Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Lucin+Anna Evelyn/Lisa Marie | 37665 |
|
|
13.3.2008 10:34:29
Vendulo, vybrali jsme kliniku Tuttlingen. Je to mala porodnice, bez detske kliniky. Je to vlastne i k nam nejbliz, takze i se vzdalenosti jsme spokojeni. Je tam moznost i porodu do vody, akupunktura, aromaterapie pri porodu a takove. Coz jsem moc rada, aromaterapii jsem si prala uz pri prvnim porodu, mela jsem dokonce sebou i svou aroma vybavicku... no, tim, ze jsem byla posledni dve hodiny privazana na posteli na monitoru a sestra na me rvala, kdyz jsem se pohnula, tak z aromaterapie seslo.
Moc se mi libi, ze je v te porodnici takova "domaci" atmosfera. No, proste uplne neco jineho. Oba jsme se tam citili moc prijemne, a to si myslim, ze je nejdulezitejsi. Muj muz srovnaval s ceskou a svycarskou porodnici, no a tahle od nej dostala 10 bodu. No tak jeste uvidime, jak to pujde v praxi. Za dva tydny pojedem na posledni navstevu do Cech, a az se vratime, tak uz bude jen veliky chaos, malovani, stehovani, vyrizovani uradu, pojisteni a takove. No, myslim, ze si jeste uzijem. Uz se moc tesim, az to budem mit za sebou a budem se moc tesit uz jen na prichod toho druheho broucka. Uz vis, co se vam narodi? A jak se tesi maly sourozence? Anicka se mnou chodi k doktorce na prohlidky a kouka s nami vzdycky na ultrazvuk a komentuje to. Vecer mi maze brisko a kouka, jestli se miminko pohne:) Je hrozne roztomila. No, uvidime, jak bude roztomila, az bude to druhe na svete. Tak zatim cauky, L. |
| Vendula |
| • |
12.3.2008 23:27:13
Luci, u me to je ted s Hebamme trochu jinak, nez jsem to mela v prvnim tehotenstvi: tehdy jsem chodila na mesicni prohlidky jen k dr., tentokrat si ty konzultace s Hebamme nenecham ujit. Jak jsem zjistila, jsou neomezene, takze predpokladam, ze by za ni teoreticky clovek mohl zajit kdykoliv ma problem a chce si popovidat. Jinak o kursu porad vaham. Pokud bych sla, bylo by to spis proto, abych se trochu s nekym seznamila a taky proto, ze ta Hebamme je moje dobra znama a mam ji rada. Asi bych taky byla zvedava, jak se ten kurs bude lisit od prvniho. Jestli si svoji Hebamme budu prat u porodu, o tom jsem jeste neuvazovala, kazdopadne jsem se s ni uz radila o vhodny porodnici.
No a co se tyce Nachsorge, jak psala Jana, taky ji nemusis vyuzivat, ale podle me je to obrovska vyhoda, kdyz za tebou nekdo zajde. Nejen ze ti zkontroluje mimco, ale muze pomoct i tobe s ruznymi poporodnimi problemy, coz jsem tehdy strasne ocenila. Jinak, jak uz rekla Jana, nic neni povinne, vsechno zalezi na tve volbe. Jestli se muzu zeptat, kde budes rodit ? Spis me zajima, jestli je to mala porodnice nebo velka s detskou klinikou, jestli delaji alternativni zpusoby porodu, a tak. No a to, co popisujes z porodnice pri prvnim porodu, to je opravdu hruza a neskutecna drzost !!!! Neco takovyho jsem fakt nezazila a ani neslysela. Tak to doufam, ze to ted budete mit o to lepsi. |
|
|
12.3.2008 16:12:36
Jani dobre, udelam. Moc dekuji za radu!
Lucka |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
12.3.2008 14:03:59
Lucin,
radeji nekoho kontaktuj drive nez mesic pred porodem, prece jen ony maji vcelku dost rodicek, tak at s tebou H. pocita (a mas cas se sejit a zjistit, zda si padnete do oka..atd atd).. (ty blaho, litr za konvici caje...to snad neni pravda:-( J. |
|
|
12.3.2008 12:31:25
No tak to je hezke, asi tak nejak jsem si to tedy predstavovala. Takze by mi mohlo stacit, kdyz bych se s Hebamme zkontaktovala treba az mesic pred porodem, ze? Budu rada, kdyz tady bude nekdo pro me a moje primitivni otazky.
