ich werde froh, wenn ich ab und zu mit euch schreiben könnte~R^

Also - hoffentlich bis bald!

Tschüss~s~
Aneka_ 43113
12.10.2008 13:29:12
Jani, ten server je skvělý, moc díky~R^
Jana Z. 4110
12.10.2008 10:45:33
Aneko,

casto tady doporucuji server www.deutschlern.net - je to cele v nemcine, registrovani jsou lidi z celeho sveta, zaci i ucitele.

Cviceni jsou na relativne aktualni temata, podle obtiznosti, da se procvicit porozumeni textu, gramatika, slovni zasoba (k dispozici je v nastaveni i cesky slovnik), muzes si najit nekoho z mnoha kontaktu, kdo si s tebou bude psat, nebo opravovat slohova cviceni..

Pak jak uz psala Janina (tu zdravim;-))) - TV (Kika je fajn, detske porady jsou srozumitelnejsi), DVD v nemcine a zapnout si u nich titulky v nemcine, cist nemecke noviny (zkus nejaky bulvar, pak seriozni novinky)..

Viel Spass ;-))
J.
Aneka_ 43113
12.10.2008 8:58:10
Ich danke Ihnen..... .
Federika, ich weiss, es war für dich sehr kompliziert. Letzendlich, es würde jedlichem hindern.....

Lucka - meine Gramatik ist sehr sehr schlecht;(( Ich besuche schon 5Jahren eine Sprachschule, aber der Wortschatz ist auch kleine(niedrig?). Ich schickte dir eine mail, danke.

Anturie - Chat habe ich schon auch ausprobieren, aber dort ist es genau so, wie du schreibst.

Lenka - Ich würde sehr froh, damit du mit mir schreibens willst.

Janina - Danke, ich (verfolge?) mit meiner Tochter Kika im Fehrnseher, aber das ist nicht genüdend, es weiss ich.

Státnice mám mít příští rok, ale obávám se, že to nemám šanci zvládnout. Chybí mi právě ten přímý kontakt, to dopisování, ona běžná komunikace. Kdyby jsem byla alespoň v práci nucena hovořit, ale ani to ne. Jsem na tom mizerně

;((;((
Janina&2 6551
11.10.2008 23:47:12
Aneko,
na zkousky, kteryma je i statnice je urcite dulezite umet spravne psat velka a mala pismenka - ta se na chatu v nemcine casto vubec nepouzivaji a pise se jen malymi pismeny, takze pozor na to. chat doporucuju spise jen treba jako trenink na vyjadrovani nebo slovosled. pred statnici bych ti doporucila spise cist nemecke noviny, casopisy nebo koukat na televizi.
zkus si vypujcit nejaky nemecky film na dvd, muzes si ho pustit cesky i nemecky.
Zda jsou moje rady nejvhodnejsi pro statnice neposoudim neb je nemam, vim jen ze zkusenosti co je dobre pro uceni se ciziho jazyka.
Pri statnicich hodne stesti!

Sears 15432
10.10.2008 19:43:04
Lenko, kdysi (cca pred osmi lety) jsem umela docela dobre nemeckou gramatiku. Text se ti pokusim opravit:

Tva verze:

Hallo, mein Name ist Lenka und möchte ich mit dir Deutsch zu sprechen. Melde dich, wenn du auch mit mir qutschan möchtest. Danke.

Oprava:

Hallo, mein Name ist Lenka und ich möchte mit dir deutsch sprechen. Melde dich, wenn du auch mit mir quatschen möchtest. Danke.
Federika 14090
10.10.2008 18:10:48
JInak Lenka tam má víc chyb, ale rozumět jí jde:-)
[<<Předchozích 1180] Názory 11811190 z 1907  [Dalších 717 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.