Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Andrea + 2 holky | 20023 |
|
|
15.9.2009 10:30:17
Lenko,
my jsme anglicko-cesky par zijici v Nemecku, mame stejne primeni (ja bez -ova) tak dcera ma automaticky v nemeckem rodnem liste prijmeni bez -ova. Nikdo to v Cesku nijak neresil. Na ceskymm RL je bez -ova, museli jsme podepsat to lejstro jak pise Olgava. POkud ji chcete mit bez -ova tak bych ji to tady urcite tak nechala hned tak zapsat. |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
14.9.2009 8:03:09
Lenkalo,
no spravny postup je asi takovy, jak pises.. Nicmene Nemci ti napisou do RL to, co jim reknes at napisou. Takze by bylo mozne, nechat do nemeckeho rovnou zapsat muzsky tvar.. Je akorat otazka, jestli kdyz pri vyrizovani ceskeho RL predlozis kopii s prekladem nemeckeho a zadost o vyjimku pro matriku - tak jestli nekdo na ceske strane nebude byrokraticky rehtat a nebude se dozadovat nejdrive spravne koncovky, aby ji nasledne mohl opravit ..Jestli to rovnou risknout nebo ne, to fak neporadim.. |
| Lenkala |
| • |
13.9.2009 20:09:09
Diky moc za odkaz. takze nejdriv je v nemeckem rodnem liste prijmeni s koncovkou a pak se to da zmenit. takze cekani na cesky rodny list a pak vyrizovani noveho nemeckeho? desna byrokracie, jako vzdy.
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
13.9.2009 13:48:33
http://www.mvcr.cz/clanek/zenska-prijmeni.aspx A jde pozadat rovnou pres ceske velvyslanectvi.. |
| Lenkala |
| • |
13.9.2009 13:01:18
Chtela jsem se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s kratkym prijmenim u holcicky. cekame druhe dite a pokud to bude holka, chteli bychom aby se jmenovala prijmenim po manzelovi...bez ova... protoze zijeme v nemecku a mela by to prece jen jednodussi. oba jsme s manzelem cesi. je mozne si o to nejak zazdat? muze nekdo poradit? dekuji Lenka
|
| Jana Z. | 4110 |
|
|
8.9.2009 18:00:05
))) Hlavne ze ho mas )))![]() |
| radkark | 94575 |
|
|
8.9.2009 14:58:39
Jeste jsem chtela napsat, ze je docela mozne, ze je tam nejake vyjimka nebo nejaka klausa, protoze pri stehovani jsem u noveho Rathaus musela u hlaseni noveho pobytu dopsat, ze mam i ceske obcanstvi. Ale poptej se u cizinecke. Ty to urcite vedi na 100%. treba mam ceske obc. nelegalne., mozne je vse
![]() |
| radkark | 94575 |
|
|
8.9.2009 14:51:32
Nerada bych kdakala nejake hlouposti, ja jsem zazadala a byla jeste vdana za Nemce. Ale pri ziskani jsem uz byla rozvedena. Co vim jiste a na to si pamatuji docela dobre, ze jsem podepisovala nejake prohlaseni, ze na uzemi CR budu dale vedena jako ceska statni prislusnice.Je docela mozne, ze ten na cizinecke udelal nejakou chybu v muj prospech
, ale vim, ze jsem nejdrive celou vecnost cekala, protoze po me chtel nejdrive potvrzeni, ze po nabyti nem. obcanstvi ztratim to ceske a na ambasade nejdrive zase chteli abych mela nemecke obc. a to puvodni ztratim automaticky. Tahlo se to strasne dlouho, urednici z obou stran furt delali dusno, kazdou chvili jiny papir a pak z niceho nic jsem mela dopis ve schrance, ze uz nic nepotrebuje, jen podepsat to zminovane prohlaseni a hotovo. |
| Jana Z. | 4110 |
|
|
8.9.2009 13:56:53
Radko,
ty jsi tu asi vdana za nekoho, kdo ma nemecke obcanstvi, ne? My si totiz asi porad nerozumime.. Tvuj odkaz je o tom, kdo muze pozadat o nemecke obcanstvi - to uz jsem tu psala, pozadat muzu (i bych ho zrejme bez problemu dostala). Ale onen cesky zakon (a jak spravne pises, pred 2roky se zmenil) - rika: "K pozbytí státního občanství České republiky nedojde v případech, kdy došlo k nabytí cizího státního občanství v souvislosti s uzavřením manželství se státním občanem cizího státu, a to za předpokladu, že došlo k nabytí cizího státního občanství manžela za trvání manželství" Jinymi slovy, do tehle vyjimky nespadam, NEJSEM TU PROVDANA za Nemce. Takze pozadat o nemecke muzu, dostanu ho, ale nesplnim tu cast, co pozaduje ceska strana a prichazim o ceske... Ale jsem rada, ze je to umoznene uz aspon lidem tady provdanym ( o te zmene jsem netusila), mozna se casem dockame i my ))))))![]() |
| radkark | 94575 |
|
|
8.9.2009 12:56:06
Koukni se na tohle. Ja si myslim, ze je to ono.http://www.bundesregierung.de/Webs/Breg/DE/Bundesregierung/BeauftragtefuerIntegration/Einbuergerung/Anspruch/anspruchseinbuergerung.html Doufam, ze ti to pomuze.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.