Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
17.4.2013 11:30:53
zazila jsem jen jednou se starsi dcerou, byla v nemocnici na mandlich. Rheinland-Pfalz. Ja teda spis mela problem potkat personal, tolik sestricek a lidi co ti muzou neco rict ci poradit /co je bezne v cechach/ tam fakt nebylo. Jelikoz mluvime nemecky /bylo to ale jeste v dobach, kdy jsem mela ceskeho manzela/ problem zadny nebyl a i zamestnanci nemocnice o.k. Zadnou diskriminaci jsem nepocitovala
![]() |
| aky | 102722 |
|
|
17.4.2013 11:23:21
A preco by sa k Turkom, Poliakom a Slovakom ( ktorych mimochodom pracuje v Bavorsku dost vela v nemocniciach ako lekari) sa Nemci mali podla ""Tvojho domyslania"" chovat horsie?
|
| Lenka, Terka 4.06,Anicka 10.07 | 28466 |
|
|
17.4.2013 11:17:19
Ahoj,
v Bavorsku zijeme ctvrtym rokem a zkusenosti jsou hlavne s detmi celkem velke :). Nikdy jsem nezazila zadne spatne chovani, opovrhovani apod. Myslim, ze tim zde spis mozna trpi turci, polaci a mozna trosku slovaci - protoze tech je tu prsote vic. Ale nevim o tom, jen se domyslim. Ja kdyz reknu, ze jsme z CR, tak vetsinou ohlas pozitivni. V nemocnici je to jine v tom, ze komunikacni bariera proste vzdy bude, takze ja napr. nidky zcela nerozumnela a bala se zeptat vic do hloubky. Prislo mi, ze v CR bych se dozvedela vic, dostala bych uklidneni - ale to je o jazyku, o tom jak v nem dokazes komunikovat. Celkove kdyz srovnam - tak v CR se pacient resi mnohem vic, posila se na mnohem vice vysetreni a to okamzite. V DE, tedy aspon v Mnichove - se nechava vice na prirode, dokud to neni nezbytne nutne, tak se nic moc nevysetruje. Zezacatku to byl pro me sok - hlavne s detmi - ale zvykla jsem si a nejak se mi zda, ze to vlastne tak ma byt. Preji aby hospitalizace nebyla dlouha a v pripade dalsich dotazu mi napis e-mail. |
| aky | 102722 |
|
|
17.4.2013 11:11:04
Preco by sa mali chovat ""osklive""?
Budu sa k Tebe chovat ako k normalnemu pacientovi. Nemcov je 80 milionov, velke narody nemaju az tak vyvinuty komplex menejcennosti voci ostatnym narodom a nepotrebuju si nic dokazovat. ![]() |
| Kač. ♀ + ♂ | 11157 |
|
|
17.4.2013 11:00:43
Nvím myslím že to nebude to národností ale lidma na neempatického idiota narazíš jak v čechách tak v německu a příjemní totéž platí i o milých a příjemných lidech.
|
| domenica | 50201 |
|
|
17.4.2013 10:36:46
kazde prazdniny jsem jezdila do jedne mensi bavorske nemocnice na mesic na brigadu a chovali se ke mne perfektne. Natoz k Tobe, jako pacientce
![]() |
| Kreaty | 128225 |
|
|
17.4.2013 10:10:46
i když Jano zcela kuriozně, my jsme se přistěhovali z Čech ze severu a ze západu, tedy čistě zeměpisně, teď bydlíme víc na východě a na jihu, ale to jim asi těžko budu vysvětlovat
|
| Kreaty | 128225 |
|
|
17.4.2013 10:08:38
no, to jsem se právě bála, tak se mám na co těšit
![]() |
| Baobab | 107827 |
|
|
17.4.2013 10:00:07
Cizinec z vychodu a jihu je vzdycky nizsi tvor, to v Cesku taky neni jinak.
![]() |
| Natali |
| • |
17.4.2013 9:50:10
Bratr tam musel po úraze na operaci. 6 hodin ho nechali v čekárně s rozřezanou rukou, aby ověřili, zda je řádně pojištěný...pak to teprve udělali. Asi nic moc. V tomto konkrétním případě co Čech, to podřadná sorta:(.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.