| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

(?)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1907  [Dalších 1577 >>]
Anni&Annika 50178
29.4.2014 16:35:55
Danulu...tady nevari ani na gymplu. Je tu asi 300m od nas, naproti pres ulici je pizza a je tam narvano prave detmi z gymplu. Jsem si rikala, ze to jsou asi ty, co bydli dal.
Katka a 2 výrostci 141251
29.4.2014 16:35:18
Já v Německu nežila, jen jsem pro německou firmu dělala... třeba jsem tam byla a na poradu měl přijet nějaký vyšší papaláš, všichni ho netrpělivě vyhlíželi z okna.. .Příjížděl jakýsi opel a já říkám "už asi jede" A oni na mě koukali jak na strašidlo a říkali , že Herr XY NEMUZE přece jezdit TIMHLE autem !! Bud to bude Mercedes, ještě tak možná BMW vyšší řady.
Neexistovalo jít na pivo s někým , kdo dělá na nižší nebo na vyšší pozici. každý level chodil na svoje pivo zvlášt. Naprosto pak v CZ nechápali naše společná pivka skupin lidí z firmy (skladníci třeba s finančním ředitelem),kdy šli dohromady lidi, co měli chut jít, prostě jak se to zrovna sešlo...
Taková ta až až přehnaná úcta k pozicím, k autoritám - to je tam hodně znát. V tý firmě měli i takový "mauzoleum" zakladatelů....
Anni&Annika 50178
29.4.2014 16:32:51
Samarlu, jeste jsem tu nikde nevidela skolky, ale z internetu vim, ze by tu jedna byt mela. Takova pidi. Ale skoly jsou tu 4 a v te nejvetsi 400deti.~d~
Anni&Annika 50178
29.4.2014 16:31:17
Danulu...tohle je male mestecko. Ja bych rekla, ze tu kazdy kouka i kazdemu do talire a kazdy zna kazdeho. To je proste jiny zivot nez ve meste s parsettisici obyvatel, kde jsi no name.
Me fakt vyrazilo dech kdyz jsem jela nakoupit a mercedes vedle mercedesu /asi zde oblibene auto/. Pred skolou to same. I znami z regenburgu rikali, ze tohle jeste nevideli. To te na prvni pohled uplne zarazi.
Samarlu 82737
29.4.2014 16:30:46
Anni,
nemůžeš a nepřu se, jen mi hlava nebere, co to tam je za hausfrau.

Dům a mercedes do toho netahám, i když mě se víc líbí volvo.
Samarlu 82737
29.4.2014 16:28:33
No dobře, ale když pracuju na půl úvazku, tak tedy ve 12 skončím a jdu na oběd a pak pro děti, a mám to z práce třeba půl hodiny cesty.

A kdybych byla zdravotnice, tak půl úvazku znamená poloviční počet 8 nebo 12 hodinových směn, tak co to je za přežitek s těma obědama doma a neexistencí školních jídelen?

Ty nemáš mezi švýcarskýma známýma zdravotnice nebo učitelky nebo účetní, i kdyby měly půl úvazku...? A to honem mažou domů vařit a krmit zbytek rodiny?

Můj německý příbuzný tedy z práce domů na obědy nechodil, taky to bylo cca půl hodiny tam a stejně tolik zpět. To by měl siestu jak ve Španělsku. Kdy by asi pak večer dorazil domů?
Anni&Annika 50178
29.4.2014 16:26:59
zadnou neznam, bydlim tu 3 tydny...ale vsechny me sousedky jsou doma...teda sousim aspon podle aut. Po zahrade vedle beha jen zahradnik~d~
Ja nevim co je divneho na tom, ze se mi libi bydlet v dome a jezdit mercedesem. Vam ne?...to jeste neznamena, ze se mi musi libit jejich chovani a poznamky, jam mam zit~d~
Si to precti od zacatku. S manzelem jsme se dohodli /jeste v cehach/, ze budu doma aspon 2 roky a budu se starat o malou.
To ze je to zdejsi model, za to ja muzu?
Samarlu 82737
29.4.2014 16:20:28
No dobře, lidé tam tak žijí.

Ale co dělají ženy s vlastní náročnou profesí? Když si tam koupí dům, tak zavřou svou firmu, ordinaci, advokátní kancelář, dají v nemocnici, ve fabrice, ve škole výpověď?

Tvoje dcera vystuduje medicínu, udělá atestace, nebo vystuduje techniku, nastoupí do firmy, nebo si třeba udělá pilotní průkaz nebo licenci na výcvik psů nebo co já vím, bude chtít zůstat bydlet v příjemném místě svého dětství, tak se pak bude celej život točit kolem vaření obědů?
Anni&Annika 50178
29.4.2014 16:09:15
Danulu...a to je to co manzel povazuje jeste za to, ze je tu svet jeste v poradku.
Ze zeny jsou doma, staraji se o rodinu a dum, vari obed, vsichni se sejdou doma u jidla. Jo, je to hezky, ale me proste chybi ty 4 hodiny prace nekde jinde. Uz jsem si za ne za ty dva roky v cechach fakt zvykla.
Anni&Annika 50178
29.4.2014 16:05:34
Mickey, a to je fakt napad.....mam umeleckou skolu, muzu tvorit~;) Ten atelierek, co ma nahore dcera zaberu i ja a muzu malovat obrazy s ni. Popripade se zase muzu vratit ke sklu. povolanim jsem desingner skla ~:-D
Danulu...ja si to tu nevybrala. Sidli tu firma a lide tu takhle ziji~d~
Ja taky koukala jak puk, ze neco takoveho existuje. ~;)
[<<Předchozích 320] Názory 321330 z 1907  [Dalších 1577 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.