| Zufi. | 52220 |
|
|
14.6.2014 12:17:40
Monty, jsem vykořis´tovatel
. |
| Persepolis | 107413 |
|
|
14.6.2014 12:14:59
Řekla bych, že jeden z hlavních důvodů je, že je tady hypotéka pomalu stejně drahá jako nájem. Takže když už rozhoduji čemu dát přednost, tak mi koupě vlastního bytu přijde výhodnější. Nicméně lidí, co žijí v nájemním bytě, znám mraky.
|
| Monty | 129940 |
|
|
14.6.2014 12:02:51
Protože mají jinou mentalitu než Češi.
U nás je nájemní bydlení komplikovanější především díky vztahu nájemník - majitel. Západní Němci neměli 40 let nalezlé v řiti soudruhy, kteří by jim vymývali mozky bláboly o tom, že mít majetek je v podstatě nemravnost a vydělávat peníze do vlastní kapsy (nikoli do kapsy soudruhů) je vykořisťování... a že je všechno všech. ![]() |
| Jana, 2/07+10/08+5/11 | 81165 |
|
|
14.6.2014 11:59:35
Znám dost lidí, kteří nechtěli platit nájem ve výši hypotéky za něco, co nikdy nebude jejich. Spousta těch lidí by radši bydlela v nájmu a nemusela řešit starosti s nemovitostí a uvrtávat se na jedno místo.
|
| fisperanda | 60761 |
|
|
14.6.2014 11:59:08
Já znám spoustu lidí tady, co žijí v pronájmu, z mých známých naprostá většina.
|
| lela, rosa, niki | 88737 |
|
|
14.6.2014 11:56:25
Kdyz tady u nas v Cecsku zni podnajem skoro jako sproste slovo. Mylim si, ze po revoluci, kdy lide nic nemeli, je pro Cechy dulezite neco vlastnit, mit neco sveho , jisteho. V Nemecku je to jine, jiny vztah k majetku, podnajem je tak rozsireny, ze je to neco normalniho, lide odcenuji i vyhody - nevazat se na jedno misto, byt flexibilni, nebyt zatizen hypotekou...
Je mi jasne, ze bydleni ve svem je asi to nejlepsi, protoze nikdo za vas nemuze rozhodovat. ale ty hypoteky, ktere se tady tak hromadne braly lidem strasne svazuji ruce. My jsme rodina zijici v praze, bydlime v najmu, protoze na tom miste , kde bydlime, bychom si vlastni bydleni vubec nemohli dovolit a zit v panelaku na okraji nechceme. Za penize , ktere jsme zdedili jsme koupili mensi byt, ktery pronajimmame a najem tak castecne kraje najem nam. Nejsme zatizeni hypotekou, kterou bychom stejne asi nedostali, bydlime na krasnem miste a az se deto osamostatni, muzeme se presunout do sveho. |
| Federika | 14090 |
|
|
14.6.2014 11:54:37
-nemají prostředky na koupi bytu
-jsou tam pro "nájem" zajištěný mnohem lepší podmínky |
| Adelinkaa 1 dítě. | 75195 |
|
|
14.6.2014 11:52:39
Ve světě je daleko rozšířenější nájemní bydlení, pak lidem také nedělá problém se stěhovat kvůli práci jak je to v USA a Západní evropě běžné..U nás se lidé zadluží na vlastní bydlení hypotékou a pak nemají šanci najít práci než v blízkém okolí..To nájemní bydlení je ovše v okolí Evropě levnější a pro lidi přijatelnější než u nás.
|
| jepice1 | 142243 |
|
14.6.2014 11:46:32
Jaký je důvod, že je v Německu rozšířenější nájemní bydlení? V ČR se mi zdá, že kdo může, chce vlastní byt. Němci mají pocit, že bydlet v nájmu je výhodnější?
|
| *Aida* | 5732 |
|
|
1.5.2014 20:08:29
Danulu,
Chtela jsem si pred par dny prehrat porad Pot, slzy a nadeje (po precteni zdejsi diskuze ) a desne se mi to sekalo, furt se to nacitalo... Pak me napadlo, ze by na to mohla byt App a fakt ze jo. Normalne na Itunes Ceska Televize. Je tam plno veci a jde mi to poustet ve VB. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.