Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Jana Z. | 4110 |
|
|
23.6.2008 13:27:09
Lenko,
ceny za skolku a podminky se hodne meni podle spolk. zeme.. (a jak vidis, rozdily jsou velke).. U nas taky plati i predskolaci. (a bydlim v jine spolk. zemi nez Renda ci Vendula).. J. |
| Vendula |
| • |
23.6.2008 10:55:38
Ahoj,
tak to je pro me novinka, ze predskolaci neplati. U nas to tak neni, tady plati vsichni. Nas maly chodi do katolicke skolky. Jak uz jsem nekde psala, my platime asi na 4,5hod denne 60 eur mesicne, to mi prijde super. Je to ale uplne bez jidla, kdyz si jednou tydne delaji Obst- und Gemuessetag, vybiraji zvlast - je to ale jen 50 centu na dite, takze to neni vubec nic. Navic je to tak (tusim v celem Bavorsku, ale jinde nemam prehled), ze kdyz ma maminka ve skolce dve deti a neni zamestnana, Jungendamt prebira plne nebo castecne platbu za druhe dite. |
| Lenka a Kathrin |
| • |
22.6.2008 22:04:22
Renco, to jako v žádne školce předškolácí neplatí nebo se to týká jen státních? Lenka a Kathrin
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
22.6.2008 18:56:03
))))Nejsme v Sasku a taky je tu "iš/miš" ![]() Ta snidane - to je u nas povinna castka, holka rano doma taky snida, ale ve skolce nikdo nehlida jestli ji nebo ne, maji porad jidelni stul prostreny, jako svedsky stul, kazdy si vezme co ma chut...v 9 snidane konci.. Jen kdyz je treba vetsi cast mesice pryc, tak mi ucitelky navhrnou, ze dalsi mesic nemusim platit.. REndo!!!! Ahoj )), to jsem FAKT zvedava, kdy se konecne slezem v te Zoo ),podzim?J. |
| Lenka a Kathrin |
| • |
22.6.2008 18:34:38
Tak snídani většinou stihneme doma a odpolední svačinku taky nosíme z domova. Ale obědy tam mají. Sice se přímo ve školce nevaří ale nějaká firma jim to tam vozí. Tak teď vidím, že 100 euro měsíčně moc není a to můj chlap tvrdil, že viděl někde levnější. Já mu hned říkala, že to bylo určitě jen na dopoledne. Jinak ale Kathrin po půl roce chození do školky pěkně šprechtí, jen mě štve to sasské "iš, miš ,milš " apod.
|
| Renda a spol | 7338 |
|
|
22.6.2008 14:43:21
Ahojda,tak ja platila 112euro...0d 7:30-12:30/13:30-16:00...druha varianta je 112euro +3,50euro(obed)od 7:30-16:00...jinak predskolaci jsou zbaveni placeni...
pa Renda |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
21.6.2008 22:07:00
Tak to bud rada
), to je nadherna cena a jeste krasnejsi - ze to je za "cely" den.My platime v Nemecku za zakladni skolku (9-12hod a pak odpoledne 14-15.45) - 196euro + 6euro mesicne za snidane.. (nedavno se zdrazovalo..) Pokud by tam bylo ditko cely den - tedy bez te prestavky, tak to mame o cca 150euro jeste drazsi. J. |
| Lenka a Kathrin |
| • |
21.6.2008 15:14:26
Ahoj děvčata, četla jsem tu o cenách něm. školek a jsem docela v šoku. já sice žiji v CZ ( zatím), ale dávám dceru do německé školky,Deutschneudorf. Platíme 84 Euro měsíčně + 1,60 Euro oběd, ale není to jen na dopoledne,ale na celý den.Od 6.15 do 16.15 hod. Kdybych ji tam chtěla dávat jen na dopoledne, tak to stojí 42 Euro. Lenka
|
| Kačutka | 83209 |
|
|
18.6.2008 9:16:29
Ahoj Kláro,
sem moc ráda, že si reagovala na můj dotaz Určitě se ozvu na mail. Už se těším... |
| Lenka |
| • |
18.6.2008 9:11:18
Ahoj naáš malej jde teď v září do školy, předtím chodil rok v nem. do školky. U zápisu jsme byli, do školy musí, potože mu v září bude sedm. Kdyby mel jeste rok času, doporučili by mu prý odklad ( jen kvůli te NJ). Nicméně u zápisu se byl schopen normálně s učitelkou domluvit a udělal všecko, co bylo potřeba. Doporučili nám logopedii, aby te nemciny jeste trošku stacil do září nabrat víc, ale protože jsou tam dlouhe cekací doby, asi jako v cr, tak nás prijde rada asi až po prázdninách :-(.
Jinak se prý nemáme moc bát, s menšíma problemama by to mel prý zvládnout. První trída prý zde náročná moc není. Starsí kluk nastoupil bez nemciny rovnou na druhý stupen, tam jsou problemy velke. Pristí rok bude opakovat, ted je neklasifikovaný( domluvili jsme se tak). Nicméně po tom roce se už domluví celkem v pohodě, horsí je fyzika atd. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.