No je to vsechno moc prijemne, vubec nemuzu srovnavat s tim, co jsem zazila v Cechach. Tam na nas kazdy kaslal, spis jakoby jsme kazdeho otravovali... To, ze muz je Nemec a nedokazal komunikovat, je taky otravovalo, no a vrchol byl, kdyz jsem si pozadala pri porodu o neco k piti, tak prinesla sestra nejprve memu muzi papirek, kde mu napsala, kolik musi zaplatit. Jasne, cizinec, tak at z nej neco kapne... To bylo 1000Kc za konvici caje!!! V te porodnici rodilo skoro cele me pribuzenstvo a za piti nikdo nic neplatil. Bohuzel jsem to nevidela a on mi to rekl asi po dvou mesicich. No, byla to katastrofa. No a jak uz jsem jednou psala, jeste kratce pred samotnym porodem me sestra dokazala privest k placi. No, takze ted pri prohlidce porodnice jsme neverili svym ocim a usim a zacinam verit, ze si to tentokrat uzijem v klidu. Moc tedy dekuji za informace!!! Lucka |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
12.3.2008 11:10:35
Lucin,
Hebamme nemusis mit vubec - proste akorat prijedes do vybrane porodnice, odrodi te ten, kdo ma sluzbu (Hebamme + lekar zkontroluje) a po x dnech odejdes domu.. A domu Te taky zadna Hebamme nemusi jit navstivit.. Staci zadnou nekontaktovat, jen se mrknout do porodnice kam chces jet.. Vlastni Hebamme - ja ji treba mela ciste z duvodu, abych mohla rodit ambulantne - tzn. kdyz je vse v poradku, tak odejit po porodu domu, coz bez "zastity" Hebamme nelze.. Vlastni kontroly pred porodem delal muj lekar, Hebamme jsem jen kontaktovala a sesly jsme se seznamit se, popovidat si. Pred terminem jsem ji po kazde kontroly u lekare volala jak to se mnou vypada, asi 2-3x jsem se jeste videly pred terminem .. V nemocnici (pri porodu)jsem ocenila, ze tam byla proste JEN pro mne - a byla to ona, kdo mne rodil (takze zadny neznamy oblicej, nebo ze by se nade mnou stridaly obliceje jak jdou sichty), navic pri komplikacich jsem od ni vedela vsechno info co se deje, co se bude dit.... Navsteva doma - v pohode, zvazila mimco, zeptala se jak se citim, zda jde kojeni (kdyz vse jde, neni co resit), zkontrolovala pupik u prcka, prip. moje siti, u ambulantniho porodu - udelala odber z paticky u prcka, clovek se mohl zeptat na vsechny mozne blbiny, taky pomohla v orientaci co tu je za moznosti pro matky s miminy (ruzne plavani, krabel apod), nektere delaji babymasaze atd atd.. Popovidaly jsme i tak o vsem (taky fajn, obzvlaste v sestinedeli )Jasne, clovek by se bez tech navstev obesel - obzvlaste, kdyz vsechno klape a neni co resit, ale aspon pro mne to bylo moc fajn, jelikoz s Hebamme jsme si fakt rozumely ![]() J. |
|
|
12.3.2008 9:22:38
Holky, tak jsme byli vcera na prohlidce porodnice, no a jsme oba uneseni, a uz mame tedy vybrano kam pojedem. Jinak v Nemecku budem pojisteni az od kvetna, mame to zkomplikovane tim stehovanim a muzovo novou praci. Ale zacinam byt optimisticka a urcite vsechno hezky zvladnem.Jinak mam ale stejne jeste otazku k Hebamme. Ze vsech stran slysim, ze ma kazda maminka svou uz pred porodem. K cemu je to vubec dobre, a od kdy asi tak nejakou mit? Nestacila by mi az nejaka k porodu? Nestacila by mi pred porodem na prohlidky jen doktorka?
Ja predporodni pripravu delat nebudu, mame toho s tim stehovanim opravdu hodne. A doufam, ze kdyz jsem porodila jednou, tak to zvladnu i ted. Ale jeste by me zajimalo, jak probihaji takove navstevy Hebamme doma po porodu? K cemu je to dobre, co kontroluje, jakou pomoc vlastne poskytne? Mam asi hloupe otazky, ale je to pro me vsechno nove, muz o tom vi taky houby, tak se muzu ptat aspon tady![]() |
| kaculda | 17148 |
|
|
9.3.2008 20:40:34
Luci, mozna je to podle statu rozdilne. Ja ziju v BW a u obou deti mi hebamme rikala, ze je to placene po dobu co kojis:).
|
| Vendula |
| • |
8.3.2008 23:46:35
Lucko, tak uz jsem zase zpet na netu. Pokud vim, tak sluzby Hebamme pojistovnou hrazene jsou, jen nevim, v jakem presne rozsahu. To by ti mohla rict i Hebamme sama. Ja jsem v prvnim teh. vyuzivala toho tehotenskeho kursu (priprava na porod). Ja ho mela hrazeny BKK a manzel si ho musel platit sam (byl to kurs specielne pro pary). Jinak u porodu jsem "svou" Hebamme nemela, setkala jsem se s ni zase az po porodu, kdyz k nam chodila domu na Nachsorge, pomahat mi s mimcem, kontrolovat, jestli je vsechno ok a taky se starat o me. Hrazeno je tusim 10 navstev. Az budes mit Hebamme, poradne se ji na to vyptej a popros manzela, at pro jistotu zavola i do te pojistovny. A komunikace s Hebamme se neboj. Ja se tehdy taky bala, tak nase prvni otazka byla, jestli ta pani hovori anglicky, ale nakonec to vubec nebylo zapotrebi, citila jsem se u ni dobre. Navic jak jsem porad studovala nemecky knizky s porodni tematikou, tak se mi rozsirila slovni zasoba. :)))
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
22.2.2008 13:25:54
Lucin,
par uzitecnych odkazu www.hebammen.de http://www.geburtshaus.de/ Na tehle dvou muzes podle mista bydliste nebo PLZ vyhledat kdo je v tvem okoli.. A treba pres www.yahoo.de muzes najit zadanim jmena mesta a slova jako "Krankenhaus" najit odkazy na nemocnice v okoli a jejich stranky, kde ziskas dalsi informace . Pojisteni - to nevim presne, to se bude chtit zeptat ve vasi pojistovne.. J. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.