Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Dominika F | 77731 |
|
|
17.3.2008 1:46:43
Ahoj, ja bydlim asi hodinu od Frankfurtu smerem na Kaiserslautern...Jak jsi tu dlouho?
|
| Alena28 | 79687 |
|
|
16.3.2008 22:24:20
Ahojky, zdravim vsechny maminky i nemaminky z Nemecka.
Hledam touto cestou kamaradku z okoli Frankfurt am Main. Bydlim primo v Hanau a je mi tu docela smutno. Chybi mi tu ma rodna rec. Doufam, ze se tu nejaka mamina i namamina najde. Alena |
| Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie | 37665 |
|
|
16.3.2008 19:00:17
Vendulo, obji je to male L. Nebo kdyz ti to bude nejasne, tak muzes zkusit i l.klauer@gmx.net. Cauky, Lucka
|
| Vendula |
| • |
15.3.2008 16:29:55
Luci, koukala jsem znovu na tvou mailovou adresu, cos mi napsala, ale neni uplne poznat, jestli to prvni pismenko je male ""L"" nebo velke ""I"". Muzes to upresnit ? At tu adresu mam. Pak ti poreferuju o tom porodu doma.
Jani, vy bydlite ve Stuttgartu ? Taky preju hezky vikend ! |
|
|
15.3.2008 10:12:17
Holky, diky za rady. Az budu v Cechach, tak se na to pujdu jeste zeptat, no a potom uvidime. Dulezite je, abychom kvuli tomu nemuseli stale jezdit do Cech a zpatky. Tak diky a preji hezky vikend!!
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
14.3.2008 21:02:30
Aha..
Kamaradka kdyz to v Cechach vyrizovala, tak musela sama ty papiry prenaset z uradu na urad, nebo ji to mozna doporucili aby to slo rychleji, stihla to jen tak tak behem mistnich letnich prazdnin - 6tydnu.. (my jsme v Cechach 2x do roka na max 2tydny, takze jsme to ani nezkouseli) Ale jestli to jde i takhle - ze jen pozadas a vse se vyridi samo, stejne jako pres konzulat..tak to je super ![]() J. |
| Vendula |
| • |
14.3.2008 20:48:48
Lucko, ja mam s tim vyrizovanim trochu jinou zkusenost, nez Jana. Ja jsem to vyrizovala v Cechach, protoze jsme tam zrovna na pul roku s manzelem byli. Vsechno jsem vyplnila na mistnim mestskem urade, dolozila vsechny doklady a ostatni za me zaridili. Ja si pak jen vsechno zase vyzvedla. Nevim, jak dlouho to trvalo, ale matne si pamatuju, ze nekolik tydnu. Slo to taky pres Brno, tam je snad jedina matrika pro deti narozene v zahranici, ale opravdu jsme nemeli problem. I kdyz je fakt, ze o problemech jsem slysela uz nekolikrat od jinych, bylo to vice mene spojeno s tim, ze tech zadosti proste meli straaaaasne moc a nestihali.
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
14.3.2008 15:54:37
Lucin,
nejjednodussi je zazadat pres cesky konzulat v Nemecku (nevim, kam spadate, nejake ted rusili..). Zadali jsme 2x... Pani nam nadiktovala co mame privezt, domluvili jsme si termin takze mela na nas extra cas, vyplnili nejaka lejstra u ni a pak uz jen doma cekali az zavola, ze si to mame vyzvednout.. Trva to tedy dlouho, jednou 3 a podruhe 6mesicu (to uz jsme volali do Cech na jeden urad at s tim pohnou, jedna dama na tech lejstrech sedela asi 3mesice).. Ale delat to sama v Cechach, na to bych se ja osobne vyprdla - nemam na to cas, ani nervy.. neni to otazka jen jednoho uradu a neni to na pockani.. J. |
|
|
14.3.2008 15:06:03
Vendulo, tak rodit doma bych se taky bala. Ale je to pro me stejne moc zajimave tema, a rada si o tom necham vypravet. Tak az to bude mit ta tva znama za sebou, tak dej potom vedet, jak byla spokojena.
Jeste jsem se te chtela taky zeptat, jak to probihalo po porodu uredne ohledne obcanstvi u mrnouska a takove veci. Nemecke dostanou automaticky, ze. Ale jak je to potom s tim Ceskym? Zadala jsi si o nej? Dnes mi jedna pani z uradu strasila, ze by s tim mohly byt problemy, a ze bychom si meli zazadat pres Brno pro mrnouska i o ceske obcanstvi. Tak by me zajimalo, jake zkusenosti s tim mas ty. Nemam rada, kdyz je neco nesmyslne slozite, ale kolikrat s tim clovek nic nenadela. Jinak mas zkusenost s nosenim maleho v satku? Tak se mej zatim hezky a cauky!! |
| Vendula |
| • |
13.3.2008 11:18:09
Luci, ja jsem prvniho mrnouska rodila presne v takove porodnici, jakou popisujes: byla mensi, vsechno bylo osobnejsi, nabizeli alternativni metody, no a taky tam nebyla detska klinika. Byla ale vzdalena tak 10-15 min autem, kdyby se opravdu neco prihodilo. Na to jsem ale vubec nemyslela. Pro hodne maminek je detska klinika zakladni kriterium, ale ja si byla nejak jista, ze to bude v poradku, uz proto, ze i tehotenstvi probihalo moc dobre. Ted jsem se jeste v porodnici podivat nebyla, ale vim, ze i tahle je hodne podobna te prvni. Taky je pro me dulezity (stejne, jak rikas ty), abych se citila dobre, aby tam byl sympaticky personal a abych mela individulani peci sestricek. Zaroven se ale budu samozrejme chtit ujistit, jak je porodnice vybavena, kdyby opravdu doslo k nejakymu necekanymu prekvapeni.
Mam dokonce kamaradku, ktera se tady v Nemecku chysta rodit doma s Hebamme, ktera se na to specializuje. Na to bych si ja treba netroufla. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.