| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 1907  [Dalších 1177 >>]
Jana Z. 4110
13.7.2010 18:36:36
Jeslti si to damy na socialce nepletou z detskym pridavkem, Kindergeld, ten se plati plosne, do 18...a pokud dite studuje apod, tak do tusim 25let...
Jana Z. 4110
13.7.2010 18:33:15
viz treba elterngeld.net

Rodice maji dohromady 12mesicu, ktere si muzou mezi sebou rozdelit(nemusi).
Jsou za urcitych podminek mozne pridat 2dalsi mesice (tusim pri snizeni vydelku atd, to uz nema kazdy, rodicak je proste 12mesicu)

chikamichi 86171
13.7.2010 15:35:50
ano nové nařízení od 1.5.2010 skutečně mění všechno dosavadní, některé info jsou na Aperiu, ale také to není ucelené
já jsem teď volala na českou sociálku tam mi řekli, že v Německu se vyplácí Rodičák déle než jeden rok /což je podle mě blbost/, tak se chci zeptat jak to je?
moni a felllipe 92552
30.6.2010 0:15:22
Ahoj Marcelo,my mame jedneho lupeznika 2r.Pozerala som do mapy,ste od nas cca.130km(Dinkelsbühl) ,ak sa by ste si niekedy chceli urobit vylet:-)je to vlmi pekne mestecko.formular som vyplnala pred svadbou.davky som nikdy ziadne nepoberala takze neviem,ale na tie snad narok mas ked nie si vydata v Nemecku a mas pobyt stale v Cechach...
Nolwen 46764
29.6.2010 17:32:28
Jmenuji se Marcela a je mi 33 let, mam 2 loupezniky 5 a 2 roky a zijeme pobliz Ludwigsburgu BW, kdyby se tu nasla v okoli jeste nejaka maminka a mela zajem se s nami seznamit, tak budeme moc radi.
Nolwen 46764
29.6.2010 17:25:58
Rada bych se zeptala, zda take nekomu bylo zastavene cerpani rp na zaklade noveho narizeni Evropského parlamentu a Rady (ES) od 1.5.2010
A zda uz nekdo vyplnoval dotaznik :„Prohlášení o bydlišti“. Jsem ceska zijici v nemecku a minuly rok jsem si v Cechach zazadala o rodicovsky prispek, jelikoz jsem se dozvedela, ze na nej mam narok a ted jsou zmeny a ja at ctu, kde muzu ( ministerstvo prace a socialnich veci, icm.cz atd) nikde nenachazim ucelene informace, co to pro nas znamena a podle jakych novych kriterii ted budeme posuzovani.

Na webovych strankach Ministerstva prace a socialnich veci jsem se docetla pouze o jednom bodu:
Citat:
"Proc byla nutna zmena ":
S ohleden na vysi davky, delku naroku a snadnou dostupnost se ukazalo, ze rodicovsky prispevek se muze stat atraktivni davkou pro migrujici obcany z okolnich statu EU. "
Za kazdou novou informaci budu moc rada.
moni a felllipe 92552
19.6.2010 14:31:06
Lani ahoj,gratulujem k uspechu~x~ super ze to vyslo!!! niekedy sa clovek snazi o nieco co sa nedari a ona a ukaze este lepsia cesta:-)tak nech sa do toho skoro dostanes a nech sa ti dari!!!M
Lana+Julik05/05+Kristian10/07 22327
19.6.2010 8:32:53
ahojky, nedavno jste mi tu radily, jak napsat Initiativbewerbung, tenkrat to bohuzel nedopadlo, protoze firma nakonec to misto prelozila do Vidne, ale vcera klaplo neco jineho! U te same firmy, sice jen 400EUR job, ale po zapracovani muzu delat vsechno z domu, navic se pozdeji muzu hlasit do internich vyberovych rizeni. Takze momentalne pro mne celkem genialni reseni, mladsi jde do skolky az v zari, tak to zatim muzu delat po vecerech a od zari budu mit dopoledne volno na praci a nemusim nejak slozite shanet a hlavne platit skolku pro dva na cely den :-) Takze na rozjezd po matersky je to super, i kdyz vcera uz me to jeden "kolega" ukazoval a nechal mne to i delat (je to kontrola a schvalovani faktur podle pomerne komplikovanych kriterii) a budou se ty zavity muset fakt hodne promazat ~:-D
Tak jsem se jen chtela pochlubit...
Hezky, snad mozna nekde i nedestivy vikend!
moni a felllipe 92552
28.5.2010 23:26:27
Ahojte~3~Lenkalo dakujem velmi,keby si mi to mohla napisat budem stastna.Mohla by si mi napisat na e-mail prosim?(moni.pochy@seznam.cz)Zatial zistujem kde vobec skoly su,kde by som eventuelne skusky mohla robit.Praktikum by som mala nastupit na 6mes ak sa na to dam,ale zatial nechodi malicky do skolky,nemame babicky,tety ani kamaratky co by sem tam opatrovali,musim pockat.skoda ze nebyvate niekto pobliz.Nebudete sa niekto stahovat???~:-Dje to tu inak velmi krasne prostredie~;)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 1907  [Dalších 1177 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.