| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Roztroušená skleróza

(?)
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 453  [Dalších 153 >>]
Z+2 109449
17.2.2011 11:06:36
Mám kamarádku s RS a paradoxně toho manžela chápu. Život s někým s touto nemocí je strašně složitý. Samozřejmě, že záleží i na povaze, ale ten rozdíl nálad a stavu je, tak velký, ta nevyzpytatelnost, jak to bude vypadat zítra musí být pro každého partnera strašně těžká. Navíc je v tom všem spousta a spousta bezmoci, na všech stranách. Nic jednoduchého na soužití. A to mám pohled jen z venku.
Cimbur 64764
17.2.2011 11:03:04
Jitu - nejdřív Ti vyšetří norm. s kladívkem v ruce a poptají se, pak se udělají popřípadě tzv. evokované potenciály - tedy vedení drahou zrakovou, sluchovou i somatosenzorickou, pak by příp. následovalo vyš. mozkomíšního moku a magnetická rezonance mozku. Možností léčby je více, záleželo by na výsledcích vyšetření.
Ennywan 4062
17.2.2011 10:44:15
sorry, jsem tě úplně přejmenovala Fisperando ~;((
Ennywan 4062
17.2.2011 10:43:54
fisendo, prvoplánově jsem nezjišťovala, jen jsem si chtěla nějak pomoct od toho točení hlavy. a když už pak narazíš na takové info, tak je jasné, že pátráš dál
fisperanda 60761
17.2.2011 10:41:28
Diagnóza RS má u každýho jiný příznaky, jiný průběh. Je to hodně individuální. Ale neplaš, nemysli hned na nejhorší, nevyhledávej nic na internetu, to je cesta do pekel. Zajdi si na vyšetření a podle toho jednej. Nezjišťuj katastrofický scénáře.
pega 108662
17.2.2011 10:41:25
Nemysli na nejhorsi, muze to byt leccos.
Ale v rodine to jedna pani ma, uz od puberty, leta se leci a ted porodila zdraveho chlapecka.
Ennywan 4062
17.2.2011 10:27:27
Violko, to točení hlavy mám poprvé, ale ty tlaky za očima jsem párkrát už měla. Hormony žádné neberu, ale stalo se to v den, kdy jsem dostala MS. Já vím, že je předčasné hned myslet na RS, taky jsem se první nechala poslat na vyšetření na rehabilitaci, jestli je to krční páteř. Ale jak si tak čtu ty příznaky RS, na které jsem narazila v rámci toho točení hlavy, tak je to celkem podobné.
Beruška+J02A07T10 48718
17.2.2011 10:24:45
no vyšetření se dělá spousta a to poslední je potom odebrání mozkomíšního moku, což je hodně nepříjemné.

Všechna vyšetření prodělal kamarád a i přesto, že vše vypadalo na RS, tak podle mozkomíšního - což je 100% je zdravý.
Oni mají i RS v rodině, tak obavy byly fakt hrozné a čekání na výsledky taky. Už je to přes rok, je to náš hodně dobrý rodinný kamarád a těžce jsme to nesli všichni.

Přeji ti, aby se to nepotvrdilo ~;((
remus 99695
17.2.2011 10:20:05
Nebereš nějaké hormony? Ty způsobují tebou popsaný stav.
Persepolis 107413
17.2.2011 10:19:15
Jitu, mám 1 spolužačku ze základky a jednu spolužačku ze střední, které touto nemocí trpí. Oběma byla nemoc zjištěna v náctiletém věku(dnes je jim 39), obě mají 2 děti. Ta první je na tom docela blbě, už je téměř nechodící a začíná být nesoběstačná~:( Ona měla tu smůlu, že jí moc nezabíraly léky. A taky se hrozně zhoršila po dětech. Měla 2 holky rok po sobě a asi to byl na její tělo moc velký nápor. Kdo ví~d~ Ta druhá je docela v pohodě. Asi tak 2x ročně jezdí na nějaké kapačky po kterých vypadá, jako by ani nemocná nebyla. To, že není úplně v pořádku se pozná dle nejisté chůze(občas se jí třeba podlomí nohy) a trošku se jí chvějou ruce. Ale je pravda, že jsem jí nikdy neviděla v dobách, kdy jí sklátí ataka.
[<<Předchozích 290] Názory 291300 z 453  [Dalších 153 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.