| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Maminky v Německu

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 840] Názory 841850 z 1907  [Dalších 1057 >>]
marketa
  • 
8.10.2009 9:26:07
ale ja potrebuju CESKE obcanstvi pro dite, nemecke ma. pochybuju, ze by mi nemci zaridili ceske obcanstvi ;-)
t
  • 
7.10.2009 21:53:37
ahojky.ja to chci taky,pro me.jedna kamaradka mi rikala,ze se mam zeptat na Landratsamt.ve tvem meste.tak hodne uspechu
marketa
  • 
6.10.2009 22:07:53
urcite jste to tu nektera resila, muzete mi poradit?

jsem ceska, manzel nemec, zijeme v nemecku. pro dceru bych chtela zazadat i o ceske obcanstvi, aby mely obe.
kam se mam obratit? jezdim docela casto do cech, tak bych zadala radeji tam nez na nejakem velvyslanectvi, ale nemam vubec predstavu kde zadat a co mam k tomu mit.
samozrejme, ze bych chtela pro dceru prijmeni bez -ova, ako jsem to chtela pro sebe.
diky za odpovedi :-)!
Aja-FFM 100675
29.9.2009 8:49:37
Ahojky,touto cestou bych se rada seznamila s nejakou dobrou ceskou dusi~:-D
Nejaka maminka (i nemaminka) k pokecu a kave, vyletu atd.
Doufam,ze se tu nejaka najde....zatim pa Alena
Andrea + 2 holky 20023
22.9.2009 10:49:28
Lenko,
my treba pro dceru nemecky obcanstvi nemame (no taky ji muzou 2 stacit :-), i kdyz tady manzel zil spoustu let od detstvi tak tu nezil poslednich 8 let pred jejim narozenim.
Lenkala
  • 
21.9.2009 14:22:22
kdyz se maly narodil, tak manzel tu byl uz pres 7 let a mel "unbefristete Aufenthaltserlaubnis", a navic uz jsme tu zili oba pred nasim vstupem do unie, takze maly je automaticky nemec i cech.
ale myslim, ze dneska uz ta podminka s rokama snad ani nebude, kdyz uz jsme pet let v unii.
Andrea + 2 holky 20023
20.9.2009 22:24:21
Lenko,
a vy jste dostali nemecky pas pro dite, ja myslela, ze jste oba cesi? nebo uz tu zijete dlouho?
Lenkala
  • 
19.9.2009 19:58:33
To jsi mela vic nez stesti s rodnym listem. nas nemecky pas pro maleho nam dali na rathausu dokonce na pockani :-)
Andrea + 2 holky 20023
19.9.2009 11:20:56
Ja teda mela celkem stesti, nam ten rodny list trval jen asi 3-4 mesice :-) Ja na nej teda nijak nespechala, holka mela britskej pas (ten teda byl behem tydne i s postou...)
Lenkala
  • 
18.9.2009 9:27:28
Olgavo, s tim rodnym listem je to vzdycky na dlouho. me se u syna vyplatilo kazdy mesic volat a otravovat, kdy uz to prijde, protoze nam rekli tri mesice. Po sedmi mesicich uz me meli v Praze i v Brne plne zuby a radsi to poslali :-) nekdy to jinak nejde nez tlacit a tlacit.
Jinak diky za rady ohledne prijmeni. Zkusim se jeste zeptat na ceskem konzulatu jaky maji formular, i kdyz uprimne receno s pani na ceskem konzulatu ve Stuttgartu nema vzdyka pozitivni zkusenost .-(
[<<Předchozích 840] Názory 841850 z 1907  [Dalších 1057 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.