| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 1907  [Dalších 1457 >>]
Petra Bingen 138187
29.7.2013 19:10:14
Ahoj holky! Nežijete některá náhodou v Rheinland-Pfalz nebo v Hessensku? My bydlíme s manželem a dvěma malými dětmi (3 a 1,5 roku) v Bingenu am Rhein a ráda bych se seznámila s nějakou českou maminkou v okolí. Hodně cestujeme, manžel pracuje ve Frankfurtu. Jestli jste některá v našem okolí, napište:-). Petra
Lenka dvořka
  • 
26.6.2013 14:41:03
Je, tu nějaká maminka z Mnichova?
Kreaty 128225
12.6.2013 5:03:21
tady je hezky mrtvo ~;)
Kreaty 128225
8.6.2013 7:51:44
Mimi, ano tady maminky s kočárkama nepotkáš, všechno se řeší autem, já teď momontálně trpěla, protože jsem zvyklá hodně nakupovat v drogerii a oni všechny drogerie po Německu zkrouhli a nechali jen ve velkých městech a u nás to bylo ještě vzáplavové zoně, takže nechápu jak můžou mít jednu drogerii na 60 km a pak když je po dvodou, tak další je ještě dál, Němci jsou hodně zvyklí jezdit, mladí i staří, při jejich příjmech cenu nafty nebo benzinu neřeší, ale mně je i líto dětí jezdit takové štreky a sedět hodiny v autě každý den
Kreaty 128225
8.6.2013 7:44:39
ahoj, školku seženeš bez problémů, pokud ji nebudeš shánět v Mnichově, tam by to bylo obtížnější, ale jinak je na školku myslím i zákonný nárok, takže školka v pohodě, ale školky jsou taky třeba pouze na 4 hodiny na den, bez jídla a spaní, takže se ti do této doby ani minijob nevejde, pokud nemáš ještě další hlídání pro někoho, Bavorsko á nejnižší nezaměstnanost oproti jiným zemím, ale práci uklízečky budeš shánět dost obtížně, co tady je za práci bez kvalifikace, tak je péče o staré lidi, bohužel jsem hodně četla na inzerátech, že potřebují někoho kdo je časově flexibilní, což od malých dětí nejsi, ono když jsem se bavila s maminkami ve školce, tak do dětí předškolního věku nepracuje žádná, je hloupý, že tím jsi tady ještě více sama, když nepracuješ
Mari 137177
19.5.2013 13:06:24
Ahoj děvčata, není některá z Vás z Kulmbach? Mi se tam totiz budeme s nejvetší pravědopodobností stěhovat. Manžela přemístili do práce tam. Jsme italosko- česká rodina. Ja německy umím strašně málo...vůbec nevím jak to zvládnem. Děvčata je lehké si najít práci v bavorsku - jako dělnice, uklizečka atd...nic jiného totiž zatím dělat nebudu moc. Mám 3 letého chlapečka, kterého budeme muset zapsat do školky...prosím prosím kam se obrátit...stačí zajít do nějaké školky nebo na uřad...ufffii už ted z toho mám nerv:-). Poradí mi někdo. Předem děkuji a přeji hezký slunečný den.
Mimi2 137172
19.5.2013 7:16:31
Ahoj holky,
mám asi takový blbý dotaz,jen by mě zajímalo, jak jste si zvykly v Německu.

Jsem tu od října 2012, v červenci 2012 se nám, ještě v ČR, narodila dvojčata, teď bydlím v Chemnitzu, přítel je Němec.Abych řekla pravdu, nějak si tu nemůžu zvyknout. Kromě jedné sousedky, tu nikoho neznám. Asi je to dáno i tím, že jsem na malé sama, když je přítel v práci, dělá mimo jiné na směny, babička skoro vůbec nefunguje, max.přijede 1x týdně, a to je spíš pro mě frmol, protože ona to pojímá jako zábavu, já jako stres, protože ona sedí a já lítám...
Už jsem byla v Německu jako 18-ti letá, coby Au-pair, takže ani řeč není problém, ale prostě si tu nemůžu nějak zvyknout a nejraději bych se vrátila do ČR. Nebydlíme přímo v centru, takže i do města se dostanu, pokud tatínek hlídá, tak 1x týdně na 2 hodiny, to jsem si vydobila, jinak jsem pořád s malýma. Jiné maminky v zimě jsem na procházkách ani nepotkávala (asi se všichni vozí když napadne sníh autem?), vím, v létě to bude lepší, ale zatím.

Teď jsme už druhý týden v ČR na prázdninách u mých rodičů, vracíme se 25.5., už teď se mi vůbec nechce, od prostředí tady, od lidí..
Původně jsem si myslela, že, že to nějak půjde, např. nás bude navštěvovat občas i rodina přítele, ale jeden bratr bydlí v Norimberku, druhý asi jen 10km, ale naposledy byli u nás v lednu a důvod? Jeho syn je 2 roky ženatý a nedaří se jim miminko, z počátku problém nebyl, to byli všichni "sladcí" jako med (brrrr,nesnáším tuto hranou lásku), měsíce plynou, dítě nikde, takže ani naše děti nemusí. Bohužel to není výmysl, už mi to naznačila a přítelova máma, že je tu averze, takže ti pro mě skončili úplně.

Takže pokud jste některá z okolí, nebo přímo z Chemnitzu,byla bych moc ráda, pokud se mi třeba ozvete...a omlouvám se, asi za blbý příspěvek, asi jste všechny v pohodě, možná je problém u mě, ale tím, že máme malinká dvojčátka je prostě i to seznamování horší a celý den probíhá nějak rychleji a více plánovaně.
Seberov 27990
4.5.2013 18:01:59
Dobrý den,
zaujal mě safari Serengeti Park v Dolním Sasku (mezi Hannoverem a Hamburkem). Ráda bych se zeptala, jestli park stojí za zhlédnutí (8-letá dcera je velká milovnice zvířat).

A zároveň, jestli nemáte tip na webové stránky, kde lze najít prázdninový byt k prodnájmu (ať už v rodinném domě nebo bytovém domě, ale myslím zařízený byt, nikoli hotel nebo penzion).

Jeli bychom v průběhu července či srpna, je vhodné se např. vzhledem k prázdninám v Německu určitým termínům vyhnout?

Budu ráda za jakékoli zkušenosti či rady. Děkuji,
Jana
jahodka 21371
29.4.2013 15:44:40
Ahoj,
kde ste konkretne? My sme tiez NRW Meckenheim (pri Bonne) sme tu 2 roky. Chystame sa domov a zrazu sa mi velmi nechce:-)Mam 2 dievcata 8 a 5 rokov. Doteraz som nikdy nenarazila na nikoho z SK alebo CZ, my tu mame samych rusov a turkov, poliakov atd....

A k teme, absolvovala som tohto roku jednu hospitalizaciu a nemozem povedat nic vyslovene negativne ani vyslovene pozitivne. U nas je horsie vybavenie a tu zasa skor starostlivost - vsetko sa nechava skor na prirodu (nie vzdy je to pozitivne-ak ma clovek zdravotne problemy s detmi je to blbe) - oni si odrobia svoju robotu a koniec-taka pasovka. A vela zavisi ako je clovek dobry v nemcine - so slabou nemcinou je to nic moc a to je jedno, ci vie anglicky a pod., treba nemcinu.
Zdendula
  • 
22.4.2013 18:17:06
Dobrý den, mám prosbu, ...léta jsem kupovala v Německém Kauflandu vůni do prádla /dětská /byly tam 4 sáčky s kuličkami/ Krabička byla modrá s barvami. Teď už jsem ji tam asi rok neviděla...nevíte jak se jmenuje a kde by se dala sehnat. Byla moc příjemná. Děkuji
[<<Předchozích 440] Názory 441450 z 1907  [Dalších 1457 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.